x
 

Πολιτισμός

«Behind the Flame»: Το φωτογραφικό ντοκιμαντέρ του Νίκου Ζήκου στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας

03 Αυγούστου 2021

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, φιλοξενεί από τις 31 Ιουλίου 2021 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021, στην Αίθουσα Εκπαιδευτικών Δράσεων, στο επίπεδο 2, την τρίτη κατά σειρά ατομική έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Ζήκου «Behind the Flame». Η έκθεση αποτελεί σταθερό σημείο ανάδειξης των Ολυμπιακών Αξιών και του Ολυμπιακού Ιδεώδους και πρόκειται για ένα μοναδικό φωτογραφικό ντοκιμαντέρ, που φέρνει στο φως στιγμιότυπα κορυφαίων εν ενεργεία Ελλήνων αθλητών και απεικονίζει τον πόνο, την προσπάθεια, τις δυσκολίες και τα συναισθήματα που συνοδεύουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με τη στήριξη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και τη βοήθεια της πρωταθλήτριας της ενόργανης γυμναστικής Βασιλικής Μιλλούση, ο Νίκος Ζήκος φωτογράφισε πάνω από 25 αθλητές, ανάμεσά τους τον χρυσό Ολυμπιονίκη στους κρίκους Λευτέρη Πετρούνια, τη χρυσή Ολυμπιονίκη στο άλμα επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη, τον κορυφαίο Έλληνα ποδηλάτη Χρήστο Βολικάκη, τον Παναγιώτη Γκιώνη, αθλητή της επιτραπέζιας αντισφαίρισης με τέσσερεις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τη Βούλα Παπαχρήστου, αθλήτρια του άλματος εις τριπλούν με δύο χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών αλλά και την Αιμιλία Τσουλφά, χρυσή Ολυμπιονίκη το 2004, η οποία επιστρέφει ξανά μαζί με την 20χρονη Αριάδνη Σπανάκη, προκειμένου να εκπροσωπήσουν στο Τόκιο την ελληνική ιστιοπλοΐα στην κατηγορία 470.

Οι φωτογραφίες της έκθεσης είναι διαθέσιμες μέσα από το ομώνυμο λεύκωμα Behind the Flame, το οποίο πωλείται ηλεκτρονικά στο επίσημο e-shop της διοργάνωσης http://behindtheflame.gr/ και τα έσοδά του θα διατεθούν, υπό τη μορφή υποτροφίας, σε αθλητές που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και δεν υποστηρίζονται από οποιαδήποτε χορηγία ή δεν χαίρουν άλλου τύπου οικονομικής ενίσχυσης. Σημειώνεται, ότι το νεοσύστατο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας αποτελεί πρωτοβουλία της Lamda Development και βρίσκεται στο Golden Hall. Δημιουργήθηκε με στόχο να στεγάσει ένα σημαντικό μέρος της Ολυμπιακής Κληρονομιάς της χώρας, να αναδείξει τη μοναδική συμβολή της Ελλάδας στη διαμόρφωση του Ολυμπιακού Κινήματος και την Αθήνα ως Ολυμπιακή Πρωτεύουσα. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 έως τις 21:00 στο επίπεδο 2 του Μουσείου με δωρεάν είσοδο.

Περισσότερες πληροφορίες για τα εισιτήρια και τα ωράρια λειτουργίας των υπόλοιπων χώρων του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.athensolympicmuseum.org.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Το φωτογραφικό πορτρέτο της Θεσσαλονίκης επιχείρησαν να αποτυπώσουν εβδομήντα οκτώ καλλιτέχνες της σύγχρονης γενιάς.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ