x
 

ΑΠΟΨΕΙΣ

«Brain Gain» στα λόγια: Κυρπίδης όπως λέμε Κριμιζής

«Brain gain» ακούω εδώ και χρόνια και «brain gain» δεν βλέπω. Και καλά, από την εθνοσωτήριο κυβέρνηση του πολιτικά μακαρίτη πλέον Αλέξη Τσίπρα δεν περίμενα και πολλά πράγματα. Εξ ου και όταν τον Απρίλιο του 2018 είχε γίνει γνωστή η παραίτηση του Σταμάτη Κριμιζή από τη θέση του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ελπίζω να μη γελάτε με τον τίτλο) που είχε ιδρύσει ο Νίκος ο Παππάς, πιο γνωστός και ως «13-0», η είδηση δεν μου είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση (και όχι μόνο σε εμένα αλλά και σε πολλούς άλλους).

Αντίθετα μου είχε κάνει εντύπωση πως είχε αποδεχθεί ο Σταμάτης Κριμιζής την πρόταση να έρθει να αναλάβει τον Οργανισμό. Ακριβώς έξι χρόνια μετά, και ενώ υποτίθεται ότι η χώρα έχει αλλάξει και νοοτροπία και γενικά έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω της, φαινόμενα τύπου Κριμιζή εξακολουθούν να κάνουν την εμφάνισή τους και μας απογοητεύουν. Αυτή τη φορά στη θέση του Σταμάτη Κριμιζή βρίσκεται ένας άλλος διακεκριμένος επιστήμονας, ο Ελληνοαμερικανός βιολόγος Νίκος Κυρπίδης που άφησε τη λαμπρή καριέρα του (και τις πολύ υψηλές αμοιβές) στις ΗΠΑ για να έρθει να βοηθήσει την πατρίδα του. Ανέλαβε διευθυντής στο Ιδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) και μέσα σε λίγους μήνες (εδώ πάντως υπάρχει μια… πρόοδος, διότι ο Κριμιζής έφυγε πάνω στον μήνα) μας κούνησε μαντήλι γιατί η γραφειοκρατία του Ιδρύματος εν έτει 2024 ήταν εφάμιλλη της Ανατολικής Γερμανίας του Εριχ Χόνεκερ και του έδενε τα χέρια – τα περιγράφει όλα εύγλωττα και στην επιστολή παραίτησής του και στις δηλώσεις που έκανε στον «Ε.Κ.».

Με δεδομένο δε ότι πρόεδρος στο εν λόγω ίδρυμα είναι ο Λουκάς Παπαδήμος, ένας τεχνοκράτης δηλαδή με παραστάσεις και μάλιστα έντονες από τον δυτικό Κόσμο, η απογοήτευση γίνεται μεγαλύτερη. Εννοώ, αν πρόεδρος ήταν π.χ. κανένας Πάνος Σκουρλέτης ή κανένας Νίκος Φίλης, θα έλεγα ότι θα ήταν λογικό ο άνθρωπος να μην μπορεί να συνεννοηθεί.

Κρίμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή ο Ερντογάν μας παριστάνει τον φίλο, Τρίτη-Πέμπτη-Κυριακή ξεθάβει το τσεκούρι του πολέμου (τα Σάββατα πολλές φορές παίρνει ρεπό).

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ