x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

Αμερική

Χριστουγεννιάτικη γιορτή Ελληνικού σχολείου «Πλάτων» στο Μπρούκλιν

22 Δεκεμβρίου 2023

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Τα Χριστούγεννα γιόρτασε το ελληνικό σχολείο «Πλάτων» στο Μπρούκλιν, την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου.

Οι μαθητές παρουσίασαν ήθη και έθιμα της Ελλάδας, τραγούδησαν παραδοσιακά κάλαντα και αναφέρθηκαν στη σημασία των άγιων ημερών, σκορπώντας υπερηφάνεια σε γονείς, παππούδες και γιαγιάδες.

Στο χαιρετιστήριο μήνυμά του ο διευθυντής, Πέτρος Φουρνιώτης, ευχαρίστησε τους καλεσμένους που τίμησαν με την παρουσία τους τη γιορτή, συνεχάρη τους δασκάλους και τους μαθητές για την αφοσίωση και τις προσπάθειες που κατέβαλαν και ευχήθηκε το 2024 να είναι μία χρονιά γεμάτη από πρόοδο και ευημερία.

Και πρόσθεσε: «Τις άγιες αυτές ημέρες νιώθω ευγνωμοσύνη όχι μόνο για την οικογένεια και τους φίλους μου, αλλά για ολόκληρη την οικογένεια του σχολείου ‘Πλάτων’».

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Σπύρος Γερουλάνος, εξέφρασε μέσω «Εθνικού Κήρυκα» τη χαρά και υπερηφάνεια όλων για την πρόοδο του σχολείου και συνεχάρη γονείς, δασκάλους, διευθυντή, Σύλλογο Γονέων και Συμβούλιο, που δίνουν αγώνα, όπως είπε, για τον Ελληνισμό.

Ο διευθυντής, Πέτρος Φουρνιώτης, τραγουδά με μαθητές παραδοσιακά κάλαντα. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Ο πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου και αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Κώστας Κάρκας, ανέφερε ότι «όλος ο κόσμος θέλει να επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη τις ημέρες αυτές για να ζήσει από κοντά τη μαγεία των Χριστουγέννων που προσφέρει η πόλη αυτή.

Εμείς πάλι από τη μεριά μας, με το πολύ όμορφο πρόγραμμα που παρουσίασαν οι μαθητές του σχολείου ταξιδέψαμε στην Ελλάδα και στις τόσο όμορφες αναμνήσεις των χριστουγεννιάτικων παιδικών μας χρόνων».

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Μαρία Κουκούλη-Κάρκα, ευχαρίστησε όλα τα μέλη για τη βοήθεια και προσφορά και ευχήθηκε υγεία, χαρά, ευτυχισμένα Χριστούγεννα και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής και πρώην διευθύντρια του σχολείου «Πλάτων», Στέλλα Κοκόλη, συνεχάρη μέσω της εφημερίδας, τη διοίκηση, το εκπαιδευτικό προσωπικό τους μαθητές και γονείς που με το έργο, την αγάπη και αφοσίωσή τους καθιστούν το ιδιωτικό αυτό σχολείο σε εξέχουσα θέση στην ελληνική παιδεία.

Και πρόσθεσε: «Ολοι έχουμε χρέος και καθήκον να διαιωνίσουμε τη γλώσσα και τον ασύγκριτό μας πολιτισμό που έχει μορφώσει όλο τον κόσμο και συνεχίζει να μορφώνει με τη δημοκρατία, την Ολυμπιακή φλόγα με τα σύμβολα των μορφωμένων ανθρώπων και τόσα άλλα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Συνόδου του Φαναρίου, η οποία συνήλθε στις 17 και 18 Μαΐου 2024 τέθηκε ακροθιγώς το θέμα της Ημιαυτόνομης Εκκλησίας της Κρήτης, η οποία με επιστολή της με ημερομηνία 23 Απριλίου 2024, την οποία αποκάλυψε ο «Εθνικός Κήρυκας», διεμήνυσε στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο να μην αναμειγνύεται στις υποθέσεις τον Μονών.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ