x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ας γίνει στη μνήμη των αθώων θυμάτων

Είναι προφανές ότι η τραγωδία στα Τέμπη οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος. Ανθρωπος ήταν αυτός που έβαλε τα δύο τρένα να συγκρουστούν, που δεν κατάλαβε ότι αυτά κινούνταν με αντίθετη φορά με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω στην ίδια ράγα. Πέρα όμως από την ευθύνη που φέρει ο σταθμάρχης που έκανε το μοιραίο λάθος, ευθύνη φέρουν και όσοι επέτρεψαν στον 21ο αιώνα να έχουμε στην Ελλάδα τρένα τα οποία αλλάζουν ράγες από τα χέρια ενός σταθμάρχη. Κατά τραγικό τρόπο, το δυστύχημα μας υπενθύμισε ότι η Ελλάδα, παρά τις προόδους των τελευταίων ετών, παρά την ψηφιοποίηση σε τομείς όπως η οργάνωση του κράτους και η εξυπηρέτηση του πολίτη, εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ πίσω από τον μέσο όρο της Ευρώπης στα θέματα της ασφάλειας των μεταφορών και δη των σιδηροδρομικών.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το σιδηροδρομικό δίκτυο (με σταθμάρχες, με κλειδούχους, με βιβλία κίνησης των τρένων που ενημερώνονται χειρόγραφα – ναι, και αν δεν με πιστεύετε υπάρχουν σχετικές φωτογραφίες) θυμίζει την Ελλάδα της δεκαετίας του 1960, την οποία εσφαλμένα πιστεύαμε ότι την είχαμε αφήσει στις νοσταλγικές ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες εκείνης της εποχής. Αυτή η Ελλάδα του χθες εμφάνισε το σκληρό της πρόσωπο στην κοιλάδα των Τεμπών, και το τραγικό αυτό δυστύχημα θα στοιχειώνει όσους είχαν την ευθύνη και την αρμοδιότητα να κάνουν τις σιδηροδρομικές μεταφορές στην Ελλάδα ασφαλείς αλλά αντ’ αυτού δεν έκαναν απολύτως τίποτα.

Υ.Γ.: Τα ευχολόγια ποτέ δεν βοηθούσαν σε πρακτικό επίπεδο αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να τα αποφύγω. Ας γίνει, λοιπόν, το αίμα των θυμάτων της τραγωδίας αυτής η αφορμή να κάνουμε τον σιδηρόδρομο στην Ελλάδα ένα ασφαλές μέσο. Ας γίνει αυτό στη μνήμη των αθώων θυμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανάμεσα σε όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, με κορυφαίο βέβαια την τραγωδία στα Τέμπη, φαίνεται πως δεν δίνεται η αρμόζουσα προσοχή σε ένα άκρως σημαντικό θέμα, την εκπληκτική ανάπτυξη της Οικονομίας της χώρας.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ