x
 

Αντίλογος

Ας το τολμήσει

29 Ιουλίου 2021
Αντίλογος του Βασίλη Κουτσίλα

Κατανοώ την ανάγκη της κυβέρνησης να μην θέλει να ανοίξει και άλλο μέτωπο, με τους εκπαιδευτικούς, γι’ αυτό και επέλεξε να μην τους επιβάλει υποχρεωτικό εμβολιασμό εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς (σε κάνα μήνα έρχεται – πώς περνάει ο καιρός). Είναι βέβαιο ότι ο Αλέξης θα στεκόταν με ντουντούκα μάλιστα στο πλευρό τους (ως γνήσιο παιδί του λαού, ανάμεσα στις διακοπές του σε κάποιο κότερο ή στη βίλα στο Σούνιο με τα… 500 ευρώ τον μήνα) και θα ξεσήκωνε τον κόσμο κατά της «φασιστικής κυβέρνησης». Πιστεύω όμως ότι από μια τέτοια κίνηση ο Μητσοτάκης μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει. Η κοινωνία σε μεγάλο βαθμό έχει καταλάβει τι συμβαίνει με την πανδημία. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές εννοείται πως πρέπει να είναι εμβολισμένοι όταν θα μπαίνουν στις τάξεις. Ποιος γονέας δεν το θέλει αυτό; Ποιος εχέφρων άνθρωπος δεν θέλει οι εκπαιδευτικοί, που έρχονται σε επαφή καθημερινά με τόσα παιδιά, να μην είναι θωρακισμένοι και να μην λειτουργεί ο οργανισμός τους ως εργαστήριο μεταλλάξεων του ιού; Oσοι εξακολουθούν να αντιδρούν στους εμβολιασμούς είναι λίγοι και γραφικοί. Ας τολμήσει η κυβέρνηση να επιβάλει υποχρεωτικό εμβολισμό και στους εκπαιδευτικούς και όχι μόνο θα υποστεί πολιτικό κόστος αλλά θα αποκομίσει πολιτικό όφελος.

Συναδελφική γνώμη για τον ιατρό Πολάκη

«Θα ήθελα να μην σχολιάσω τις υγειονομικές συμβουλές του κ. Πολάκη. Είναι προτιμότερο να ασχοληθεί με πράγματα που γνωρίζει περισσότερο, όπως να οργανώσει καμία διαδήλωση, καμία κατάληψη… Δεν είναι το υγειονομικό το ισχυρό του στοιχείο», είπε ο καθηγητής Ιατρικής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος σε τηλεοπτική εκπομπή για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Χωρίς περαιτέρω σχόλια. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εχετε βρεθεί ποτέ σε ψηφοφορία φοιτητών για την κατάληψη ή όχι της Σχολής τους σε ελληνικό πανεπιστήμιο; (Το επίθετο βέβαια «ελληνικό» είναι περιττό, αφού το φαινόμενο των καταλήψεων στις πανεπιστημιακές σχολές είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο).

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ