x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Αγίου Δημητρίου Αστόριας (Βίντεο & Φωτογραφίες)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εν μέσω ενός εορταστικού -και παράλληλα κατανυκτικού- κλίματος, το Ημερήσιο Σχολείο του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια πραγματοποίησε την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή του, σε μια επιτυχημένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στην κατάμεστη αίθουσα «Πέτρος Πατρίδης», στο κυρίως συγκρότημα της ενορίας.

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, οι μαθητές του σχολείου, χάρη στον άψογο συντονισμό των εκπαιδευτικών, κατάφεραν να αποτυπώσουν το κλίμα των αγίων -όπως επίσης και λαμπερών- ημερών που έρχονται, μέσα από θεατρικά και χορευτικά δρώμενα, όπως επίσης και χριστουγεννιάτικους ύμνους.

Ειδικότερα, για μια ακόμη χρονιά, ξεχωριστό τόνο έδωσε η αναπαράσταση της Γέννησης, με θέμα «Οταν ανοίγουν οι ουρανοί», σε ένα σκηνικό το οποίο απέσπασε το χειροκρότημα των παρευρισκομένων, σε ένα αποτέλεσμα στο οποίο συνέπραξαν μαθητές της 6ης, της 7ης, της 10ης και της 12ης Τάξης.

Στη συνέχεια, η Χορωδία των μαθητών της 4ης και της 6ης Τάξης απέδωσε τα Κάλαντα των Χριστουγέννων, συνδέοντας νοερά το κοινό με τη μακρά παράδοση, που έχει συνδυαστεί με τη μεγάλη γιορτή στις ελληνικές πόλεις αλλά και την επαρχία.

Διακρίνονται, μεταξύ άλλων, από αριστερά οι Νίκος Γαβαλάς (πίσω), Παναγιώτα Πεχλιβανίδη, π. Γεδεών Βαρύτιμος, π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος, π. Γρηγόριος Σταμκόπουλος και Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

Παράλληλα, οι μαθητές της Δευτέρας Τάξης κέρδισαν τις εντυπώσεις με χορευτικό και τραγούδια υπό το θεματικό πρίσμα «Spreading Cheer Throughout the World». Ακολούθησε η Τετάρτη Τάξη με τα χορευτικά «March of Toy Soldiers» και «Santas Lil’ Helpers», ενώ η Πέμπτη Τάξη παρουσίασε το «Have Your Elves a Merry Little Christmas».

Ξεχωριστή στιγμή ήταν η απόδοση του μουσικού θεατρικού έργου «The Spirit of Christmas» («Το Πνεύμα των Χριστουγέννων»), με πρωταγωνιστές τους μαθητές της 4ης και της 7ης Τάξης.

Οι μαθητές της Τετάρτης και της Έκτης Τάξης ερμηνεύουν τα κάλαντα των Χριστουγέννων, σε μια από τις πιο ξεχωριστές στιγμές της γιορτής του Ημερησίου Σχολείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

Η γιορτή έκλεισε με το χορευτικό φινάλε των τελειοφοίτων της 12ης Τάξης που είχε ως κεντρικό θέμα την εορταστική υποδοχή του νέου χρόνου (Celebrating the New Year), σε μια ιδιαίτερα συναισθηματική στιγμή.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του Ημερησίου Σχολείου, τη γιορτή επιμελήθηκαν με επαγγελματική συνέπεια οι εκπαιδευτικοί Σταματία Αβραμίδη, Λίζα Τζάκαλον, Γεωργία Κατσώρα, Χριστίνα Κλουκίνα, Ζωή Κουρτίδου, Χριστίνα Μαρκίδου, Γεώργιος Μιλιώτης, Πέιτζ Παλέτ, Μαίρη Πουλή, Γαρίφαλλω Ψίλη, Αθηνά Ροντήρη, Καλλιόπη Σαούλη, Ολγα Σαμλίδη, Πέγκυ Σιμάκου, Φύτος Στράτης, Ρίτα Συντήλα και Κρίστοφερ Τραν. Στη μουσική διεύθυνση ήταν ο Χρήστος Αλεξάνδρου και στη βιντεοσκόπηση ο Χρυσοβαλάντης Σκούφρης, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η υποδιευθύντρια Κατωτέρων Τάξεων του Δημοτικού Σχολείου, Τσαμπίκα Σιδέρη.

Οι μαθητές της Τετάρτης και της Έκτης Τάξης ερμηνεύουν τα κάλαντα των Χριστουγέννων, σε μια από τις πιο ξεχωριστές στιγμές της γιορτής του Ημερησίου Σχολείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

Σε κάθε περίπτωση, άπαντες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους τόσο για τη γιορτή καθαυτή, όσο και για την εντυπωσιακή προσέλευση, η οποία ήταν μεγαλύτερη ακόμη και από προ πανδημίας χρονιές, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας σε μια κομβική περίοδο για την κοινότητα.

Το «παρών» έδωσαν ακόμη ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος, ο πρωτοπρεσβύτερος Γρηγόριος Σταμκόπουλος, ο ευεργέτης της κοινότητας, Νίκος Γαβαλάς, ο πρόεδρος Νίκος Παπαϊωάννου και η συντονίστρια Εκπαίδευσης Παναγιώτα Πεχλιβανίδη.

Το θερμό χειροκρότημα απέσπασαν οι μαθητές του Ημερησίου Σχολείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας κατά την διάρκεια της χριστουγεννιάτικης γιορτής στην αίθουσα Πέτρος Πατρίδης. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος
Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος
Το θερμό χειροκρότημα απέσπασαν οι μαθητές του Ημερησίου Σχολείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας κατά την διάρκεια της χριστουγεννιάτικης γιορτής στην αίθουσα Πέτρος Πατρίδης. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η αδήριτη ανάγκη της στενότερης διασύνδεσης με τα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και η περαιτέρω ανάπτυξη συνεργειών και ερευνητικών συνεργασιών ήταν το κεντρικό μήνυμα της πρώτης ημέρας των εργασιών του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ».

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ