x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ασθενούμε και για φάρμακο κοιτούμε

 

Κύριε Διευθυντά,

Όταν η γλώσσα μας εξασθενήσει, ποιο φάρμακο ξανά θα της δοθεί, τη βοηθήσει και την αναγεννήσει;

Εάν παγιδευτούμε στην αμέλεια και αδιαφορία, σαν δεύτερη Ελλάδα της Αμερικής όσον αφορά τη διαφύλαξη, τη διατήρηση και την ενίσχυση της γλώσσας μας διά μέσου νεοσύστατου Ελληνικού μας Πανεπιστημίου. Εάν, λέμε, δεν φθάσουμε στο σημείο τη φυλετική μας αυτή ταυτότητα να την εγκαταστήσουμε πλατειά και διακλαδωμένη, μέσα σε Ελληνικό μας Πανεπιστήμιο, ώστε, οι γενεές μας που θα ακολουθήσουν, να τη μάθουν, την εκτιμήσουν και συνεχίσουν, στη βιοπορεία της ελληνικότητάς των, πού θα πέσει το βάρος της απερισκεψίας και απραξίας;

Ασφαλώς στις προηγούμενες γενιές μας που δεν φρόντισαν εγκαίρως να σηκώσουν φρούριο της προστασίας, υπαρκτής αξιοπρεπούς συνεχικότητας, στο όχημα και ευφάνταστη άμαξα της γλώσσας μας απερίγραπτης πανεκφραστικότητας ανακάλυψης και άριστης περιγραφής των πάντων του περιβάλλοντός μας.

Να το προσέξουμε και καταλάβουμε. Να φυλαχτούμε για να μη χαθούμε.

Εκ του άλλου, τον Ελληνισμό δεν ατενίσαμε και συναντήσαμε σαν μετανάστες από Ελλάδα, στη χώρα των μεταναστών Αμερικής;

Ο Ελληνισμός παντού μετέχει στην καλλιτεχνική όψη της Αμερικής, στον λόγο της μέσα και γραφή.

Η Ομογένεια με ευστάθεια εγκαταστάθηκε ως Δεύτερη Ελλάδα της Αμερικής, με όλα τα γνωστά ιστορικά χαρακτηριστικά της, ανά αδελφότητες, κοινότητες και ξεχωριστές εκκλησίες της Ορθοδοξίας μας.

Το πολύ και περισσευούμενο ευφυές μυαλό της Ομογένειας με στενό σύντροφο την υπερπληθώρα χρηματικού αποθέματος, να πιαστούν χέρι με χέρι, περπατήσουν και εξερευνήσουν τον τόπο τον ξεχωριστό, κατάλληλο για το Πανεπιστήμιον Ελληνικόν, της θριαμβεύουσας Ομογένειας.

Να μην το αμελήσουμε αλλ’ ένθερμα το συζητήσουμε γιατί χωρίς την γλώσσαν μας θα σβήσουνε τα φώτα μας!

Πέτρος Β. Τσαντές

Islandia, NY

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η πρόσκληση του «Εθνικού Κήρυκα» την περασμένη Τρίτη για διαβούλευση πάνω στην πρόταση του απερχόμενου γενικού προξένου Νέας Υόρκης Κωνσταντίνου Κούτρα, περί ανάγκης συνεργασίας των διοργανωτών της Εθνικής Παρέλασης της 5ης Λεωφόρου του Μανχάταν με το ελληνικό δημόσιο και τον αμερικανικό και ελληνικό ιδιωτικό τομέα, ανοίγει το ομογενειακό «Κουτί της Πανδώρας».

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Αννα Σαρηγιάννη (Βίντεο)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Αννα Σαρηγιάννη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και τις επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Μητσοτάκης: Ανοίγει ξανά τη Δευτέρα η Διώρυγα της Κορίνθου για τρεις μήνες (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ.Η Διώρυγα της Κορίνθου θα ανοίξει ξανά την Δευτέρα για τρεις μήνες για εξυπηρετηθεί η καλοκαιρινή κίνηση, μετά από ενάμιση χρόνο που διήρκεσαν οι εργασίες αποκατάστασης όπως δεσμεύθηκε η κυβέρνηση, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του το απόγευμα στη Διώρυγα της Κορίνθου, όπου εκτελούνται έργα αποκατάστασης.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας