x
 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ας τρέξουμε όλοι στο θέατρο

Κύριε Διευθυντά,

Καταστροφή του περιβάλλοντος, πόλεμοι με χιλιάδες νεκρούς, τράπεζες που οδηγούνται σε πτώχευση, δικτάτορες που συμβάλουν για να κατακτήσουν όλον τον πλανήτη, πρόεδροι που πάνε φυλακή για εξω-γαμικές σχέσεις ή οικογένειες προέδρων καθώς και οι ίδιοι που υποτίθεται θα δικαστούν για μαύρο χρήμα, και πολλά άλλα τέτοια περιλαμβάνονται στο έργο «Ο Κόσμος Σήμερα». Το έργο διαφημίζεται ως θέατρο του παραλόγου και δεν χρειάζεται να πάει κάποιος σε θεατρική αίθουσα για να το παρακολουθήσει. Το διαβάζει στις εφημερίδες, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή το βλέπει σε τηλεοπτικά προγράμματα. Είναι πραγματικά μια πολύ ελκυστική παράσταση, ιδιαίτερα για θεατές που προτιμούν θλίψη, οργή ή άλλου είδους αρνητικά συναισθήματα.

Σε αντίθεση με την παρουσίαση του «Ο Κόσμος Σήμερα» υπάρχουν στη Νέα Υόρκη δύο θεατρικές αίθουσες, η μία στο ΚΕΠ, γνωστό σαν Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού και η άλλη στο Θέατρο «Θέσπις» που στεγάζεται στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής. Μετά το διετές στραγγάλισμα θεατρικών εκδηλώσεων εξαιτίας της γνωστής πανδημίας, και τα δυο θέατρα άρχισαν τις θεατρικές τους παραστάσεις. Μάλιστα η μία εξακολουθεί να παρουσιάζεται στο «Θέσπις» με τίτλο «Υπάρχει και φιλότιμο». Νομίζω ότι σε αντιπαράθεση με τη θλίψη, οργή και του κόσμου τα αρνητικά συναισθήματα που προσφέρει «Ο Κόσμος Σήμερα», η εκλογή για διασκέδαση, σκέψη, και μηνύματα που ερεθίζουν το μυαλό είναι ξεκάθαρη.

Μια βραδιά σε ένα από τα δύο θέατρα είναι πολύ προτιμότερη από το θέατρο του πραγματικού παραλόγου γιατί γεμίζει τον θεατή με πολύ πιο ευχάριστα συναισθήματα που «ευφραίνουν καρδία» και ενθαρρύνουν μια αληθινή κοινωνική επαφή με άλλους θεατές και με ηθοποιούς, επαγγελματίες και μη, που δουλεύουν ακούραστα για να προσφέρουν στο κοινό την ίδια αγάπη που τους προσφέρει το κοινό που πάει να τους δει.

Λοιπόν, ας τρέχουμε όλοι στο θέατρο!!!

 

Λουκάς Σκιπητάρης

Σκηνοθέτης

Νέα Υόρκη, ΝΥ

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καλημέρα και καλό μήνα, από την Αθήνα που σηκώθηκε με ήλιο και γύρω στους 67-68 βαθμούς, πολύ καθαρό ουρανό κι ένα ψυχρό αεράκι να μάς θυμίζει ότι μπήκαμε στον πρώτο μήνα του χειμώνα.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ