x
 

Αμερική

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στον Αγιο Νεκτάριο του Ρόσλιντεϊλ

26 Δεκεμβρίου 2023

ΒΟΣΤΩΝΗ. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του απογευματινού ελληνικού σχολείου της κοινότητας του Αγίου Νεκταρίου του Ρόσλιντεϊλ Μασαχουσέτης έκαναν μία όμορφη Χριστουγεννιάτικη γιορτή με ποιήματα και τραγούδια. Η κορύφωση της γιορτής ήταν η παράσταση του θεατρικού έργου, με τίτλο «Χριστουγεννιάτικο παραμύθι», στο οποίο πρωταγωνιστούσαν οι μαθητές της Στ’ τάξης, ενώ παράλληλα συμμετείχαν και οι υπόλοιποι μαθητές του σχολείου. Το θεατρικό αφηγούνταν την ιστορία κάποιων αγγέλων που βοήθησαν να γίνουν χαρούμενα τα Χριστούγεννα τα παιδιά ενός ορφανοτροφείου με τη βοήθεια των ανθρώπων.

Μια συγκινητική στιγμή ήταν όταν, μετά το θεατρικό, προβλήθηκε ένα βίντεο του σχολείου με το χρονικό της συλλογής ρούχων για το «The Home of Little Wanderers», ένα ίδρυμα που φιλοξενεί κακοποιημένα παιδιά ή παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο. Τα παιδιά είχαν ενεργό ρόλο καθ’ όλη τη διάρκεια της συλλογής, και φυσικά ο σκοπός αυτής της ενέργειας ήταν, πάνω απ’ όλα, να διδάξει στους μαθητές ότι τα Χριστούγεννα είναι η αγάπη και η προσφορά στον συνάνθρωπό μας.

Αναμνηστική φωτογραφία από την Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Ελληνικού Σχολείου της κοινότητας του Αγίου Νεκταρίου του Ρόσλιντεϊλ Μασαχουσέτης.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ARETI BRATSIS

Το θεατρικό έργο ήταν μια όμορφη και συγκινητική ιστορία που έστειλε ένα δυνατό μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης. Οι μαθητές της Στ’ τάξης ερμήνευσαν τους ρόλους τους με πάθος και ενθουσιασμό, και κατάφεραν να καθηλώσουν το κοινό. Η παράσταση ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες που έχει παρουσιάσει ποτέ το σχολείο, και αποτέλεσε μια αξέχαστη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες.

Η συλλογή ρούχων για το «The Home of Little Wanderers» ήταν μια σημαντική πρωτοβουλία του σχολείου που είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν πολλά είδη ρουχισμού για τα παιδιά του ιδρύματος. Τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό στη συλλογή, και ήταν χαρούμενα που μπορούσαν να βοηθήσουν τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Η πρωτοβουλία αυτή ήταν μια έμπρακτη απόδειξη της αγάπης και της αλληλεγγύης των μαθητών του σχολείου.

Μαθητές και μαθήτριες του Ελληνικού Σχολείου κατά την Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ARETI BRATSIS

Η γιορτή του σχολείου είχε ως στόχο να μεταδώσει τα ιδανικά των Χριστουγέννων στα παιδιά. Η παράσταση του θεατρικού έργου και η συλλογή ρούχων για το «The Home of Little Wanderers» ήταν δύο δράσεις που έστειλαν ένα δυνατό μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης, και που θα μείνουν αξέχαστες σε όλους όσοι τις παρακολούθησαν.

Η διευθύντρια του σχολείου, η κ. Μαρία Κυριακαντωνάκη, είπε πως «η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας πυρπόλησε! Τα παιδιά λάμπανε σαν στολίδια, χαρίζοντάς μας ένα πρωινό μαγείας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με μια ανοικτή γιορτή, στην οποία έδωσαν το «παρών» πελάτες κάθε ηλικίας, όπως επίσης και γνωστά στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, το συγκρότημα του καφέ Under Pressure και της ελληνικής υπεραγοράς Athena πραγματοποίησε τα επίσημα εγκαίνια, το απόγευμα της Τρίτης 21 Μαϊου, στις νέες εγκαταστάσεις της 31ης Οδού στην Αστόρια.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ