x
 

Εκκλησία

Χειροτονία διακόνου στις Περόννες του Βελγίου

ΠΕΡΟΝΝΕΣ. ΒΕΛΓΙΟ. Το Σάββατο του Λαζάρου, 27 Απριλίου 2024, ο Μητροπολίτης Βελγίου και Εξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας χειροτόνησε διάκονο τον κ. Βασίλειο Ψάλλα στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στις Περόννες.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «Αυτή είναι πραγματικά μια συγκινητική ημέρα για εσένα και την αγαπημένη σου σύζυγο Βασιλική. Είναι το θέλημα του Θεού! Χρειάζεται διακόνους και σε διάλεξε με τον κλήρο που έλαχε σε σένα, λέξη που χρησιμοποιείται επίσης για να ορίσει αυτούς που χειροτονούνται, τους κληρικούς. Γιατί το λέω αυτό τώρα; Για να πω ότι είναι πραγματικά ο Θεός που σε έχει καλέσει. Προέρχεσαι από ιερατική οικογένεια και έχεις συγγενείς που έχουν κληθεί στην ιεροσύνη. Αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που χειροτονήθηκες σήμερα διάκονος! Πιθανόν να είχες μια σιωπηλή κλίση, αλλά δεν ήξερες αν μια μέρα θα σε οδηγούσε στην ιεροσύνη. Αλλά ο Θεός το ήξερε! Λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε -την κατάλληλη στιγμή και υπό τις συνθήκες που Εκείνος αποφασίζει- να οδηγηθείς ξαφνικά σε αυτό. (…) Μπορείς πάντοτε να βασίζεσαι στην κατανόηση και την υποστήριξη του Μητροπολίτου σου. Εχεις την στήριξη επίσης της αγαπημένης σου συζύγου Βασιλικής, η οποία γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι περιμένει εσένα και την ίδια. Γνωρίζω ότι είσαι επίσης πρόθυμος να καταρτισθείς θεολογικά, ώστε να μπορείς να επιτελείς τη διακονία σου ακόμη καλύτερα. Καθώς θυμάμαι κι εγώ τις χειροτονίες του πατέρα μου, συγχαίρουμε τα 7 παιδιά σας, τα οποία ανυπομονούν για αυτό το γεγονός».

Ο Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας χειροτόνησε διάκονο τον κ. Βασίλειο Ψάλλα στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στις Περόννες.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΕΛΓΙΟΥ

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος προσέθεσε ότι ο νέος διάκονος θα διακονήσει σε αυτήν την όμορφη ενορία, στην οποία διακονεί από το 1991 ο πρωτοπρεσβύτερος Παντελεήμων Νούσης. Ο π. Παντελεήμων αναζητούσε για αρκετό καιρό υποστήριξη στο ποιμαντικό έργο και ο Σεβασμιώτατος ελπίζει ότι ο π. Βασίλειος θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες του. Εξάλλου, το ποιμαντικό έργο ενός ιερέα δεν περιορίζεται μόνο στην τέλεση των ιερών ακολουθιών, αλλά περιλαμβάνει επίσης την καλή επαφή με τους ενορίτες, τις επισκέψεις στους ασθενείς, τους απόρους και τους μοναχικούς συνανθρώπους μας. Πάνω απ’ όλα, πρέπει να κατηχήσουμε και να δώσουμε νόημα στην ζωή των πολλών ανθρώπων που έρχονται στις ενορίες μας αναζητώντας το.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε δεξίωση που παρατέθηκε από την οικογένεια του νέου διακόνου.

Ο Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας με τα διακονικά άμφια τον νεοχειροτονηθέντα Βασίλειο Ψάλλα στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στις Περόννες.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΕΛΓΙΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ - Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση στη Μητρόπολη Αθηνών, προς τιμήν της 50ής μαύρης επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ξεκίνησε την Κυριακή 26 Μαΐου το 4ο Διεθνές Συνέδριο των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τη Θρησκευτική Ελευθερία.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ