x

Αμερική

Χριστουγεννιάτικος χορός της AHEPA Τμήμα «Alexander Hamilton»

08 Δεκεμβρίου 2022

ΜΟΥΝΑΧΙ. ΝΙΟΥ ΤΖΕΡΣΕΪ. Με τιμώμενα πρόσωπα τον Χρήστο Βαρδάκη (μέλος της χρονιάς) και τους, Χρήστο Μαυρή, Στέφανο Μπετζ, Θωμά Μπετζ, Κωνσταντίνο Παπαδήμα και Αλέξανδρο Αλεξανδρή για τα 40 και πλέον χρόνια προσφοράς τους, πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χριστουγεννιάτικος χορός του Τμήματος της AHEPA «Alexander Hamilton #54», την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στο ομογενειακό κέντρο «The Greycliff» στην πόλη Μουνάχι Νέας Ιερσέης.

Ο πρόεδρος του Τμήματος, Απόστολος Τυροβολάς, συνεχάρη μέσω του «Εθνικού Κήρυκα» τα τιμώμενα πρόσωπα και αναφέρθηκε στο μεγάλο εθνικό έργο που επιτελεί η AHEPA.

Οπως είπε, «με μεγάλη χαρά βρισκόμαστε σήμερα όλοι στην πρώτη μας χριστουγεννιάτικη γιορτή μετά την πανδημία, ειδικά που διοργανώνεται εδώ στο ομογενειακό κέντρο ιδιοκτησίας του φίλου και μέλους της AHEPA, Αντώνη Παπαμάρκου.

Πριν από μερικές ημέρες στη συνάντηση που είχαμε γράφτηκαν αρκετά νέα μέλη και αυτό μας γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον. Πρόκειται για νέους σε ηλικία με όρεξη, διάθεση και ιδέες που θα μας οδηγήσουν σε νέες επιτυχίες».

Το τιμώμενο πρόσωπο, Χρήστος Βαρδάκης, με την σύζυγό του Κυριακή και τα παιδιά του, Ελένη – Μαρία και Γιώργο Ευστράτιο. (Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς)

Το τιμώμενο πρόσωπο, Χρήστος Βαρδάκης, ευχαρίστησε μέσω της εφημερίδας την AHEPA για την τιμητική διάκριση, την οποία, όπως είπε, υπηρετεί πιστά εδώ και 40 χρόνια και κάλεσε όλους, ειδικά τους νέους, να γίνουν μέλη και να μην ξεχάσουν ποτέ τις ελληνορθόδοξες τους αξίες και ιδανικά.

Ο Χρήστος Μαυρής εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη βράβευση που του έγινε και έκανε μία μικρή αναφορά στα 43 χρόνια που είναι μέλος.

Ο γραμματέας της Περιφέρειας #5, Γιάννης Κοντολιός, τόνισε ότι το Τμήμα #54 είναι ένα από τα μεγαλύτερα με 175 μέλη.

Το συμβούλιο του Τμήματος της AHEPA «Alexander Hamilton #54». Από αριστερά, οι: Γιάννης Κοντολιός, Σπύρος Λέκκας, Θεόδωρος Ανάστος, Αποστόλης Ρουμάντζας, Διονύσης Κουκουνάρας, Αποστόλης Τυροβολάς, πρόεδρος, Αποστόλης Βενιζέλος, Χρήστος Βαρδάκης, Δημήτρης Κοντολιός. (Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς)

«Περιλαμβάνει τις κοινότητες της Θείας Αναλήψεως στο Φέριου, του Αγ. Αθανασίου στο Παράμους και του Αγ. Γεωργίου στο Κλίφτον.

Μεταξύ άλλων, κάθε χρόνο δίνουμε 20.000 δολάρια σε υποτροφίες σε μαθητές και φοιτητές παιδιά μελών και στηρίζουμε με πολλούς τρόπους τη νεολαία μας» ανέφερε.

Ο πρώην ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Ανδρέας Ζαχαριάδης, ευχήθηκε μέσω της εφημερίδας σε όλη την Ομογένεια καλά Χριστούγεννα με αγάπη, υγεία, σεβασμό, πρόοδο και ευημερία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι θερμοκρασίες στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες έπεσαν δραστικά κατά το ξημέρωμα του Σαββάτου, ενώ οι ταχύτητες των ανέμων αυξήθηκαν ραγδαία, καθώς η περιοχή αντιμετώπισε μερικά από τα πιο ψυχρά φαινόμενα των τελευταίων δεκαετιών, αναφέρουν οι «New York Times».

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ