x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ασχολείται με τη μετακόμιση ο Αναστασιάδης

Ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προσήλθε για να ψηφίσει στις εκλογές για την προεδρία του ΔΗΣΥ με τη σύζυγό του Αντρη. Ευδιάθετος ο Νίκος Αναστασιάδης ρωτήθηκε πώς διάγει το πρώτο δεκαήμερο μακριά από το Προεδρικό Μέγαρο: «Εχω μεταφέρει δε ξέρω πόσα κασόνια τα οποία περιέχουν βιβλία, πρακτικά, σωρεία εγγράφων, είτε του Κυπριακού, είτε της όλης δράσης, ομιλίες, παρεμβάσεις είτε από τα Ηνωμένα Εθνη είτε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κ.τ.λ. Πέραν της γκαρνταρόμπας που διατηρούσα στο Προεδρικό στη Λευκωσία. Αγώνας να τακτοποιηθώ. Θα περάσουν ακόμη κάποια δεκαπενθήμερα αλλά ξεκουράζομαι προς το παρόν. Βεβαίως προσβλέπω σε μία συμβολή θετική σαν ενεργός πολίτης. Παρευρίσκομαι καθημερινά κάποιες ώρες στο Πολιτικό Γραφείο στη Λεμεσό».

Πάντως, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να συγγράψει βιβλίο για το Κυπριακό αλλά και για τα πεπραγμένα της δεκαετούς διακυβέρνησης του. Ιδωμεν!

Η Ντι Κάρλο ανέμενε τις εκλογές

Η κάθοδος αυτή την εβδομάδα της αναπληρωτού Γ.Γ. του ΟΗΕ, Ρόζμαρι Ντι Κάρλο, στην Κύπρο, ήταν προ πολλού αναμενόμενη. Υπήρξε μια σχετική συνεννόηση από τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά όλοι ανέμεναν τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο. Γι’ αυτό και μόλις έχει εκλεγεί νέος Πρόεδρος, υπήρξε ειδοποίηση για την επίσκεψή της στη Λευκωσία. Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκαν ήδη δυο επισκέψεις στο νησί του Βοηθού Γ.Γ., κ. Jenca, για συντήρηση περισσότερο της «κινητικότητας». Η κ. Ντι Κάρλο δεν θεωρείται απεσταλμένη του Αντόνιο Γκουτέρες γιατί δεν δέχονται οι Τούρκοι, καθώς ένας τέτοιος «τίτλος» παραπέμπει -λένε στην Αγκυρα- στη γνωστή διαδικασία, στο Συμβούλιο Ασφαλείας κι όλα αυτά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μία πολύ δύσκολη αλλά άκρως θετική επίσκεψη πραγματοποίησε την Πέμπτη ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν στην Ελλάδα.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ