GR US

Γιαννακόπουλος: Μαφιόζοι και δικτατορία...

Ευρωκίνηση

Ο μεγαλομέτοχος της «πράσινης» ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση

Νέα, μεγάλη κόντρα Euroleague - Παναθηναϊκού κι ό,τι ήθελε συμβεί! Ο Τζόρντι Μπερτομέου ρίχνει το... γάντι στον Παναθηναϊκό και μιλώντας σε Μέσο της Ισπανίας αναφέρθηκε στην ακύρωση της σεζόν στην Euroleague, ενώ εξήγησε πως για τον Παναθηναϊκό δεν θα είναι καλό το σενάριο να φύγει από την Euroleague.

Ο CEO της Euroleague παραχώρησε συνέντευξη στην El Pais αναλύοντας την επόμενη μέρα της ακύρωσης της σεζόν στην Euroleague, αλλά και πολλά «καυτά» θέματα επικαιρότητας. Ενα εξ αυτών είναι και το ενδεχόμενο αποχώρησης του Παναθηναϊκού από την Euroleague, τονίζοντας πως μόνο κακό θα κάνει στο «τριφύλλι» ένα τέτοιο σενάριο. Μάλιστα, σχετικά με το ενδεχόμενο αποχώρησης του Παναθηναϊκού τόνισε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε ότι ο Παναθηναϊκός θα εγκαταλείψει την Euroleague. Με τον Παναθηναϊκό, το καλύτερο που πρέπει να κάνεις, είναι να έχεις υπομονή, ικανότητα να συζητήσεις μαζί τους και να τους κάνεις να καταλάβουν. Ομως ο Παναθηναϊκός γνωρίζει επίσης ότι εκτός Euroleague δεν υπάρχει καλύτερο σενάριο, αλλά πολύ χειρότερο. Είναι προφανές για όποιον μπορεί να το καταλάβει. Και παρά το γεγονός ότι σε κάποιο σημείο έχει κάνει ανακοινώσεις αυτού του τύπου, δεν έχει συμβεί ποτέ. Και αν συμβεί, αν φύγει, θα έλθει άλλη ομάδα. Πριν από μερικά χρόνια είχαμε τη Μπενετόν Τρεβίζο, την Σιένα και άλλες».

Οσον αφορά την ακύρωση της φετινής σεζόν, είπε: «Προτεραιότητα ήταν πάντα η υγεία και είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η απόφαση δεν μπορούσε να αναβληθεί. Υπήρχε μια πολύ ιδιαίτερη κατάσταση στην Ευρώπη όσον αφορά τα ταξίδια. Πολλοί παίκτες είναι στις ΗΠΑ, κάποιοι στην Ασία, ενώ και στην Ευρώπη υπήρχαν προβλήματα επειδή οι καταστάσεις είναι πολύ διαφορετικές όσον αφορά τα ταξίδια και την καραντίνα. Σε ορισμένες χώρες εξακολουθεί να μην είναι δυνατή η προπόνηση. Στη Ρωσία δεν μπορείς να κάνεις τίποτε μακριά από το σπίτι, ενώ στην Ιταλία μπορείς να προπονηθείς στην ύπαιθρο αλλά όχι σε εσωτερικούς χώρους. Δεν μπορούμε να παίξουμε αγώνες στην EuroLeague με ομάδες που δεν είναι προετοιμασμένες ή μερικές σε καλύτερη κατάσταση από άλλες. Εν ολίγοις, θα ήταν ένα φιάσκο και αυτό που θα βλέπαμε, δεν θα ήταν η EuroLeague, θα ήταν κάτι άλλο».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο γεγονός πως η Euroleague δεν προχώρησε σε επανέναρξη: «Δεν θέλαμε να παίξουμε τον Αύγουστο. Το NBA έχει μια ελευθερία που εμείς δεν διαθέτουμε. Μπορεί να γίνουν παιχνίδια τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο και να ξεκινήσει η επόμενη σεζόν τον Δεκέμβριο. Αυτό σημαίνει ότι η επόμενη σεζόν θα τελειώσει τον Ιούλιο του επόμενου έτους. Μπορούν να το κάνουν, πρώτα επειδή κατά την διάρκεια του έτους δεν χρειάζεται να το συνδυάσουν με κάτι, δεν έχουν εθνικά πρωταθλήματα. Και δεύτερον, γιατί εάν στο τέλος υπάρχει σύμπτωση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν έχουν ούτε τα προβλήματα που έχουμε σε σχέση με τις εθνικές ομάδες».

Πάντως, όσα είπε ο Τζόρντι Μπερτομέου στη συνέντευξή του στην El Pais δεν έμειναν ασχολίαστα από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού απάντησε στα λεγόμενα του CEO της Euroleague, εξαπολύοντας ολομέτωπη επίθεση, στην οποία κάνει λόγο για μαφιόζους και δικτατορικές μεθόδους. «Πώς είναι δυνατόν για μια λίγκα 20 ετών με όλα τα μεγάλα κλαμπ να μην είναι σε θέση να ανταγωνιστεί οικονομικά μια νεογέννητη λίγκα που δεν έχει ακόμα ‘μεγάλα’ ονόματα; Επομένως δεν υπάρχει καλύτερο σενάριο από το να μας γ...ε οι μαφιόζοι κάθε εβδομάδα... να αντιμετωπιζόμαστε με ασέβεια σε όλες τις πτυχές και στις δηλώσεις... να εκβιάζονται και να συμμορφώνονται με δικτατορικές αποφάσεις... οικονομικές υποχρεώσεις δεν πληρώνονται εγκαίρως και ούτε καν είπε τι θα συμβεί στο (άμεσο) μέλλον με τις πληρωμές; Επειδή είμαστε αυτοί που προσφέρουν τα μεγαλύτερα έσοδα, επιτρέψτε μου να διαφωνήσω», ήταν η αιχμηρή τοποθέτηση Γιαννακόπουλου μέσα από τα social media.