x
 

Αμερική

Χειμερινό πρόγραμμα και χειροτονία στο Κατασκηνωτικό Κέντρο Βοστώνης

ΒΟΣΤΩΝΗ. Περισσότεροι από διακόσιοι ενήλικοι νέοι και νέες συμμετείχαν στο χειμερινό πρόγραμμα των κατασκηνώσεων της Μητρόπολης Βοστώνης, στο Κατασκηνωτικό Κέντρο στην πολίχνη Κοντούκουκ του Νιου Χαμσάιρ. Στα πλαίσια του προγράμματος ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος ο οποίος ήταν παρών στις εκδηλώσεις και δραστηριότητες του προγράμματος, τέλεσε την εις πρεσβύτερο χειροτονία τού μέχρι τότε διακόνου Ανδρέα Οττο. Ο π. Οττο συμμετείχε ως νέος στα προγράμματα των Κατασκηνώσεων της Μητρόπολης Βοστώνης, στη συνέχεια εργάσθηκε ως μέλος του προσωπικού, τέλεσε τον γάμο του με την πρεσβυτέρα Τζεν και βάπτισαν το πρώτο τους παιδί στον ναό του Αγίου Γεωργίου της Κατασκήνωσης.

Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος στην ομιλία του υπενθύμισε στον νεοχειροτονηθέντα πως η πρώτη του μέριμνα και προτεραιότητα είναι οι νέοι της Εκκλησίας, ενώ σε άλλο σημείο προέτρεψε τον π. Ανδρέα να θυμάται «τους αδελφούς του Κυρίου τους ελαχίστους» που βρίσκονται στον κόσμο.

Επισημαίνεται ότι πολλοί από τους νέους και νέες συμμετείχαν για πρώτη φορά στη ζωή τους το μυστήριο της χειροτονίας. Στη Θεία Λειτουργία έψαλλαν σαράντα και πλέον νέοι και νέες.

Αναμνηστική φωτογραφία από τον χειμερινό πρόγραμμα των κατασκηνώσεων της Μητρόπολης Βοστώνης στο Κατασκηνωτικό Κέντρο στο Νιου Χαμσάιρ.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΌΠΟΛΗ ΒΟΣΤΩΝΗΣ
Νέοι και νέες του χειμερινού κατασκηνωτικού προγράμματος κάνουν χιονοδρομίες στο χιονοδρομικό κέντρο Pat’s του Νιου Χαμσάιρ.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος υπενθύμισε σε όλους και όλες τους παρόντες και παρούσες στο εκκλησίασμα πως έχουν «μία μοναδική ευκαιρία και κλήση να υπηρετήσουν τον Χριστό σε κάποια ιδιότητα είτε ως ιερείς, είτε ως πρεσβυτέρες, αλλά όλοι ως εργάτες στον αμπελώνα του Κυρίου».

Η συμμετοχή στο χειμερινό πρόγραμμα ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών καθότι υπήρχε δυσκολία συμμετοχής κατά την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού. Το θέμα του προγράμματος ήταν παρμένο από το Ευαγγέλιο του Ματθαίου Κεφ. 6 στίχος 33 «ζητείτε πρώτον την Βασιλεία του Θεού», ενώ η προτροπή του Μητροπολίτη Μεθοδίου ήταν «να βλέπετε σε κάθε άνθρωπο τον ίδιο τον Χριστό».

Οι κατασκηνωτές συμμετείχαν σε εκδρομές. Η μία ήταν σε επίσκεψη καταστήματος παραγωγής γλυκών και σε γαλακτοκομική φάρμα, και η δεύτερη ήταν στο χιονοδρομικό κέντρο Pat’s Peak για χιονοδρομίες και παιχνίδι στο χιόνι. Αμφότερες οι εκδρομές κατέληξαν στο χιονοδρομικό κέντρο Pat’s Peak όπου έγινε ελληνικό γλέντι στο ξενοδοχείο με θέα το βουνό.

Ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος ενδύει με τα ιερά άμφια τον νεοχειροτονηθέντα πρεσβύτερο Ανδρέα Οττο ενώ το εκκλησίασμα αναφωνεί “Αξιος”.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΣΤΩΝΗΣ
Νέοι και νέες από τις κοινότητες της Μητρόπολης Βοστώνης προσεύχονται στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου του Κατασκηνωτικού Κέντρου στο Κοντούκουκ του Νιου Χαμσάιρ.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

Επισημαίνεται ότι το Κατασκηνωτικό Κέντρο της Μητρόπολης Βοστώνης βρίσκεται στην πολίχνη Κοντούκουκ του Νιου Χαμσάιρ, απέχει περί τις δύο ώρες οδικώς από τη Βοστώνη και περί τη μισή ώρα από την πρωτεύουσα του Νιου Χαμσάιρ, την πόλη Concord (Κόνκορντ). Πρόκειται για μία ειδυλλιακή τοποθεσία με μεγάλη λίμνη, με παρεκκλήσιο τιμώμενο επί τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου, Οίκημα Φιλοξενίας, τραπεζαρία και οικήματα για τους κατασκηνωτές.

Το Οίκημα Φιλοξενίας απαρτίζεται από τριάντα πέντε δίκλινα δωμάτια και ιδιωτικό μπάνιο το καθένα, χώρους συνεδριάσεων και τραπεζαρία, χώρους αναψυχής και ψυχαγωγίας.

Νέοι και νέες του κατασκηνωτικού χειμερινού προγράμματος εκδρομή σε χιονισμένο βουνό του Νιου Χαμσάιρ.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

Το Κατασκηνωτικό Κέντρο είχε οραματιστεί ο Μητροπολίτης Μεθόδιος πριν από τριάντα χρόνια ώστε να μπορεί η νεολαία να έχει τον δικό της κατασκηνωτικό χώρο καθότι μέχρι τότε η Μητρόπολη ενοικίαζε διάφορους χώρους. Εκτοτε κατά τα παρελθόντα τριάντα έτη από την ίδρυσή του έχουν συμμετάσχει χιλιάδες παιδιά αμφοτέρων των φύλων, τα οποία έχουν ενισχυθεί στην Ορθόδοξη πίστη και ελληνική τους πολιτιστική κληρονομιά.

Υπογραμμίζεται πως τα παιδιά καταβάλλουν ένα συμβολικό ποσό για τη διαμονή της στο Κατασκηνωτικό Κέντρο, ενώ η Μητρόπολη Βοστώνης παρέχει υποτροφίες σε παιδιά οικογενειών οι οποίες δυσκολεύονται οικονομικώς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις στην αρχή αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της πρωτοφανούς περιόδου της πανδημίας, όπως επίσης και η παρακαταθήκη για τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό του Δημοσίου Συστήματος Υγείας ήρθαν στο επίκεντρο κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Επίκαιρη Ερώτηση - Πανδημία» του πρώην υφυπουργού και αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ