x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Χίτλερ, Στάλιν, Πούτιν και Τουρκία

Κύριε Διευθυντά,

Οι δημοκρατικές χώρες έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για πολέμους, γενοκτονίες και καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων από αυταρχικούς ηγέτες, δικτάτορες, εκλεγμένους ή όχι. Η Τουρκία πραγματοποίησε την πρώτη γενοκτονία γηγενών χριστιανών τον 20ό αιώνα. Καμιά δημοκρατική χώρα δεν την καταδίκασε αν και πρεσβευτές τους τα γνώριζαν από πρώτο χέρι. Όχι, δεν τιμωρήθηκε αλλά επιβραβεύτηκε με τη βοήθεια που της πρόσφεραν κράτη για να νικήσουν το ’22 την Ελλάδα που πολέμησε μαζί τους στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ η Τουρκία ήταν με το μέρος της Γερμανίας. Η Γενοκτονία των Ποντίων και η σφαγή των Ελλήνων της Μικράς Ασίας με αρχηγό τον Μουσταφά Κεμάλ, προηγουμένως των Αρμενίων, και η ατιμωρησία τους έδωσε αφορμή στον Χίτλερ, έναν αρρωστημένο εγκληματία, να προχωρήσει στη γενοκτονία των Εβραίων, λέγοντας ποιος θυμάται σήμερα τη γενοκτονία των Αρμενίων. Ετσι σκότωσαν εκατομμύρια Εβραίους, έναν προοδευτικό λαό όπως είναι οι Ελληνες. Ο Στάλιν, ένας άλλος παρανοϊκός σκότωσε πάνω από 25 εκατομμύρια υπηκόους του μαζί με πάνω από 20 χιλιάδες Ελληνες. Αν τιμωρούνταν από τα δημοκρατικά κράτη η Τουρκία για τη γενοκτονία των υπηκόων της δεν θα τολμούσε ο Στάλιν να στείλει στο θάνατο τους δικούς του πολίτες. Η Τουρκία του Ετζεβίτ έκανε την εισβολή στην Κύπρο με την ίδια δικαιολογία με τον Πούτιν, κάνοντας παρόμοια εγκλήματα πολέμου. Είναι κατοχική δύναμη για 48 χρόνια, χωρίς τιμωρία ή κυρώσεις. Αν τιμωρούνταν η Τουρκία παραδειγματικά ο Πούτιν θα το σκεφτόταν όχι μία αλλά εκατομμύρια φορές για να εισβάλει στην Ουκρανία. Στην Τουρκία, με πρόεδρο τον Ερντογάν, κυνηγό των Κούρδων, σύμμαχο του Πούτιν, με 100.000 αντιφρονούντες υπηκόους του στη φυλακή, καταπατητή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναξιόπιστο σύμμαχο του ΝΑΤΟ και της Αμερικής, ταραξία με τους γείτονές του, ο Πρόεδρός μας θέλει να δώσει νέο οπλισμό. Δεν καταλαβαίνω γιατί. Μήπως για να κάνει ό,τι έκανε ο Πούτιν στην Ουκρανία; Να ξαναεισβάλει με μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στη Συρία, στο Ιράκ για να σκοτώσει και άλλους Κούρδους που τους θεωρεί τρομοκράτες ή να εισβάλει στα ελληνικότατα νησιά της Ελλάδας, όπως έκαναν στην Κύπρο το ’74;

Πρόεδρέ μας, παρά την εκτίμηση που σας έχω θα διαφωνήσω μαζί σας, σκεφτείτε το ξανά. Οι S-400 είναι ακόμη στην Τουρκία. Ο τουρκικός στρατός κατέχει παράνομα το 35% της Κύπρου. Μην κάνετε το μοιραίο λάθος. Η Τουρκία είναι συμφεροντολόγα. Τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν με τους Γερμανούς. Στον Β’ ΠΠ ήταν ουδέτερη, όπως λέγει τώρα πως είναι με τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας, ενώ αγοράζει το κλεψιμαίικο σιτάρι από τη Ρωσία το ίδιο ακριβώς έκανε με το κλεψιμαίικο πετρέλαιο από τους τζιχαντιστές. Ενώ στον Χίτλερ πουλούσε ορυκτά για να κάνει όπλα. Όταν στο τέλος του Β’ ΠΠ έβλεπε ότι η Γερμανία ηττάται κήρυξε τον πόλεμο εναντίον του Χίτλερ. Αυτή είναι η Τουρκία, δεν άλλαξε από τον καιρό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και ούτε θα αλλάξει.

Ιωάννης Ιωάννου

Middle Village, ΝΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κύριε Διευθυντά, Διαβάσαμε το δημοσίευμα του κ.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Ειρήνη Ζαχαριάδη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Ειρήνη Ζαχαριάδη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και τις επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας