x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ασθενούμε και για φάρμακο κοιτούμε

 

Κύριε Διευθυντά,

Όταν η γλώσσα μας εξασθενήσει, ποιο φάρμακο ξανά θα της δοθεί, τη βοηθήσει και την αναγεννήσει;

Εάν παγιδευτούμε στην αμέλεια και αδιαφορία, σαν δεύτερη Ελλάδα της Αμερικής όσον αφορά τη διαφύλαξη, τη διατήρηση και την ενίσχυση της γλώσσας μας διά μέσου νεοσύστατου Ελληνικού μας Πανεπιστημίου. Εάν, λέμε, δεν φθάσουμε στο σημείο τη φυλετική μας αυτή ταυτότητα να την εγκαταστήσουμε πλατειά και διακλαδωμένη, μέσα σε Ελληνικό μας Πανεπιστήμιο, ώστε, οι γενεές μας που θα ακολουθήσουν, να τη μάθουν, την εκτιμήσουν και συνεχίσουν, στη βιοπορεία της ελληνικότητάς των, πού θα πέσει το βάρος της απερισκεψίας και απραξίας;

Ασφαλώς στις προηγούμενες γενιές μας που δεν φρόντισαν εγκαίρως να σηκώσουν φρούριο της προστασίας, υπαρκτής αξιοπρεπούς συνεχικότητας, στο όχημα και ευφάνταστη άμαξα της γλώσσας μας απερίγραπτης πανεκφραστικότητας ανακάλυψης και άριστης περιγραφής των πάντων του περιβάλλοντός μας.

Να το προσέξουμε και καταλάβουμε. Να φυλαχτούμε για να μη χαθούμε.

Εκ του άλλου, τον Ελληνισμό δεν ατενίσαμε και συναντήσαμε σαν μετανάστες από Ελλάδα, στη χώρα των μεταναστών Αμερικής;

Ο Ελληνισμός παντού μετέχει στην καλλιτεχνική όψη της Αμερικής, στον λόγο της μέσα και γραφή.

Η Ομογένεια με ευστάθεια εγκαταστάθηκε ως Δεύτερη Ελλάδα της Αμερικής, με όλα τα γνωστά ιστορικά χαρακτηριστικά της, ανά αδελφότητες, κοινότητες και ξεχωριστές εκκλησίες της Ορθοδοξίας μας.

Το πολύ και περισσευούμενο ευφυές μυαλό της Ομογένειας με στενό σύντροφο την υπερπληθώρα χρηματικού αποθέματος, να πιαστούν χέρι με χέρι, περπατήσουν και εξερευνήσουν τον τόπο τον ξεχωριστό, κατάλληλο για το Πανεπιστήμιον Ελληνικόν, της θριαμβεύουσας Ομογένειας.

Να μην το αμελήσουμε αλλ’ ένθερμα το συζητήσουμε γιατί χωρίς την γλώσσαν μας θα σβήσουνε τα φώτα μας!

Πέτρος Β. Τσαντές

Islandia, NY

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στις 10 Νοεμβρίου 2022, ένας δικαστής στη Δυτική Περιφέρεια του Τέξας απέρριψε τον ομοσπονδιακό νόμο που απαγορεύει την πρόσβαση στα όπλα για άτομα που υπόκεινται σε εντολές προστασίας θύματος από ενδοοικογενειακή βία.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ

Πορείες στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. Ολοκληρώθηκε η πορεία των μαθητών στην Αθήνα για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μητσοτάκης: Το Eurogroup αναγνώρισε πανηγυρικά την επιτυχία της ελληνικής οικονομίας (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. Για μια σημαντική στιγμή για την πατρίδα μας που πιστοποιεί την πρόοδο του τόπου κάνει λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης , σε δήλωσή του για την απόφαση του Eurogroup.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας