GR US

Ομόνοια: «Βόμβες» από Παπασταύρου

Εθνικός Κήρυξ

Aπό τη συνέντευξη Τύπου σχετικά με το κυπριακό ποδόσφαιρο που παραχώρησε ο πρόεδρος της Ομόνοιας, Σταύρος Παπασταύρου (Φωτογραφία: ΟΜΟΝΟΙΑ FC).

Σοβαρές καταγγελίες που σίγουρα θα συζητηθούν και θα απασχολήσουν πολύ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, έγιναν τη Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου από τον πρόεδρο της Ομόνοιας Σταύρο Παπασταύρου.

Ο ομογενής -ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη Νέα Υόρκη- διοικητικής ηγέτης των «πρασίνων» έκανε λόγο για προτάσεις που δέχθηκε από παράγοντες άλλων ομάδων ή ανθρώπους σχετικούς με το ποδόσφαιρο για εξαγορά αγώνων, αντιπάλων, διαιτητών ή ακόμη και κατάκτηση τίτλου. «Πριν αλλά και μετά που ήρθα στην Ομόνοια, είχα ενημερωθεί για αρκετά κακώς έχοντα στο κυπριακό ποδόσφαιρο και δεν σας κρύβω ότι πάντα ένιωθα ότι όλα αυτά ήταν παραφουσκωμένα, κατασκευασμένα ή και αναληθή. Ηθελα να πιστεύω ότι όλα αυτά δεν ήταν αλήθεια, αλλά δυστυχώς από την ημέρα που ανέλαβα την προεδρία της Ομόνοιας παράγοντες άλλων ομάδων ή άνθρωποι σχετικοί με το ποδόσφαιρο έχουν προτείνει, είτε σε εμένα, είτε σε άλλα μέλη της Ομόνοιας, να εξαγοράσουμε κάποιο παιχνίδι, είτε αντίπαλους παίκτες, είτε διαιτητές. Κάποιοι μάλιστα μας είπαν και την ενιαία τιμή που υπάρχει για κατάκτηση πρωταθλήματος ή κατάκτηση κυπέλλου, δηλαδή να πληρώσουμε για να κατακτήσουμε κάποιο τρόπαιο. Μας είπαν ακόμη και να συμμαχήσουμε με κάποιους, να τους δώσουμε δηλαδή κάτι και να μας δώσουν αυτοί κάτι άλλο. Ενα πάρε - δώσε».

Τέσσερις ενέργειες κατά της διαπλοκής Ο πρόεδρος της Ομόνοιας ανακοίνωσε τέσσερις ενέργειες στις οποίες θα προβεί η Ομόνοια με στόχο την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Ανέφερε συγκεκριμένα πως ολοκληρώθηκε η έκθεση αναφορικά με το κυπριακό ποδόσφαιρο, η οποία θα σταλεί στην ΟΥΕΦΑ. Προανήγγειλε επίσης τη δημιουργία ιστοσελίδας στα αγγλικά στην οποία θα αναρτώνται διαιτητικά λάθη, τη δημιουργία email στο οποίο θα μπορεί ο καθένας υπό οποιανδήποτε ιδιότητα, είτε ανώνυμα, είτε επώνυμα, να αποστέλλει πληροφορίες, ενημέρωση και στοιχεία σχετικά με «παρανομίες» στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Μάλιστα θα δίνεται χρηματική αμοιβή σε όσους φέρουν στοιχεία ή πληροφορίες μεταξύ 5000 και 25000 ευρώ!.

Τέλος, κάθε βδομάδα θα αποστέλλονται στην ΟΥΕΦΑ όλα τα λάθη, παραλείψεις, κακώς έχοντα και παράνομα γίνονται στο κυπριακό ποδόσφαιρο, όχι μόνο σε βάρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αλλά σε βάρος της οποιασδήποτε ομάδας ή ατόμου σχετικά με το ποδόσφαιρο. Μετεγγραφές Ιανουαρίου

Στο μεταξύ η Ομόνοια έχει σημαντικά ανοιχτά μετεγγραφικά μέτωπα τον Ιανουάριο και στις τάξεις του κόσμου επικρατεί μία... ανησυχία, με τον πρόεδρο των «πρασίνων» εμμέσως πλην σαφώς να καθησυχάζει με τα λόγια του άπαντες.

Ανέφερε: «Οσον αφορά τη μετεγγραφική περίοδο Ιανουαρίου, σημειώνω ξανά πως έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ομάδα Προγραμματισμού καθώς έδειξε πόσο καλά ξέρει να κάνει τη δουλειά της. Ξέρω πως μόλις νιώσουν ότι έχουν εντοπίσει τον κατάλληλο ποδοσφαιριστή που είναι καλύτερος από τους ποδοσφαιριστές που έχουμε και στα οικονομικά πλαίσια που καθορίσαμε, τότε θα προσπαθήσουμε να τον αποκτήσουμε. Είναι βασική μας επιδίωξη σταδιακά να κάνουμε καλύτερη την ομάδα μας». Σε ό,τι αφορά στον στόχο της ομάδας στη φετινή σεζόν, είπε: «Υπενθυμίζω ότι στόχος μας για τη φετινή σεζόν είναι η έξοδος στην Ευρώπη. Δεν θα αλλάζουμε τον στόχο μας ανάλογα με το αποτέλεσμα των αγώνων κάθε βδομάδα. Σε κάθε παιχνίδι θέλουμε και διεκδικούμε τη νίκη. Ό,τι καλύτερο έρθει είναι ασφαλώς καλοδεχούμενο».