x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Χωρίς εκπλήξεις οι εκλογές στο Δημοτικό Συμβούλιο NY – Επανεξελέγη η Καμπάν στην 22η Περιφέρεια του Κουίνς

09 Νοεμβρίου 2023

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, όσον αφορά στις περιφέρειες με την εντονότερη παρουσία της Ομογένειας, ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Υόρκης.

Ειδικότερα, στην Περιφέρεια 22, που περιλαμβάνει τις συνοικίες Αστόρια, Ράικερς Αϊλαντ, Ιστ Ελμχερστ και Γουντσάιντ, η Δημοκρατική Τίφανυ Καμπάν (Tiffany Caban) επανεξελέγη με άνετη πλειοψηφία, ανανεώνοντας τη θητεία της για δυο ακόμη χρόνια.

Σύμφωνα με τα σχετικά αποτελέσματα που αφορούσαν το 88% της ενσωμάτωσης, η Τίφανυ Καμπάν συγκέντρωσε ποσοστό 69,8% (9.517 ψήφοι) έναντι 30,2% της Ρεπουμπλικανής Κέλι Κλίνγκμαν, η οποία απέσπασε 4.126 ψήφους. Επρόκειτο για ένα αναμενόμενο αποτέλεσμα, με δεδομένο τον συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων στην περιοχή, παρά το γεγονός ότι το φιλοπροοδευτικό προφίλ της Καμπάν δεν θεωρείται ελκυστικό για ένα ποσοστό πιο μετριοπαθών ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος, οι οποίοι, ωστόσο, δεν φαίνεται να αποτελούν κίνδυνο για την ίδια, προκειμένου να καταψηφιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι η Τίφανυ Καμπάν εξελέγη για πρώτη φορά δημοτική σύμβουλος τον Δεκέμβριο του 2021 και διαδέχθηκε τον ομογενή Κώστα Κωνσταντινίδη (Costa Constantinides), η θητεία του οποίου ολοκληρώθηκε αυτοδικαίως, λόγω των ορίων επανεκλογής που ορίζει ο νόμος.

Στο ίδιο μήκος κύματος, αλλά από την αντίστροφη πλευρά του νομίσματος, διαμορφώθηκε το σκηνικό στην 19η Δημοτική Περιφέρεια του Κουίνς, όπου η Ρεπουμπλικανή Βίκυ Παλαντίνο (Vicky Paladino) συγκέντρωσε ένα ξεκάθαρο 60,4% (11.648 ψήφοι) έναντι του Δημοκρατικού Τόνυ Αβέλα (Tony Avella) και διατήρησε μια από τις λίγες θέσεις της ρεπουμπλικανικής μειοψηφίας. Πρόκειται για μια Περιφέρεια που περιλαμβάνει τις συνοικίες Ομπερντέιλ, Μπέι Τέρας, Μπεϊσάιντ, Μπίκχερστ, Κόλετζ Πόιντ, Ντάγκλαστον, Φλάσινγκ, Λίτλ Νεκ και Γουάιτστόουν, ορισμένες εκ των οποίων αποτελούν σημαντικές κοιτίδες της Ομογένειας.

Παράλληλα, γενική εισαγγελέας του Κουίνς θα παραμείνει, για μια ακόμη θητεία, η άλλοτε πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος, Μελίντα Κατζ (Melinda Kantz). Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, η κ. Κατζ έλαβε 97.388 ψήφους και 67,5%, ενώ ο βασικός αντίπαλός της, Μάικλ Μόσσα (Michael Mossa) από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα περιορίστηκε στις 39.479 ψήφους και ένα φτωχό ποσοστό του 27,4%.

Πάντως, για μια ακόμη φορά, το ποσοστό συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία ήταν χαμηλό, γεγονός που θεωρείται δείγμα είτε της έλλειψης ενημέρωσης είτε της πολιτικής αποστασιοποίησης από ένα μεγάλο κομμάτι των πολιτών της Νέας Υόρκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Ειρήνη Ζαχαριάδη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και τις επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ