x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Κατηχητικού και Ελληνικού Σχολείου στην κοινότητα των Ταξιαρχών Γουότερτάουν

ΒΟΣΤΩΝΗ. Με ιδιαίτερη ζωντάνια και χαρά οι μαθητές και οι μαθήτριες του Κατηχητικού και του Ελληνικού σχολείου, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην εκκλησία, πραγματοποίησαν τη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή τους, γνωστή ως Christmas Pageant, κατά την οποία αναπαράστησαν γλαφυρά το Μυστήριο της Θείας Ενανθρώπησης στην ταπεινή φάτνη της Βηθλεέμ.

Κατά την αναπαράσταση αναγνώστηκαν στην Αγγλική και στην Ελληνική, κείμενα από την Αγία Γραφή με τη συμμετοχή της χορωδίας της κοινότητας που έψαλε ύμνους και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Ολα τα παιδιά στο τέλος της εκδήλωσης, μαζί με τη συμμετοχή του εκκλησιάσματος τραγούδησαν τα παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Οπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» στις 29 Σεπτεμβρίου 2023 η κοινότητα των Ταξιαρχών του Γουότερτάουν ήταν και εξακολουθεί να είναι μία από τις κορυφαίες κοινότητες της μείζονος Βοστώνης, καθότι το Γουότερτάουν είναι ουσιαστικά προάστιο της Βοστώνης που απέχει περί τα επτά μίλα από τη Βοστώνη.

Ο ιερατικός της προϊστάμενος πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Νένες, ο οποίος ιερατεύει στην κοινότητα από τον Φεβρουάριο του 2015, σε συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» είπε ότι «η κοινότητα απαρτίζεται περί τις 500 οικογένειες» και πρόσθεσε «δόξα τω Θεώ για την ώρα βρίσκεται σε καλή πορεία οικονομικά, εφαρμόζουμε το σύστημα της εθελούσιας προσφοράς. Βέβαια αυτό που βοηθά οικονομικά την κοινότητα μαζί με την προσφορά των μελών μας είναι και το ετήσιο φεστιβάλ».

Ενα ακόμα στιγμιότυπο από την Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Ελληνικού και Κατηχητικού Σχολείου στην κοινότητα των Ταξιαρχών του Γουότερταουν.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΥΓΕΝΙΚΉ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΌΤΗΤΑΣ

Η κοινότητα των Ταξιαρχών ιδρύθηκε το 1923 αρχικά ως Ελληνικό Σχολείο, με τριάντα οικογένειες, με την ονομασία «Ελληνικός Οργανισμός Γουότερτάουν» με πρώτο πρόεδρο τον Αντώνιο Πάππα. Το 1937 εξελίχθηκε σε Ελληνορθόδοξη Κοινότητα των Ταξιαρχών επί της οδού Αρλινγκτον. Στις 18 Ιουνίου του 1943 αγοράσθηκε το οικόπεδο επί της οδού Μπίγκελοου για το ποσό των δέκα χιλιάδων δολαρίων επί προεδρίας του Εμμανουήλ Γαϊτανή. Κατά τη δεκαετία 1940-1951 ανοικοδομήθηκε ο καινούργιος ναός, ο οποίος στοίχισε 130 χιλιάδες δολάρια, με πρόεδρο το Δημήτριο Κόλλια. Το 1989 χτίσθηκε το σημερινό μεγαλόπρεπο Κοινοτικό Κέντρο αξίας σχεδόν ενάμισι εκατομμυρίου δολαρίων, επί προϊσταμενίας του αειμνήστου πρωτοπρεσβυτέρου Εμμανουήλ Μεταξά, ο οποίος ιεράτευσε στην κοινότητα επί πενήντα έτη και την ανέδειξε ως κορυφαία κοινότητα της περιοχής και της Μητρόπολης Βοστώνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Στην επίσημη έναρξη του Τέταρτου Διεθνούς Συνεδρίου των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου με θέμα την Προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καλωσόρισαν το πλήθος των παρευρισκομένων σήμερα το πρωί ο Δρ Αντώνιος Λυμπεράκης, Άρχων Μέγας Ακτουάριος και Εθνικός Διοικητής των Αρχόντων στην Αμερική και ο Αθανάσιος Μαρτίνος, Άρχων Έξαρχος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ