x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ασθενούμε και για φάρμακο κοιτούμε

 

Κύριε Διευθυντά,

Όταν η γλώσσα μας εξασθενήσει, ποιο φάρμακο ξανά θα της δοθεί, τη βοηθήσει και την αναγεννήσει;

Εάν παγιδευτούμε στην αμέλεια και αδιαφορία, σαν δεύτερη Ελλάδα της Αμερικής όσον αφορά τη διαφύλαξη, τη διατήρηση και την ενίσχυση της γλώσσας μας διά μέσου νεοσύστατου Ελληνικού μας Πανεπιστημίου. Εάν, λέμε, δεν φθάσουμε στο σημείο τη φυλετική μας αυτή ταυτότητα να την εγκαταστήσουμε πλατειά και διακλαδωμένη, μέσα σε Ελληνικό μας Πανεπιστήμιο, ώστε, οι γενεές μας που θα ακολουθήσουν, να τη μάθουν, την εκτιμήσουν και συνεχίσουν, στη βιοπορεία της ελληνικότητάς των, πού θα πέσει το βάρος της απερισκεψίας και απραξίας;

Ασφαλώς στις προηγούμενες γενιές μας που δεν φρόντισαν εγκαίρως να σηκώσουν φρούριο της προστασίας, υπαρκτής αξιοπρεπούς συνεχικότητας, στο όχημα και ευφάνταστη άμαξα της γλώσσας μας απερίγραπτης πανεκφραστικότητας ανακάλυψης και άριστης περιγραφής των πάντων του περιβάλλοντός μας.

Να το προσέξουμε και καταλάβουμε. Να φυλαχτούμε για να μη χαθούμε.

Εκ του άλλου, τον Ελληνισμό δεν ατενίσαμε και συναντήσαμε σαν μετανάστες από Ελλάδα, στη χώρα των μεταναστών Αμερικής;

Ο Ελληνισμός παντού μετέχει στην καλλιτεχνική όψη της Αμερικής, στον λόγο της μέσα και γραφή.

Η Ομογένεια με ευστάθεια εγκαταστάθηκε ως Δεύτερη Ελλάδα της Αμερικής, με όλα τα γνωστά ιστορικά χαρακτηριστικά της, ανά αδελφότητες, κοινότητες και ξεχωριστές εκκλησίες της Ορθοδοξίας μας.

Το πολύ και περισσευούμενο ευφυές μυαλό της Ομογένειας με στενό σύντροφο την υπερπληθώρα χρηματικού αποθέματος, να πιαστούν χέρι με χέρι, περπατήσουν και εξερευνήσουν τον τόπο τον ξεχωριστό, κατάλληλο για το Πανεπιστήμιον Ελληνικόν, της θριαμβεύουσας Ομογένειας.

Να μην το αμελήσουμε αλλ’ ένθερμα το συζητήσουμε γιατί χωρίς την γλώσσαν μας θα σβήσουνε τα φώτα μας!

Πέτρος Β. Τσαντές

Islandia, NY

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ισως αυτή να είναι η πρώτη επίσκεψη του Τζέιμι Ντάιμον (Jamie Dimon), προέδρου της JPMorgan Chase -της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας- στην Ελλάδα.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Κοινωνία

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο αστυνομικός της Νέας Υόρκης που τραυματίστηκε βαριά την περασμένη εβδομάδα σε πυροβολισμούς στο Χάρλεμ, όπου είχε σκοτωθεί επί τόπου ο συνάδελφός του Ριβέρα, υπέκυψε και αυτός στα βαριά τραύματά του στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Πολιτική

NΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κρίση στην Ουκρανία δύσκολα θα φύγει, καθώς πρόκειται για μία αναμέτρηση δύο κοσμοθεωριών που θα μπορούσε να αναστατώσει την Ευρώπη.

Αμερική

ΤΑΜΠΑ, ΦΛΟΡΙΔΑ - Μια μέρα πριν, είχε παραπονεθεί ότι δεν αισθανόταν καλά, γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

ΒΙΝΤΕΟ

Διαρροή αερίου στο Παγκράτι – Απομακρύνονται όσοι βρίσκονται σε ακτίνα 50μ. (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι έπειτα από ειδοποίηση για διαρροή αερίου από το οδόστρωμα στο Παγκράτι και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Πύρρου και Αινείου.

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Τζέιμι Ντάιμον της JPMorgan Chase (Βίντεο)

Συνάντηση με τον ομογενή πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντάιμον (Jamie Dimon), είχε σήμερα, Πέμπτη, το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.