x

Πολιτική

Αβέρωφ Νεοφύτου: Αν χαθεί η Αμμόχωστος, θα χαθεί όλη η Κύπρος

22 Ιουνίου 2022

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος επισκέφθηκε την Τετάρτη την περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων.
«Αν χαθεί η Αμμόχωστος, θα χαθεί η Κύπρος μας», προειδοποίησε ο κ. Νεοφύτου, τονίζοντας ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να χαθεί η Αμμόχωστος που αποτελεί το σύμβολο του αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση του τόπου.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι ζούμε την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας, του τουρκικού αναθεωρητισμού και απηύθυνε έκκληση σε όλους να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να εντείνουν τις ενέργειές τους για ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του διεθνούς παράγοντα.
Απευθυνόμενος στους Τουρκοκύπριους, ο κ. Νεοφύτου τους κάλεσε να προσπαθήσουν να σταματήσουν το έγκλημα. «Πιέστε την Τουρκία. Πιέστε την ηγεσία σας να σταματήσει αυτή η λεηλασία. Κλείστε τους δρόμους που οδηγούν στη λεηλασία της Αμμοχώστου. Ανοίξτε τους δρόμους για τη λύση του Κυπριακού. Να ανοίξουμε όλοι μαζί τους δρόμους για τη λύση του Κυπριακού», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, επισημαίνοντας πως χωρίς λύση του Κυπριακού θύματα θα είναι και οι Τουρκοκύπριοι.
Κληθείς να πει πως νιώθει που επισκέπτεται την Αμμόχωστο, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι ραγίζει η καρδιά του.
«Δεν θα επιτρέψουμε να ζήσουμε με χαμένη την Αμμόχωστο. Αν χαθεί η Αμμόχωστος θα χαθεί και η Κύπρος και μαζί θα χαθούν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι. Η πατρίδα μας θα γίνει μια τουρκική επαρχία, στην οποία δεν θα έχουν μέλλον ούτε τα παιδιά ούτε τα εγγόνια μας», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Τα δικά του ΜΟΕ (Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης) παρουσίασε ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ κατά τη συνάντηση που είχε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας στα κατεχόμενα με τον βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ Μιροσλάβ Γιέτζια.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Η φωτιά καίει δασικές εκτάσεις στο Πόρτο Γερμενό και κατευθύνεται προς Μύτικα

ΑΘΗΜΑ. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση στο Πόρτο Γερμενό.

Μηνύματα Μητσοτάκη προς την Αγκυρα από το Ευρωκοινοβούλιο (Βίντεο)

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Μηνύματα προς το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό ακροατήριο εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του σήμερα το πρωί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας