x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Christopher Knowles και Sylvia Netzer στην Opening Gallery

Μια εξαιρετική βραδιά στην Opening Gallery με την έκθεση των Σύλβια Νίτζερ (Sylvia Netzer) και Κρίστοφερ Νόουλς (Christopher Knowles), σηματοδοτεί την πρώτη φορά που οι καλλιτέχνες παρουσιάζονται μαζί. Σε επιμέλεια της Δρ. Σωζίτα Γκουντούνα, το RELATiVE(S) είναι μέρος της σεζόν Watermill Center της Opening Gallery που περιλαμβάνει εκθέσεις καλλιτεχνών που συνδέονται με το Watermill Center: ESTAR(SER)_The Order of The Third Bird και Brian Block.

Αυτός ο βαρυσήμαντος διάλογος μεταξύ Νόουλς και Νίτζερ συγκεντρώνει έργα σήμανσης που εξερευνούν νέες προοπτικές για τις αισθητικές και επίσημες σχέσεις καθώς και για την έννοια της σχετικότητας στις τέχνες. Εξετάζοντας τους τρόπους με τους οποίους οι δύο καλλιτέχνες έχουν αναπαραστήσει και ανταποκριθεί σε έννοιες της επανάληψης, της αφαίρεσης και του φορμαλισμού, η έκθεση παρουσιάζει μια επιλογή από τρέχοντα και προηγούμενα έργα που εξερευνούν αισθητικούς δεσμούς, οικογενειακές σχέσεις, προσωπική σύνδεση και αγάπη. Αυτή η οξυδερκής εξερεύνηση δείχνει τη συνεχή δύναμη της τέχνης να μεταμορφώνει τη ζωή των συνεργαζόμενων καλλιτεχνών, τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας.

Η Σύλβια και ο Κρίστοφερ γνωρίζονται από τον Οκτώβριο του 1983. Γνωρίστηκαν στο Greenwich House Pottery (GHP), όπου ο Christopher ήταν φοιτητής και η Σύλβια δίδασκε. Η Σύλβια συνάντησε για πρώτη φορά το έργο του Νόουλς στην Holly Solomon Gallery. Οι καλλιτέχνες μοιράζονταν την αγάπη για την τέχνη, την πίτσα και τον κινηματογράφο. Παρά τις διαφορές ηλικίας και εκπαίδευσης, μοιράζονταν επίσης το ενδιαφέρον τους για την επανάληψη, το σίριαλ, το ρυθμό και το χιούμορ. Πριν πάει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, η πρώτη πραγματική δουλειά της Σύλβια ήταν να δουλέψει με άρρωστα και ετοιμοθάνατα παιδιά χρησιμοποιώντας τέχνη, χειροτεχνία, παιχνίδια και βιβλία στο New York – Presbyterian Morgan Stanley Children’s Hospital. Είχε επίσης μια μερική απασχόληση στο Ψυχιατρικό Ινστιτούτο της Κολούμπια που εργαζόταν στον Παιδιατρικό όροφο. Ενα από τα παιδιά με τα οποία δούλεψε ήταν ένα εντεκάχρονο αγοράκι που ήταν αυτιστικό και δεν μιλούσε. Ο Κρίστοφερ έφερνε τα σχέδια και τους πίνακές του για να τα δείξει στη δασκάλα του, Karen Dowery στο GHP. Κάλεσε τη Σύλβια να δει επίσης αυτό το έργο, κάτι που την οδήγησε στο να προσκαλέσει τον Κρίστοφερ να έρθει και να δουλέψει με πηλό στο στούντιό της. Θα πρότεινε ιδέες για έργα. Το ένα ήταν η «μεταφορά». Ο Νόουλς έφτιαχνε αυτοκίνητα, τρένα, αεροπλάνα, λεωφορεία, πατίνια, skateboard, ποδήλατα κ.λπ.

Οι καλλιτέχνες είναι ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουν τη δουλειά τους μαζί για πρώτη φορά. Ως άτομα είναι πολύ διαφορετικά. Η Σύλβια είναι πρόσφατα συνταξιούχος ομότιμη καθηγήτρια στο City University of New York (CUNY). Ο Ρόμπερτ Γουίλσον πήρε τον Κρίστοφερ από ένα σχολείο της Νέας Υόρκης για «ειδικά παιδιά» όταν ο Κρίστοφερ ήταν δεκαπέντε. Οι καλλιτέχνες μοιράζονται ένα στούντιο τέχνης στην «συνοικία των λουλουδιών» ακριβώς κάτω από τα γραφεία του Robert Willson. Πέρα από αυτόν τον αισθητικό διάλογο, ο Κρίστοφερ και η Σύλβια περνούν τον περισσότερο χρόνο μαζί. Συχνά κάνουν τη δουλειά τους μαζί, και χωριστά, στο στούντιο. Σχολιάζουν ο ένας το έργο τέχνης του άλλου. οι χρωματικές επιλογές, οι γραμμικές εργασίες, τα μοτίβα, κ.λπ. Ορισμένες από τις ιδέες ζωγραφικής του Κρίστοφερ δημιουργούνται από οικογενειακές φωτογραφίες ή από προτάσεις της Σύλβια. Το έργο της Σύλβια σχετίζεται με αυτό του Κρίστοφερ αφού είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή της και ο πηλός είναι ένα υλικό που προσφέρεται για επανάληψη, σειριακό χαρακτήρα, πολλαπλότητα και μοτίβο. Ο μινιμαλισμός, ο μετα-μινιμαλισμός και η ζωγραφική μοτίβων ήταν στη μόδα ενώ η Σύλβια ήταν στο μεταπτυχιακό, «το να δείξουμε μαζί είναι μια απόλαυση, καθώς μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε πώς, χωρίς να επισημοποιούμε το εύκολο πήγαινε-έλα και ροή, έχουμε έναν διάλογο στη ζωή και στο έργο τέχνης μας. Υποστηρίζουμε συνεχώς ο ένας τον άλλον και ο ένας για το έργο τέχνης του άλλου». Πρόσφατα, το χάρισμα του Κρίστοφερ ως αυτιστικός βοήθησε στην αξιολόγηση του πόσα τούβλα συμπεριλήφθηκαν στο έργο τέχνης της Νίτζερ «Olympia», που παρουσιάζεται αυτή τη στιγμή στην γκαλερί Ford Foundation. Κοίταξε το γλυπτό και μέσα σε λίγα λεπτά είπε «321 τούβλα».

Βιογραφικό: Ο Christopher Knowles είναι εικαστικός καλλιτέχνης, ερμηνευτής και ποιητής. Εχει εκθέσει τα έργα του ευρέως σε όλο τον Κόσμο σε μουσεία και γκαλερί όπως: Kunstverein Langenhagen, Ανόβερο, Γερμανία. Ινστιτούτο Σύγχρονης Τέχνης, Φιλαδέλφεια, Πενσυλβάνια, Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χιούστον, Μουσείο Boijmans Van Beuningen, Ρότερνταμ, Of Mice and Men: 4η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης του Βερολίνου, Institute of Contemporary Arts, Λονδίνο και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, Νέα Υόρκη, επιχείρηση Gavin Brown, Νέα Υόρκη, Office Baroque, Βρυξέλλες, Nogueras Blanchard, Μαδρίτη και Βαρκελώνη, Holly Solomon Gallery, Νέα Υόρκη, και έχει εμφανιστεί σόλο ή ως μέρος της εταιρείας Byrd Hoffman εκτενώς, σε χώρους όπως: White Columns, Νέα Υόρκη, Thalia Theatre, Αμβούργο, The Kitchen, Νέα Υόρκη, Μουσείο του Λούβρου, Γαλλία και σε ντουέτα περιοδείας με τον Robert Wilson σε όλο τον Κόσμο. Ο καλλιτέχνης εκπροσωπείται από την Bridget Donahue. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό μέχρι 17 Μαϊου.

Βιογραφικό: Η Sylvia Netzer είναι καλλιτέχνης, εκπαιδευτικός, συγγραφέας και κριτικός τέχνης. Η Νίτζερ είναι γηγενής Νεοϋορκέζα. Οι γονείς και η οικογένειά της ήταν Γερμανοεβραίοι πρόσφυγες που μπόρεσαν να έρθουν στη Νέα Υόρκη το 1937 μετά από τέσσερα χρόνια στην Παλαιστίνη. Η Νίτζερ μεγάλωσε στο Upper West Side κοντά στο Πανεπιστήμιο Columbia. Πήγε στο Bronx High School of Science και στο City College της Νέας Υόρκης, όπου μέχρι πρόσφατα ήταν καθηγήτρια. Πήρε πτυχίο MFA από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, Σχολή Καλών Τεχνών, το οποίο μπόρεσε να αντέξει οικονομικά με τα χρήματα των αποζημιώσεων της γιαγιάς της Germain. Ο πηλός ήταν πάντα το αγαπημένο της υλικό, ειδικά ο πηλός σε συνδυασμό με άλλα μέσα. Η Νίτζερ εξέθεσε πρόσφατα τη δουλειά της, Goddesses and Emaciation στο A.I.R. Gallery, Νέα Υόρκη, 10 Φεβρουαρίου – 10 Μαρτίου 2024 και Olympia, Glen Gery στη γκαλερί Ford Foundation, επίσης στη Νέα Υόρκη, 5 Μαρτίου – 4 Μαΐου 2024. Είναι καλλιτέχνης, παιδαγωγός, συγγραφέας και κριτικός τέχνης.

Η Σωζήτα Γκουντούνα είναι επικεφαλής του Ιδρύματος του διάσημου Αμερικανού εικαστικού Raymond Pettibon και επίκουρη καθηγήτρια Ιστορίας και Τέχνης στο Πανεπιστήμιο CUNY. Επιλέχτηκε ως η πρώτη Andrew W. Mellon επιμελήτρια στο Ινστιτούτο και την Μπιενάλε Performa της Νέας Υόρκης, ενώ έχει επιμεληθεί προγράμματα και εκθέσεις στο New Museum της Νέας Υόρκης, στη Ντοκουμέντα, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ωνασείου στη Νέα Υόρκη κ.α. Ως curator έχει εργαστεί σε σειρά ατομικών εκθέσεων γνωστών καλλιτεχνών, όπως οι Martin Creed, Santiago Sierra, Lynda Benglis, Marie Voignier και Roy Ascott, ενώ ακόμα συνεργάστηκε για την παραγωγή της Marina Abramovic «Seven Deaths». Το 2008 ίδρυσε στο Λονδίνο και την Αθήνα το Out of the Box Intermedia, που ειδικεύεται στην έρευνα και την παραγωγή διατομεακών projects με τη διεθνή συνεργασία πανεπιστημίων.

Σχετικά με εμάς, το Opening Gallery, στο 42 Walker στην Tribeca της Νέας Υόρκης, είναι ένας μη κερδοσκοπικός πολιτιστικός χώρος και πρωτοβουλία που ιδρύθηκε το 2022, προβάλλοντας παγκόσμιους και τοπικούς καλλιτέχνες, έρευνα που βασίζεται στην πρακτική, καθώς και παραστάσεις, ζωντανές εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα. Οι εκτιθέμενοι καλλιτέχνες περιλαμβάνονται σε μόνιμες συλλογές μουσείων των ΗΠΑ και διεθνώς. Οι εκθέσεις περιλαμβάνουν εικαστικές και παραστατικές τέχνες και μουσικές εκδηλώσεις, με μηνιαία δημόσια προγράμματα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.
* Το Opening Gallery υποστηρίζει τη νευροποικιλομορφία, τους φιλανθρωπικούς σκοπούς και τον μη κερδοσκοπικό Luv Michael που δεσμεύεται να εμπλουτίσει τη ζωή των αυτιστικών ενηλίκων.

Για επικοινωνία T: +1 (347) 971-8670 @openinggallery

Διεύθυνση //Opening Gallery42 Walker st New York

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Πλήθη συνέρρευσαν στο Ελληνικό Φεστιβάλ της κοινότητας του Αγίου Φιλίππου στη Νάσουα του Νιου Χαμσάιρ, το οποίο ήταν το δεύτερο κατά σειρά έπειτα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ