x
 

Κοινωνία

Αθωώθηκε από το Δικαστήριο ο πρώην Ευρωβουλευτής Τ. Χατζηγεωργίου

07 Σεπτεμβρίου 2023

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Αθώο έκρινε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας τον πρώην Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ Τάκη Χατζηγεωργίου στην κατηγορία για άσεμνη επίθεση κατά γυναίκας. Ετσι, μια μεγάλη προσωπική περιπέτεια για τον πολιτικό έφθασε στο τέλος της καθώς, λόγω θέματος αξιοπιστίας, η καταγγέλλουσα δεν μπορεί να προχωρήσει σε έφεση.

Η καταγγελία είχε υποβληθεί ενόσω ο κ. Χατζηγεωργίου εκτελούσε χρέη Ευρωβουλευτή. Η υπόθεση είχε δει το φως της δημοσιότητας τον Μάρτιο του 2021 και σύμφωνα με την καταγγελία η υπόθεση διαδραματίστηκε όταν η παραπονούμενη είχε μεταβεί στις Βρυξέλλες για διακοπές και επικοινώνησε με τον κ. Χατζηγεωργίου για να διευθετήσει συνάντηση μαζί του, προκειμένου να του υποβάλει ερωτήματα για ενδεχόμενη εργοδότησή της στην ΕΕ.

Το δικαστήριο στην πολυσέλιδη απόφασή του κάνει λόγο για ασυνέπεια και αμφιταλαντεύσεις από πλευράς της καταγγέλλουσας και τονίζει ότι «η μαρτυρία της δεν ρίχνει φως ως προς τα επίδικα γεγονότα της υπόθεσης». Αναφέρει επίσης ότι «η κατηγορούσα αρχή απέτυχε να αποδείξει τα συστατικά στοιχεία του αδικήματος που ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει».

Από την άλλη, το Δικαστήριο τονίζει μεταξύ άλλων ότι ο πρώην Ευρωβουλευτής «άφησε θετικές εντυπώσεις και ως εκ τούτου η μαρτυρία του γίνεται αποδεκτή. Και τούτο γιατί παρέμεινε εξαρχής σταθερός στην όλη του εκδοχή, παρά την επίμονη και έντονη αντεξέτασή του, η μαρτυρία του έχει λογική συνοχή και ήταν ειλικρινής. Ο κατηγορούμενος απαντούσε με πειστικότητα και αμεσότητα στις ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν από την Κατηγορούσα Αρχή. Κάποιες δε θέσεις του κατηγορούμενου τεκμηριώνονται μέσα από τα ενώπιον του Δικαστηρίου κατατεθειμένα τεκμήρια», αναφέρει στην απόφασή του το Δικαστήριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Κύριε Πρόεδρε, Εξοχότατοι,Στις 26 Ιουλίου 1946, στο Σαν Φρανσίσκο, οι προκάτοχοί μας δεσμεύθηκαν«να σώσουμε τις επόμενες γενιές από τη μάστιγα του πολέμου, που δύο φορές στη διάρκεια της ζωής μας προξένησε ανείπωτη θλίψη στην ανθρωπότητα»,«να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας,να επιλύουν τις διεθνείς τους διενέξεις με ειρηνικά μέσα και να απέχουν… από την απειλή ή τη χρήση βίας κατά της εδαφικής ακεραιότητας ή της πολιτικής ανεξαρτησίας οποιουδήποτε κράτους».

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ