x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Χιλιάδες Ελληνορθόδοξοι στη Σουηδία στην Ανάσταση

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ. Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου χιλιάδες πιστοί κατέκλυσαν τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου και τους γύρω δρόμους συμμετέχοντας στην Ακολουθία της Παννυχίδος όπου και εψάλη το «Χριστός Ανέστη»,  στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου Σουηδίας και Πάσης Σκανδιναυίας κ. Κλεόπα και Κοινωνώντας «Σώμα και Αίμα» του Αναστάντος Κυρίου.

«Η Εκκλησία προσφέρει τα Θεία Γεγονότα ως ζώσα κοινωνία και ως ιστορική παρουσία σε κάθε πιστό, αρκεί ο άνθρωπος να ανταποκριθεί στο προσκλητήριο της σωτηρίας και να ευθυγραμμίσει την πορεία του με την Ευαγγελική διδασκαλία» τόνισε ο κ. Κλεόπας απευθυνόμενος στους χιλιάδες πιστούς, συμπληρώνοντας ότι «το θέλημα του εκ νεκρών Αναστάντος Κυρίου είναι η σωτηρία των ανθρώπων».

Ο Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας Κλεόπας μεταδίδει το Αγιο Φως της Αναστάσεως στους πιστούς.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΟΥΗΔΙΑΣ

Ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγάπης και κατά τη τάξη τη Δεύτερη μέρα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Γεωργίου στον φερώνυμο Μητροπολιτικό Ναό όπου Εφημέριος είναι ο πρώην Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Τρίκης, Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Ιατρίδης, ενώ συμμετείχε ως επισκέπτης ιερεύς ο Αρχιμανδρίτης Προκόπιος Κλάδης, αδελφός του Μετοχίου της Μονής Βαρλαάμ Μετεώρων.

Στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Κλεόπας ανάμεσα στα άλλα τόνισε πως «μέσα σ᾽ ένα κόσμο της προόδου από την μια και της εξακολουθήσεως των πολέμων, του μίσους, της ανέχειας, της καταδυναστείας ψυχών και σωμάτων από την άλλη, το ανείκαστο θαύμα της Αναστάσεως γεμίζει την ζωή μας με χαρά και μάς προσκαλεί σε ευχαριστιακή μέθεξη και κοινωνία αληθινής ζωής».

Σε άλλο σημείο επισήμανε πως «ας μην ξεχνούμε ότι το θέλημα του εκ νεκρών Αναστάντος Κυρίου είναι η σωτηρία των ανθρώπων, «και τούτο Εκκλησία καλείται», κατά τον Αγιο Κλήμεντα τον Αλεξανδρέα.

«Προσέλθωμεν λαμπαδηφόροι τω προϊόντι Χριστώ εκ του μνήματος» και «λαμπρυνθώμεν τη πανηγύρει και αλλήλους περιπτυξώμεθα, έχοντας την καρδιά μας καθαρή και κυρίως παρέχοντας συγχώρηση, ακόμη και σε αυτούς που μάς μισούν και μάς αδικούν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Πλήθη συνέρρευσαν στο Ελληνικό Φεστιβάλ της κοινότητας του Αγίου Φιλίππου στη Νάσουα του Νιου Χαμσάιρ, το οποίο ήταν το δεύτερο κατά σειρά έπειτα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ