x
 

Αντίλογος

Χαιρεκακία εν είδει αντιπολίτευσης

04 Αυγούστου 2021
Αντίλογος του Βασίλη Κουτσίλα

Η κριτική στις κυβερνήσεις είναι βασικό στοιχείο στις σύγχρονες δυτικές Δημοκρατίες (στα κανονικά κράτη δηλαδή). Κριτική που προέρχεται από οπουδήποτε και κυρίως από την αξιωματική αντιπολίτευση που άλλωστε έχει και θεσμικό ρόλο να κάνει κάτι τέτοιο. Κριτική λοιπόν πρέπει να δεχθεί και η παρούσα κυβέρνηση για τις φωτιές που έχουν κατακάψει την Ελλάδα τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Να της ασκηθεί κριτική για το τι έκανε, τι δεν έκανε, τι μπορούσε να κάνει καλύτερα. Αυτό είναι θεμιτό, έτσι πρέπει. Αλλιώς δεν έχουμε Δημοκρατία. Έχουμε Δημοκρατία αλά Ερντογάν που ενώ οι άνθρωποι καίγονται ο «μεγάλος ηγέτης» τους πετάει κούτες με καφέ και τσάι από το λεωφορείο και έχει την απαίτηση να τον αποθεώνουν (ας τολμήσουν δε να κάνουν και αλλιώς). Αυτό όμως που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κριτική στο πλαίσιο μάλιστα του συνταγματικού του ρόλου. Από την ημέρα που ξεκίνησαν οι πρώτες φωτιές με αποκορύφωμα την χθεσινή στην Βαρυμπόμπη, δεν υπάρχει κριτική στην κυβέρνηση, υπάρχει μια ανομολόγητη πλην όμως καταφανής·κάψα να υπάρξει μεγάλη καταστροφή ώστε να «ισοφαριστεί» η καταστροφή στο Μάτι. Αυτή είναι η έννοιά τους. Το βλέπεις στις δηλώσεις τους, το βλέπεις στις αναρτήσεις τους (τις οποίες βέβαια μετά από λίγο, όταν έχουν συνειδητοποιήσει τι είπαν τις παίρνουν πίσω). Μεταξύ άλλων πήρε το μάτι μου μια ανάρτηση ενός… εθνοπατέρα του ΣΥΡΙΖΑ (αν δεν κάνω λάθος λέγεται Μαμουλάκης, δεν τον έχω ξανακούσει, προφανώς το «κοινοβουλευτικό του έργο» περιορίζεται σε ανόητες και χαιρέκακες αναρτήσεις) που έδειχνε ξεκάθαρα να χαίρεται για την καταστροφή. Υστερα από λίγο δε πήγε να την διορθώσει και την έκανε… χειρότερη, άλλο ένα δείγμα της συγκρότησης και της ποιότητας των ανθρώπων που παριστάνουν τον νομοθέτη στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν υπήρχε όλη αυτή η καταστροφή προφανώς και θα τους είχαμε για να γελάμε. Είναι όμως στιγμές (όπως τώρα) που η γελοιότητα δεν έχει θέση. Αφήστε που κάποια στιγμή η χώρα πρέπει να αποκτήσει κανονική αντιπολίτευση και όχι τσίρκο.

Από τα θετικά

Εν τω μεταξύ, η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας ανακοίνωσε ότι όλα τα άλογα και πόνι, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που αγνοούνταν προχθές βράδυ, είναι ασφαλή και δεν χάθηκε ούτε μια ψυχή. Κάτι είναι και αυτό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εχετε βρεθεί ποτέ σε ψηφοφορία φοιτητών για την κατάληψη ή όχι της Σχολής τους σε ελληνικό πανεπιστήμιο; (Το επίθετο βέβαια «ελληνικό» είναι περιττό, αφού το φαινόμενο των καταλήψεων στις πανεπιστημιακές σχολές είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο).

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ