x
 

Πολιτική

Χριστοδουλίδης: Ελπίδες για επιτυχία της αποστολής Ολγκίν

24 Μαρτίου 2024

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Παρά τα προβλήματα και τις προκλήσεις, ο διορισμός της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, μπορεί να μας οδηγήσει στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, διαμηνύοντας ότι, ως Κυβέρνηση «θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης για όλους τους νόμιμους κατοίκους της πατρίδας μας».

Σε επιμνημόσυνο του λόγο, στη Λεμεσό, στο ετήσιο μνημόσυνο του αστυφύλακα Ανδρέα Χριστοφίδη, ο οποίος έπεσε μαχόμενος στον Άγιο Σωζόμενο, το 1964, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε πως η Κυβέρνηση έχει αναλάβει την ευθύνη της διεκδίκησης των δικαιωμάτων όλων των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας και «πρωτίστως τον μεγάλο αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας».

«Πραγματικά θεωρώ ότι, παρά τα προβλήματα και τις προκλήσεις, ο διορισμός της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ως αναγνώριση της δικής μας πολιτικής βούλησης, μπορεί, ναι, να μας οδηγήσει στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, ακόμη, πως «δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε ούτε να μεμψιμοιρούμε» και ότι «με τη δύναμη και το κύρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τον ρόλο και τη σημασία της χώρας μας στην περιοχή, θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης για όλους τους νόμιμους κατοίκους της πατρίδας μας. Αυτός είναι ο σκοπός μας και για αυτόν τον στόχο εργαζόμαστε», τόνισε.

Του μνημοσύνου, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα στην περιοχή Χαράκη στη Λεμεσό, στην παρουσία, μεταξύ άλλων, του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριου Χαρτσιώτη, και του Προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου, ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του ήρωα Ανδρέα Χριστοφίδη, στο προαύλιο της εκκλησίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Η Τουρκία ακολουθεί μια à la carte προσέγγιση προς τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, χαρακτηρίζοντάς τα ως παρωχημένα ή απορρίπτοντας το περιεχόμενό τους, όταν δεν ταιριάζουν στο αφήγημά της, σε μια προσπάθεια να πείσει ότι το αποτέλεσμα της επιθετικότητάς της έχει ένα νομικά έγκυρο αποτέλεσμα, ανέφερε η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Εθνη σε επιστολή της προς το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ