x
 

Ελλάδα

Conference League: Νίκη του ΠΑΟΚ 3-2 την Ελσίνκι εκτός έδρας

21 Σεπτεμβρίου 2023

Ο ΠΑΟΚ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Ελσίνκι στην έδρα της κατάφερε με ηγέτη και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κίριλ Ντεσπόντοφ να γυρίσει το σκορ και να πάρει τη νίκη με 3-2 στην αυλαία του στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ.

Ο «Δικέφαλος» είχε από το ξεκίνημα την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ματς, παρόλα αυτά δεν έφτανε με ευκολία στην αντίπαλη περιοχή. Οι γηπεδούχοι ήταν καλά οργανωμένοι ανασταλτικά, συμπαγείς και άφηναν ελάχιστους διαθέσιμους χώρους. Στον μέτριο ρυθμό της αναμέτρησης συνέβαλλε και η καθυστέρηση με την αναγκαστική αλλαγή τερματοφύλακα στο 13’ για τους Φινλανδούς.

Ετσι, η πρώτη φάση ήρθε στο 19’ με ένα σουτ του Σβαμπ υπό καλές προϋποθέσεις που έφυγε άουτ, με την Ελσίνκι να απαντά στο 21’ με κοντινό τελείωμα του Ραντούλοβιτς που δε βρήκε στόχο.

Μετά το μισάωρο, οι παίκτες της Ελσίνκι άρχισαν να κυκλοφορούν περισσότερο την μπάλα και έχτιζαν ψυχολογία πλησιάζοντας προς της εστία του ΠΑΟΚ. Στο 35’ ο Σόιρι από κοντά νικήθηκε από τον Κοτάρσκι αλλά στο 36’ ήρθε το γκολ. Από εκτέλεση κόρνερ, ο Μπαντέ πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή και έκανε το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει στο 40’ με σουτ εντός περιοχής του Ντεσπόντοφ που έφυγε λίγο άουτ, μια εκτέλεση φάουλ του Σβαμπ στο 45’ κατέληξε στον τερματοφύλακα, έτσι 1-0 παρέμεινε.

Χωρίς αλλαγές αλλά μεταμορφωμένος παρουσιάστηκε ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Μέσα σε πέντε λεπτά έχασε τρεις σπουδαίες ευκαιρίες. Στο 46’ ο Ντεσπόντοφ από το ύψος του πέναλτι νικήθηκε από τον Οστ, στο 47’ η κεφαλιά του Εκόνγκ σταμάτησε στο δοκάρι και στο 49’ η εξ επαφής κεφαλιά του Σβαμπ ανάγκασε το Οστ σε εντυπωσιακή απόκρουση.

Το παιχνίδι πήρε άγρια ομορφιά καθώς η Ελσίνκι απάντησε με δυο τελειώματα του Ραντούλοβιτς στο 50’ και στο 52’, το ένα κατέληξε στο δοκάρι και το άλλο σταμάτησε σε επέμβαση του Κοτάρσκι.

Η πίεση του ΠΑΟΚ απέδωσε καρπούς στο 55’, έστω και από μια στημένη φάση. Ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε με σέντρα από αριστερά και ο Κουλιεράκης με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-1.

Το σκηνικό δεν άλλαξε καθώς οι φιλοξενούμενοι έψαξαν άμεσα και ένα δεύτερο γκολ. Αυτό δεν ήρθε στο 58’ με πλάγιο σουτ-άουτ του Μπάμπα, ούτε στο 59’ με δυνατό τελείωμα του Σβαμπ που απέκρουσε ο Οστ.

Στο 67’ ο Λουτσέσκου φρέσκαρε τη μεσοεπιθετική του γραμμή ρίχνοντας στη μάχη τους Οζντόεφ και Τάισον, και ακολούθησαν οι είσοδοι των Κωνσταντέλια – Μπράντον. Στο 77’ ο Ντεσπόντοφ έχασε μια καλή ευκαιρία με σουτ εντός περιοχής που έφυγε ψηλά.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε την πίεση και τελικά δικαιώθηκε φτάνοντας στο γκολ στο 82’. Μετά από σέντρα του Μπάμπα από τα αριστερά, ο Ντεσπόντοφ με σουτ έκανε το 1-2.

Ο «Δικέφαλος» βρήκε ακόμα περισσότερους χώρους στη συνέχεια και σε μια κόντρα-επίθεση στο 94′ έφτασε και σε τρίτο γκολ. Ο Τάισον έκανε την πάσα και ο Μπράντον με κοντινό σουτ έκανε το 1-3.

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ένα χέρι του Εκόνγκ εντός περιοχής έφερε πέναλτι για την Ελσίνκι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ραντούλοβιτς γράφοντας το τελικό 2-3.

ΕΛΣΙΝΚΙ (Τ. Κορκεακούνας): Μαένπα (13’ Εστ), Τοΐβιο, Ντε Γκράσα, Ραϊτάλα, Σόιρι, Κανελλόπουλος (76’ Πάανανεν), Λίνγκμαν, Χαμαλάινεν (62’ Κέσκινεν), Χετεμάι (61’ Τανάκα), Ραντούλοβιτς, Μπαντέ (62’ Κουασίβι-Μπενισάν).

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Τσιγγάρας (67’ Οζντόεφ), Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς (67’ Τάισον), Μουργκ (75’ Κωνσταντέλιας), Ντεσπόντοφ (85’ Βιεϊρίνια), Σαμάτα (75’ Μπράντον).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ