x
 

Πολιτική

Στ. Παπασταύρου: «Η άρση εμποδίων για τα Ατομα με Αναπηρία είναι συνταγματική μας υποχρέωση και ηθική μας δέσμευση»

ΑΘΗΝΑ. Την «Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030: μία Ελλάδα με Όλους για Όλους», που θα παρουσιαστεί στο αυριανό Υπουργικό Συμβούλιο, ανέδειξε ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο 1ο Ετήσιο Συνέδριο του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και τον ΟΠΕΚΑ.

Ο κ. Παπασταύρου, είπε ότι «η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει αναδείξει σε κυρίαρχη προτεραιότητά του τη συμπερίληψη όλων των συμπολιτών μας, σε κάθε πτυχή της ζωής», ενώ ευχαρίστησε την Υπουργό Σοφία Ζαχαράκη για την αγαστή τους συνεργασία, μεταξύ άλλων, σε θέματα Δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία.

Ο Υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι «τώρα, ανεβάζουμε ταχύτητα. Έχω την τιμή να παρουσιάζω αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο την «Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030: μία Ελλάδα με όλους για όλους». Στόχος είναι η άρση των εμποδίων, ώστε το 1 εκ. συμπολίτες μας με αναπηρία να απολαμβάνουν στην πράξη ίσα δικαιώματα με τον καθένα και την καθεμιά από εμάς. Να απολαμβάνουν ό,τι και οι άλλοι Ευρωπαίοι πολίτες. Αυτή είναι η καρδιά του στόχου μας, η «διπλή σύγκλιση», δηλαδή τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα να απολαμβάνουν το ίδιο βιοτικό επίπεδο με τον γενικό πληθυσμό στην Ελλάδα και με τα άτομα με αναπηρία στην Ευρώπη», προσθέτοντας πως «η άρση εμποδίων είναι θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης, συνταγματική μας υποχρέωση, και, πάνω απ’ όλα, είναι ηθική μας δέσμευση».

«Αυτό που θεωρώ ότι πρέπει πρωτίστως να αλλάξουμε είναι νοοτροπία, χρειάζεται ένα reset στον τρόπο σκέψης μας. Και πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι αναπηρία δεν σημαίνει ανικανότητα. Είναι οι περιορισμοί, τα εμπόδια που εμείς, η κοινωνία, οι δομές μας, θέτουν. Οι αντιλήψεις μας, οι προκαταλήψεις μας, οι παραλείψεις μας, οι πράξεις μας. Γι’ αυτό χρειάζεται μία συλλογική αφύπνιση που πρέπει να επιτύχουμε, ώστε οι στόχοι μας να είναι εφικτοί», κατέληξε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Στη Νέα Υόρκη για τους εορτασμούς της επετείου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 βρίσκεται ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, ο οποίος είναι παράλληλα και πρόεδρος στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή του Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ