x
 

Αμερική

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Απογευματινό Ελληνικό σχολείο της Αγ. Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, Αστόρια

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με ένα πρόγραμμα που θα ζήλευαν και επαγγελματίες ηθοποιοί γιόρτασαν τα Χριστούγεννα οι μαθητές του Ελληνικού Απογευματινού σχολείου της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής της Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια, το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου.

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο κάτω από την εκκλησία της Αγίας Ειρήνης, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας κατά του κορωνοϊού, με τους μαθητές να πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό τεστ ώστε να μπορούν να συμμετέχουν, τα παιδιά από το νηπιαγωγείο έως και την 9η τάξη τραγούδησαν τα κάλαντα, έπαιξαν ένα θεατρικό με τίτλο «Ο Αγιος Βασίλης στη σύγχρονη οικογένεια», απήγγειλαν ποιήματα και αναφέρθηκαν στη σημασία των άγιων ημερών, με αλλαγή τεσσάρων σκηνικών.

Μάλιστα, οι μικροί μαθητές χόρεψαν και παραδοσιακούς χορούς, ενώ συγκινητική ήταν η στιγμή όταν δυο μαθητές έκαναν αναπαράσταση την προσευχή της Παναγίας.

Από την χριστουγεννιάτικη γιορτή στο σχολείο της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου (Φωτογραφία: Ε.Κ./Άννα Σαρηγιάννη)

Ο καθηγούμενος της Μονής Επίσκοπος Ευκαρπίας κ. Ιερόθεος, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους συνεχάρη τους μαθητές για την προσπάθεια που καταβάλλουν, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τον διευθυντή του σχολείου π. Νικόλαο, για τον επαγγελματισμό και αφοσίωσή τους στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού.

«Θέλω να σας συγχαρώ όλους. Πρωτίστως θέλω να συγχαρώ τον διευθυντή του σχολείου μας για την αφοσίωση και το έργο του αλλά και τις δασκάλες. Μπράβο στα παιδιά μας! Στα παιδιά που μας δίνουν ζωή και είναι το μέλλον. Με το θαυμάσιο πρόγραμμα που παρουσίασαν, μαθητές και δάσκαλοι μάς μετέφεραν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πνεύμα των Χριστουγέννων. Εύχομαι η γέννηση του Κυρίου να γεμίσει φως στις καρδιές μας», είπε μεταξύ άλλων.

Από την χριστουγεννιάτικη γιορτή στο σχολείο της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου (Φωτογραφία: Ε.Κ./Άννα Σαρηγιάννη)

Πολύ ιδιαίτερη ήταν η στιγμή της βράβευσης του «Καλύτερου μαθητή» του τμήματος, αφού γονείς και παιδιά ανεβαίνουν στη σκηνή για την παραλαβή των βραβείων τους από τον Μίκυ και τον Αγιο Βασίλη. Τα παιδιά που βραβεύτηκαν ονομαστικά από κάθε τάξη ήταν: Κατερίνα Λαμπροπούλου, Γεωργία Κωστατζίαννη, Μελίνα Λουζή, Γεράσιμος Δαμουλιάνος.

Στο τέλος της βραδιάς τα παιδιά χόρεψαν και πήραν τα δώρα που τους έφερε αυτοπροσώπως ο Αγιος Βασίλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Ειρήνη Ζαχαριάδη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και τις επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ