x

Ταξίδι

Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά για τους Σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή

03 Δεκεμβρίου 2021

«Κιεγώ όπως και συ, ζω με ψωμί Νιώθω την ίδια στέρηση, γεύομαι τις ίδιες πίκρες. Χρειάζομαι φίλους.» 

Με αυτά τα σπαραχτικά λόγια του Shakespeare (Ριχάρδος ΙΙ) θα μπορούσε να περιγράψει τον εαυτό του ο άνθρωπος με αναπηρία. Αλλά ποιος τον πιστεύει;

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή τον πιστεύει και ιδρύθηκε πριν από 50 χρόνια για να διασφαλίσει ότι κανένας άνθρωπος με αναπηρία δεν θα μείνει μόνος, απροστάτευτος, χωρίς φίλους και χωρίς ελπίδα.

Στο Πρότυπο Κέντρο «Πόρτα Ανοιχτή» στην Αργυρούπολη, προσφέρονται παιδαγωγικές, θεραπευτικές και κοινωνικές υπηρεσίες και κυρίως υποστήριξη, ενθάρρυνση και σεβασμός σε πάνω από 240 παιδιά και ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση, καθημερινά.

Στα χρόνια που πέρασαν πολλά έχουν γίνει, αλλά πολλά παραμένουν άλυτα ακόμα και οι καιροί είναι εξαιρετικά δύσκολοι.

Είμαστε όμως αποφασισμένοι.

  • Να διατηρήσουμε το πρωτοποριακό μας πνεύμα, που άνοιξε καινούργιους δρόμους και

επέκτεινε τον ορίζοντα του ανθρώπου με εγκεφαλική παράλυση

  • Να συνεχίσουμε την προσφορά υπηρεσιών υψηλής ποιότητας σε όλες τις περιστάσεις
  • Να μην δειλιάζουμε όσο υπάρχει ένας άνθρωπος που χρειάζεται βοήθεια
  • Να ελπίζουμε πάντα σ’ έναν θαυμαστό, καινούργιο κόσμο που θα τον μοιραστούμε όλοι.

Σήμερα, που η γνώση αντικαθιστά την άγνοια, η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο αυξάνεται και αυτή. Ελπίδα που στηρίζεται στην πρόοδο της επιστήμης, αλλά και στην συνείδηση όλων εκείνων που έτυχαν να είναι πιο τυχεροί.

Πηγή: Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H VERGOS Auctions καλωσορίζει με αισιοδοξία το νέο έτος με την υποστήριξη της φιλανθρωπικής δημοπρασίας "80 Καλλιτέχνες δίνουν το χέρι τους στα παιδιά της Πόρτας Ανοιχτής".

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την προσωρινή διακοπή των πτήσεων σε μια σειρά από αμερικανικά αεροδρόμια, που επηρεάζει και τη γραμμή Αθήνα – Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά η αεροπορική εταιρεία Emirates, το απόγευμα της Τρίτης, 18 Ιανουαρίου, προκαλώντας αναταραχή στο επιβατικό κοινό.

Αμερική

Διεκδικώντας πατρίδες Το 2021 ο Ελληνισμός γιόρτασε την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση που ελευθέρωσε το Εθνος και ίδρυσε το κράτος των Ελλήνων.

Κοινωνία

ΜΥΤΙΛΗΝΗ. Ενας άνθρωπος «μνημείο» της Ευρωπαϊκής ιστορίας γιορτάζει σήμερα στον οίκο ευγηρίας όπου ζει στη Μυτιλήνη τα 102α του γενέθλια.

ΒΙΝΤΕΟ

Mία νεκρή, 8 τραυματίες από πυρκαγιά σε κτίριο στο Μπρονξ (Vid)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε και οκτώ τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων πέντε αστυνομικοί, σε μια έκρηξη και φωτιά που προκάλεσε την κατάρρευση τριώροφου κτιρίου στην πόλη της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Τρίτη.

Στην Τανάγρα τα πρώτα έξι μαχητικά αεροσκάφη Rafale (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. Στην 114 Πτέρυγα Μάχης της Τανάγρας προσγειώθηκαν, το μεσημέρι της Τετάρτης, τα πρώτα έξι μαχητικά γαλλικά αεροσκάφη «Rafale» (Ραφάλ) εντασσόμενα στο δυναμικό της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και συγκεκριμένα της Μοίρας 332.