GR US

Η ΒΙΑΝΕΞ «υιοθέτησε» την Σάμο

Εθνικός Κήρυξ Archive

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Το νησί της Σάμου «υιοθέτησε» η κορυφαία ελληνική φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ, μέσω της χορηγίας της για την ενίσχυση του μη-κερδοσκοπικού σωματείου Be-Live, με σκοπό να δώσει στα ζευγάρια με προβλήματα γονιμότητας και οικονομικές δυσκολίες, την ευκαιρία να «ζήσουν το θαύμα της ζωής».

Η χορηγία της εταιρείας θα καλύψει για έναν ολόκληρο χρόνο, το κόστος των προσπαθειών εξωσωματικής γονιμοποίησης ζευγαριών από τη Σάμο, στο πλαίσιο του προγράμματος της Be-Live. Ετσι, τα ζευγάρια που κατοικούν στο νησί και απευθύνονται στο σωματείο, έχουν την ευκαιρία να δώσουν ζωή στο όνειρό τους να γίνουν γονείς και να αποκτήσουν το δικό τους παιδί. Το πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη κατά το τελευταίο εξάμηνο και παρουσιάστηκε σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, έχει ήδη ευχάριστα νέα: το πρώτο ζευγάρι από τη Σάμο που απευθύνθηκε στο σωματείο αναμένεται να κρατήσει στην αγκαλιά του το μωράκι του τον Ιούλιο.

Παράλληλα, άλλα τρία ζευγάρια έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία διερεύνησης και έναρξης θεραπείας εξωσωματικής γονιμοποίησης, με πολύ θετικές ως τώρα ενδείξεις. Με την υπογεννητικότητα να αποτελεί ένα μείζον θέμα και για την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη εν γένει, η ΒΙΑΝΕΞ αφουγκράζεται τα προβλήματα της κοινωνίας και στέκεται δίπλα στο νησί της Σάμου, για να έρθει στον κόσμο κάθε παιδί που αγαπήθηκε πριν ακόμη γεννηθεί.

Ππως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, για να μένει σταθερός ο πληθυσμός μιας χώρας, ο δείκτης γονιμότητας (δηλαδή πόσα παιδιά αντιστοιχούν σε κάθε γυναίκα) θα πρέπει να είναι 2,1. Στην Ελλάδα ο δείκτης βρίσκεται στο 1,3, γεγονός που σημαίνει ότι ο πληθυσμός βαίνει μειούμενος.

O Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που συνεισφέρουμε στο πολύτιμο έργο της Be-Live, ενός σωματείου που ιδρύθηκε για να βρίσκεται δίπλα στα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας. Ο Ομιλός μας στοχεύει πάντα στο θετικό αντίκτυπο των πρωτοβουλιών του, με κάθε μας ενέργεια να προσφέρει στην ελληνική κοινωνία πρακτικά και οργανικά. Έτσι, με χαρά υιοθετήσαμε το νησί της Σάμου, με σκοπό να καλύψουμε το κόστος για τις προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης των ζευγαριών του νησιού που απευθύνονται στην Be-Live».

Οι ιδρυτές του μη κερδοσκοπικού σωματείου Be-Live, κύριοι Βασίλης Κελλάρης και Χάρης Χηνιάδης, ανέφεραν για τη συνεργασία με τη ΒΙΑΝΕΞ: «Είμαστε περήφανοι για το σωματείο και το έργο που έχει επιδείξει ως τώρα, δίνοντας ζωή στα όνειρα ζευγαριών με δυσκολίες. Επιπλέον, η Σάμος αποτελεί ένα ιδιαίτερο νησί για εμάς για πολλούς λόγους, και μας κάνει διπλά χαρούμενους το γεγονός ότι η ΒΙΑΝΕΞ, μια κορυφαία εταιρεία στον κλάδο της και χρυσός χορηγός μας, ανέλαβε τη στήριξη όλων των ζευγαριών του νησιού που απευθύνονται σε εμάς. Μέσα από αυτή τη συνεργασία που είναι μοναδική, θέλουμε να δώσουμε στα ζευγάρια τη δυνατότητα όχι μόνο να ελπίζουν, αλλά να ζήσουν το θαύμα της ζωής και να αποκτήσουν σύντομα το δικό τους μωράκι!».

Το πρόγραμμα της Be-Live σε όλη την Ελλάδα απευθύνεται σε γυναίκες έως 42 ετών και ζευγάρια τα οποία έχουν διαγνωστεί με πρόβλημα γονιμότητας. Η Be-Live αναλαμβάνει στη συνέχεια όλες τις απαραίτητες εξετάσεις για τη διερεύνηση της δυνατότητας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και την παρακολούθηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μέχρι σήμερα, 15 παιδιά έχουν γεννηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος της Be-Live. Tο μη-κερδοσκοπικό σωματείο Be-Live ιδρύθηκε το 2019 από τους γυναικολόγους αναπαραγωγής Βασίλη Δ. Κελλάρη και Χάρη Χ. Χηνιάδη. Η ομάδα της Be-Live απαρτίζεται από έμπειρους επαγγελματίες που προέρχονται από τομείς όπως η ιατρική, οι επιστήμες υγείας, η οικονομία, η επικοινωνία, κ.α. Επιπλέον, η δράση της Be-Live ενισχύεται με τη συμμετοχή εθελοντών, εταιρειών, χορηγών και φίλων. Η Be-Live έχει αναπτύξει συνεργασίες, τόσο στην Αττική, όσο και σε απομακρυσμένες περιοχές, στην επαρχία και σε νησιά, προκειμένου να ενισχύσει το έργο της σε ότι αφορά την πρόσβαση όλων στις μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, προσφέροντας προοπτική στα υπογόνιμα ζευγάρια, τα οποία δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τις δαπάνες εξωσωματικής γονιμοποίησης.