«CNN»: Ο Τζιουλιάνι διαχώρισε την θέση Τραμπ από το ενδεχόμενο διάπραξης συνωμοσίας με Ρωσία

O κ. Ρούντι Τζουλιάνι (AP Photo/Carolyn Kaster, File).

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο Ρούντι Τζιουλιάνι δήλωσε ότι δεν αρνήθηκε ποτέ ότι η προεκλογική εκστρατεία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ συνεργάστηκε με την ρωσική κυβέρνηση στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, αλλά ότι ο ίδιος, ο Αμερικανός πρόεδρος, δεν είχε συμμετοχή στην συνεργασία.

Στην διάρκεια μιας συνέντευξης που έδωσε ο Τζιουλιάνι στον Κρις Κουόμο του CNN και στην εκπομπή Cuomo Prime Time ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και δικηγόρος του Τραμπ, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει εάν άλλοι άνθρωποι στην προεκλογική εκστρατεία, συμπεριλαμβανομένου και του πρώην προέδρου της, Πολ Μάναφορτ συνεργάστηκαν με το Κρεμλίνο στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.

“Δεν είπα ποτέ ότι δεν υπήρξε συνωμοσία μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας ή ανθρώπων στην προεκλογική εκστρατεία,” είπε ο Τζιουλιάνι.

Για να προσθέσει: “Είπα ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν υπάρχει η ελάχιστη απόδειξη, ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ διέπραξε το μοναδικό έγκλημα που μπορείς να διαπράξεις στο πλαίσιο αυτό, να συνωμοτήσεις με τους Ρώσους για να υποκλέψεις ηλεκτρονικά την Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος (DNC).”

Πρόκειται για μία άλλη σημαντική δήλωση του Τζιουλιάνι, με δεδομένο ότι τόσο ο πρόεδρος Τραμπ, αλλά όσο και οι υποστηρικτές του έχουν αρνηθεί πολλές φορές το ενδεχόμενο διάπραξης συνωμοσίας μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και της ρωσικής κυβέρνησης. Μία πηγή που έχει γνώση της κατάστασης, δήλωσε στο CNN την προηγούμενη εβδομάδα, ότι ο Μάναφορτ ενώ υπηρετούσε ως πρόεδρος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, προσπάθησε να στείλει εσωτερικά στοιχεία δημοσκοπήσεων από την προεκλογική εκστρατεία σε δύο Ουκρανούς ολιγάρχες που είχαν την υποστήριξη του Κρεμλίνου, μέσω του συνεργάτη του Κονσταντίν Κιλιμνίκ.

Ο Κιλιμνίκ είναι Ρώσος πολίτης ο οποίος διασυνδέεται με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Όταν ο Κουόμο ρώτησε αν η παράδοση τέτοιων στοιχείων σε ξένους πράκτορες συνιστά κατασκοπεία, ο Τζιουλιάνι απάντησε ότι ο Τραμπ δεν έδωσε ποτέ ο ίδιος τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων, ενώ το ανακάλυψε ότι συνέβη, πρόσφατα από τα δελτία των ειδήσεων.

“Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έδωσε σε κανέναν στοιχεία δημοσκοπήσεων. Δεν γνώριζε γι’ αυτό μέχρι την αποκάλυψή του, πρόσφατα πριν από μερικές εβδομάδες σε ένα άρθρο,” απάντησε ο Τζιουλιάνι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει αναφέρει τουλάχιστον 13 φορές σε αναρτήσεις του στο Twitter ότι δεν διαπράχθηκε ποτέ συνωμοσία μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ και της ρωσικής κυβέρνησης. Η τελευταία του άρνηση μέσω του Twitter καταγράφηκε στις 10 Δεκεμβρίου. “Οι Δημοκρατικοί δεν μπορούν να βρουν μία ουσιαστική πληροφορία που να συνδέει την προεκλογική εκστρατεία Τραμπ με την Ρωσία, μετά την κατάθεση του Τζέιμς Κόμεϊ. Καμία Πληροφορία… Καμία Συνωμοσία. Αυτό συμβαίνει επειδή ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ.@ Fox News”

“Έτσι, τώρα οι Δημοκρατικοί προσφεύγουν σε μία απλή και ιδιωτική δοσοληψία, την οποία λανθασμένα αποκαλούν ως συνεισφορά από την προεκλογική εκστρατεία,” έγραψε ο αναφερόμενος στην πρώτη ανάρτηση με αναφορά στα όσα είχε δηλώσει στο Fox News.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αντιδρούσε στην κατάθεση δικαστικών εγγράφων για τον πρώην δικηγόρο του Μάικλ Κόεν, αλλά και τα χρήματα που πληρώθηκαν σε δύο γυναίκες στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, οι οποίες ισχυρίζονταν ότι είχαν εξωσυζυγικές σχέσεις με τον Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος απορρίπτει τους ισχυρισμούς των δύο γυναικών.

Ο Τραμπ αργότερα πρόσθεσε αναφερόμενος στον Κόεν: “Δεν συνέβη κάτι (αλλά ακόμη κι αν συνέβη, ήταν μία ΑΣΤΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ, όπως του Ομπάμα, αλλά έγινε σωστά από έναν δικηγόρο και δεν θα μπορούσε να επιβληθεί ούτε πρόστιμο. Σφάλμα του δικηγόρου, εάν έκανε λάθος, όχι δικό μου). Ο Κόεν προσπαθεί να μειώσει την ποινή του. ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΓΙΣΣΩΝ!”

Στην συνέντευξή του με τον Κουόμο, ο Τζιουλιάνι προκάλεσε τον ειδικό ανακριτή με εισαγγελικά καθήκοντα Ρόμπερτ Μάλερ, να παραθέσει στοιχεία για ενδεχόμενες παρατυπίες από τον Αμερικανό πρόεδρο.

“Ας δούμε αν έχει κάτι. Τον προκαλώ να μας δείξει μερικές αποδείξεις για την εμπλοκή του προέδρου σε οτιδήποτε που να πλησιάζει μία εγκληματική πράξη,” είπε ο Τζιουλιάνι.

Ο ίδιος πρόσθεσε: “Εάν θέλετε να κάνετε μία έρευνα δεοντολογίας, κάντε μία έρευνα δεοντολογίας. Ωστόσο, δεν χρειάζεστε έναν ειδικό ανακριτή για το κάνετε αυτό.”

Αργότερα στην ίδια συνέντευξη, ο Τζιουλιάνι απέρριψε αναφορές ότι είχε πει πως η νομική ομάδα του Τραμπ θα πρέπει να επεξεργαστεί την αναφορά του Μάλερ, πριν από την δημοσιοποίησή της.

Ο Τζιουλιάνι είπε στον Κουόμο, ότι η νομική ομάδα του Αμερικανού προέδρου θα πρέπει να δει την τελική αναφορά του Μάλερ, πριν από την δημοσιοποίησή της, ώστε να συγγράψει ένα κείμενο για την αντίδρασή της. Ωστόσο, υποστηρίζει ότι η αναφορά πρέπει να δημοσιοποιηθεί σε τέτοιο ποσοστό, όσο επιτρέπει η εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

“Φυσικά και θα έπρεπε να μπορώ να την διαβάσω πρώτος και να μπορώ να αντιδράσω,” είπε ο Τζιουλιάνι προσθέτοντας “είναι δίκαιο να έχουμε μία ευκαιρία να το κάνουμε αυτό.”

“Δεν θέλω να αλλάξω την αναφορά, αλλά θέλω να αντιδράσω σε αυτήν,” τόνισε ο ίδιος.

Πηγή: CNN, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available