x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Χάθηκε η ντροπή μαζί με το επιχείρημα

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κα Μίνα Γκάγκα είναι μία άξια πνευμονολόγος. Προφανώς επιλέχθηκε από τον Ελληνα Πρωθυπουργό στον τελευταίο ανασχηματισμό της ελληνικής κυβέρνησης επειδή η ίδια είχε δοκιμαστεί ένα χρόνο και ως επικεφαλής της ιατρικής υπηρεσίας στο νοσοκομείο αναφοράς για τον Covid -19 «Σωτηρία».

Ως Υπουργός μετέβη τη Δευτέρα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας να εποπτεύσει επί τόπου καθώς η πόλη είναι στο «κόκκινο» και δοκιμάζεται από ασθενείς με κορωνοϊό, κυρίως ανεμβολίαστους.

Αποχωρώντας είχαν διαδήλωση έξω νοσηλευτές που έχουν τεθεί σε άδεια άνευ αποδοχών επειδή δεν δέχονται να εμβολιαστούν. Εχουν συστήσει επιτροπή αγώνα και διαμαρτύρονται. Μόλις είδαν την κα υπουργό φώναζαν «ζήτω η ελευθερία», ενώ στο βίντεο που δημοσιεύει το larissanet, μία εκ των εργαζομένων ακούγεται να λέει ότι θα περιμένουν ξανά την υπουργό!

Οι εφημερίδες, που περιέργως μεταχειρίζονται τους αρνητές με το γάντι, έδωσαν τη δική τους εξήγηση αλλά η προειδοποίηση όσο κι αν ακούγεται αφελής τόσο παρεξηγήσιμη μπορεί να είναι.

Ωστόσο, τι σημαίνει ελευθερία επειδή δεν κάνουν εμβόλιο;

Δικαίωμα καθενός να μην κάνει εμβόλιο. Δικαίωμα μίας δίκαιης όμως πολιτείας να προστατεύει τον λαό της. Και να επιβάλλει μέτρα σεβασμού για το γενικότερο καλό.

Η ελευθερία την οποία επικαλούνται οι υγειονομικοί (όχι οι γιατροί) είναι ψευδεπίγραφη, καταχρηστική. Είναι εγωισμός και αλαζονεία. Και μάλιστα με κίνδυνο να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους, ορισμένοι με κίνδυνο να πεθάνουν.

Δικαιούνται επομένως να επικαλούνται την ελευθερία τους; Οχι.

Προσέξετε όμως: Αναφερόμαστε σε νοσηλευτές. Ανθρώπους που δίνουν τα πάντα να σώσουν τους ασθενείς και την ίδια ώρα συμπεριφέρονται ως αυτοκτονικοί, ενδεχομένως και ως αυτουργοί μετάδοσης του κορωνοϊού με επικίνδυνα αποτελέσματα.

Το ίδιο ισχύει και για αστυνομικούς και πυροσβέστες. Είναι άνθρωποι που μας προστατεύουν. Ανθρωποι που ενδεχομένως σε μία στιγμή αδυναμίας να αποζητήσουμε την αγκαλιά τους.

Από τη μία τους επαινούμε, από την άλλη όμως δεν αντιλαμβανόμαστε την άρνησή τους να εμβολιαστούν.

Δυστυχώς είναι θέμα λογικής. Ενας καλός άνθρωπος δεν είναι απαραίτητα και σώφρων. Πρόκειται για μία αντιφατική, όσο και δυστυχή εικόνα. Ολοι αυτοί είτε έχουν παρασυρθεί, είτε ανάγουν την ελευθερία τους στη σφαίρα της αναρχίας. Εχουν κακή ερμηνεία της ελευθερίας. Προφανώς σε βάρος της πλειοψηφίας.

Οφείλουν να συνέλθουν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Τζορτζ πρέπει να καταλάβεις ότι η Ουκρανία δεν είναι καν μία χώρα.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτική

NΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κρίση στην Ουκρανία δύσκολα θα φύγει, καθώς πρόκειται για μία αναμέτρηση δύο κοσμοθεωριών που θα μπορούσε να αναστατώσει την Ευρώπη.

Αμερική

ΤΑΜΠΑ, ΦΛΟΡΙΔΑ - Μια μέρα πριν, είχε παραπονεθεί ότι δεν αισθανόταν καλά, γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Αμερική

Ο χρόνος που πριν λίγο έφυγε, το 2021, πήρε μαζί του και πολλούς ομογενείς άνδρες και γυναίκες στο μεγάλο στερνό ταξίδι που είναι μονόδρομος και δεν έχει γυρισμό.

ΒΙΝΤΕΟ

Ο χιονιάς επισκέφθηκε το κέντρο της Αθήνας (Βίντεο του «Ε.Κ.»)

ΑΘΗΝΑ. Μπορεί η κακοκαιρία «Ελπίς» να προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, η πρωτόγνωρη αυτή επίσκεψη, ωστόσο, του χιονιά χάρισε και όμορφες εικόνες.

«Τι χαζός σκύλας γιος»! Ο Μπάιντεν βρίζει με ανοικτό μικρόφωνo δημοσιογράφο του «Fox News» (Vid)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Γκάφα ή ηθελημένο ξέσπασμα; Ο Τζο Μπάιντεν έβρισε χθες Δευτέρα δημοσιογράφο καθώς αποχωρούσε πλήθος εκπροσώπων του Τύπου έπειτα από εκδήλωση στον Λευκό Οίκο.