x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Χωρίς εκπλήξεις οι εκλογές στο Δημοτικό Συμβούλιο NY – Επανεξελέγη η Καμπάν στην 22η Περιφέρεια του Κουίνς

09 Νοεμβρίου 2023

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, όσον αφορά στις περιφέρειες με την εντονότερη παρουσία της Ομογένειας, ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Υόρκης.

Ειδικότερα, στην Περιφέρεια 22, που περιλαμβάνει τις συνοικίες Αστόρια, Ράικερς Αϊλαντ, Ιστ Ελμχερστ και Γουντσάιντ, η Δημοκρατική Τίφανυ Καμπάν (Tiffany Caban) επανεξελέγη με άνετη πλειοψηφία, ανανεώνοντας τη θητεία της για δυο ακόμη χρόνια.

Σύμφωνα με τα σχετικά αποτελέσματα που αφορούσαν το 88% της ενσωμάτωσης, η Τίφανυ Καμπάν συγκέντρωσε ποσοστό 69,8% (9.517 ψήφοι) έναντι 30,2% της Ρεπουμπλικανής Κέλι Κλίνγκμαν, η οποία απέσπασε 4.126 ψήφους. Επρόκειτο για ένα αναμενόμενο αποτέλεσμα, με δεδομένο τον συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων στην περιοχή, παρά το γεγονός ότι το φιλοπροοδευτικό προφίλ της Καμπάν δεν θεωρείται ελκυστικό για ένα ποσοστό πιο μετριοπαθών ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος, οι οποίοι, ωστόσο, δεν φαίνεται να αποτελούν κίνδυνο για την ίδια, προκειμένου να καταψηφιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι η Τίφανυ Καμπάν εξελέγη για πρώτη φορά δημοτική σύμβουλος τον Δεκέμβριο του 2021 και διαδέχθηκε τον ομογενή Κώστα Κωνσταντινίδη (Costa Constantinides), η θητεία του οποίου ολοκληρώθηκε αυτοδικαίως, λόγω των ορίων επανεκλογής που ορίζει ο νόμος.

Στο ίδιο μήκος κύματος, αλλά από την αντίστροφη πλευρά του νομίσματος, διαμορφώθηκε το σκηνικό στην 19η Δημοτική Περιφέρεια του Κουίνς, όπου η Ρεπουμπλικανή Βίκυ Παλαντίνο (Vicky Paladino) συγκέντρωσε ένα ξεκάθαρο 60,4% (11.648 ψήφοι) έναντι του Δημοκρατικού Τόνυ Αβέλα (Tony Avella) και διατήρησε μια από τις λίγες θέσεις της ρεπουμπλικανικής μειοψηφίας. Πρόκειται για μια Περιφέρεια που περιλαμβάνει τις συνοικίες Ομπερντέιλ, Μπέι Τέρας, Μπεϊσάιντ, Μπίκχερστ, Κόλετζ Πόιντ, Ντάγκλαστον, Φλάσινγκ, Λίτλ Νεκ και Γουάιτστόουν, ορισμένες εκ των οποίων αποτελούν σημαντικές κοιτίδες της Ομογένειας.

Παράλληλα, γενική εισαγγελέας του Κουίνς θα παραμείνει, για μια ακόμη θητεία, η άλλοτε πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος, Μελίντα Κατζ (Melinda Kantz). Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, η κ. Κατζ έλαβε 97.388 ψήφους και 67,5%, ενώ ο βασικός αντίπαλός της, Μάικλ Μόσσα (Michael Mossa) από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα περιορίστηκε στις 39.479 ψήφους και ένα φτωχό ποσοστό του 27,4%.

Πάντως, για μια ακόμη φορά, το ποσοστό συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία ήταν χαμηλό, γεγονός που θεωρείται δείγμα είτε της έλλειψης ενημέρωσης είτε της πολιτικής αποστασιοποίησης από ένα μεγάλο κομμάτι των πολιτών της Νέας Υόρκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μαζική ήταν η προσέλευση στο Εθνικό Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν που γιόρτασε τα ονομαστήριά του, με τον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό, το βράδυ της παραμονής της γιορτής, αλλά και τη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε την Τετάρτη το πρωί.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ