x
 

Κοινωνία

Δείπνο αγάπης και φιλανθρωπίας για το Hellenic Relief Foundation

ΑΘΗΝΑ. Χωρίς αγάπη δεν υπάρχει φιλανθρωπία. Και χωρίς εθελοντισμό δεν υπάρχει φιλανθρωπία. Ολοι οι παράμετροι συναντήθηκαν το βράδυ της Τρίτης και το δείπνο αγάπης στην Αθηναϊκή Λέσχη ήταν μία μεγάλη επιτυχία.

Η επίτιμη πρόεδρος της Ελληνικής Εθελοντικής Συμπαράστασης που εκπροσωπεί το oμογενειακό ίδρυμα Hellenic Relief Foundation, Σάκη Κυπραίου και η κ. Σιούρδη, που είναι η προσωποποίηση του εθελοντισμού και η ψυχή του ιδρύματος δούλεψαν ακατάπαυστα και γέμισαν την αίθουσα της Αθηναϊκής Λέσχης που πρόσφερε το δείπνο, το οποίο δημιουργήθηκε όλο από διάφορες χορηγίες ανθρώπων που για χρόνια πλέον στηρίζουν το ΕΛΘΕΣΥ και το HRF, μαζί με την αρωγή του Συλλόγου Αθηναίων.

Πολλοί οι επώνυμοι που έδωσαν το παρόν, και βεβαίως ούτε φέτος έλλειψε ο ομογενής Κώστας Ζαχαριάδης που ήρθε ειδικά από την Νέα Υόρκη για τη χριστουγεννιάτικη διανομή του ιδρύματος που έγινε Τετάρτη και Πέμπτη. Ο κ. Ζαχαριάδης πρόσφερε τις γαλοπούλες στο δείπνο αγάπης, όπου παραβρέθηκε με τα δύο του αδέλφια.

Από αριστερά, Μαρία Σιούρδη, Φ. Καρύδας, Γ. Χρυσουλάκης, Σ. Κυπραίου. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ

Παρόντες ο γ.γ. Απόδημου Ελληνισμού, Γιάννης Χρυσουλάκης, βουλευτές, υπουργοί, πολιτευτές, αλλά κυρίως επιχειρηματίες και φιλάνθρωποι Αθηναίοι και Αθηναίες.

Η παρουσία όλων αυτών, αλλά κυρίως του κ. Ζαχαριάδη, μπόρεσε να καταστήσει δυνατή και τη φετινή διανομή τροφίμων που εδώ και 12 χρόνια πραγματοποιεί ως ένα τιτάνιο έργο το Ηellenic Relief.

Η συγκέντρωση τροφίμων δεν είναι πλέον μία εύκολη υπόθεση. Οι περισσότεροι θεωρούν, επειδή η ελληνική οικονομία έχει περάσει σε άνθηση, ότι έχουν εξαλειφθεί και οι αδυναμίες στην κοινωνία. Δυστυχώς δεν είναι έτσι. Οσοι πέρασαν στη φτώχεια την περίοδο της κρίσης παραμένουν σε αυτή γιατί είναι σχεδόν αδύνατο κάποιος στα 50 και 60 του να επανέλθει στην εργασία. Οχι γιατί δεν μπορεί ή δεν το θέλει, αλλά γιατί δεν τον προσλαμβάνουν. Σε αυτό το μίζερο κάδρο υπάρχουν εκατοντάδες οικογένειες. Και το ΕΛΘΕΣΥ με το HRF τουλάχιστον μπορούν κάθε μήνα να ανακουφίζουν τις διατροφικές ανάγκες το λιτότερο 400 και άνω οικογενειών, να χαρίζουν γέλιο στα παιδιά με παιχνίδια και ρούχα και να έχουν αυτούς τους ανθρώπους να πίνουν νερό στο όνομα των ομογενών.

Ο «Εθνικός Κήρυκας» είναι κάθε μήνα μάρτυρας αυτής της αμφίδρομης σχέσης. Αλλά και μάρτυρας της δυσκολίας να μαζευτούν τα τρόφιμα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ

Ευτυχώς υπάρχουν και οι χορηγοί επιχειρηματίες: Νίκος Κωνσταντόπουλος, Aγροβίμ, οι επιχειρήσεις Αλέξανδρου Ξακουστή από τη Φλόριδα, που με την μητέρα του Ειρήνη είναι πάντα γενναιόδωροι, όπως και άλλοι που αναφέρουμε στις μηνιαίες διανομές.

Τη βραδιά άνοιξε με ένα θερμό όσο και λιτό χαιρετισμό η επίτιμη πρόεδρος κ. Σάκη Κυπραίου, καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους και δίνοντας το λόγο στον γ.γ. Απόδημου Ελληνισμού κ. Χρυσουλάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι η Ομογένεια ξεχωρίζει όχι μόνο για τις αδιάκοπες προσπάθειες για την Ελλάδα, αλλά και γιατί δημιούργησε ένα σταθερό κανάλι αγάπης μέσω της Ελληνικής Εθελοντικής Συμπαράστασης και την συνεργασία της με το κοινωνικό παράρτημα του Συλλόγου των Αθηναίων. Ο κ. Χρυσουλάκης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τις κυρίες Σάκη Κυπραίου και Μαρία Σιούρδη και τον παρευρισκόμενο ομογενή Κώστα Ζαχαριάδη.

Χριστουγεννιάτικη διανομή

Στο μεταξύ, Τετάρτη και Πέμπτη διενεργήθηκε η χριστουγεννιάτικη διανομή στις 450 περίπου οικογένειας που πάντα περιμένουν εναγωνίως τα τρόφιμα να βάλουν ένα πιάτο στο τραπέζι.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ

Οφείλουμε πάντως να πούμε ότι έχει ατονήσει η ομογενειακή προσφορά καθώς η Οικονομία της Ελλάδας βελτιώνεται. Δυστυχώς, όμως, οι μακρόχρονοι άνεργοι δεν έχουν κάτι καλό να περιμένουν. Εκτός από την κοινωνική βοήθεια. Και αυτό πρέπει να το κατανοήσουμε όλοι. Οτι υπάρχουν τα θύματα της κρίσης που δεν μπορούν να εκμεταλλευθούν την ανόρθωση της Οικονομίας, όπως το παράδειγμα της 50χρονης Ελένης, μάνας ενός παιδιού που δεν μπορεί να βρει δουλειά παρά τα προσόντα της.

Ετσι, ας έχουμε το νου μας ότι στις 24 Φεβρουαρίου 2024 η εκκλησία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Roseland, Nέα Ιερσέη, μαζί με το Hellenic Relief Foundation διοργανώνουν ρεμπέτικη βραδιά με την Αγγελική Ψώνη, τα έσοδα της οποίας θα πάνε για το πασχαλινό τραπέζι 480 οικογενειών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Μια σειρά έργων, ζωγραφικής και γλυπτικής, που δημιουργούν μία εγκατάσταση με αναφορές στον Μάγο του Οζ είναι η νέα έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη υπό τον τίτλο «ΟΖ- Εικόνες από τον κόσμο» που φιλοξενείται στην γκαλερί a.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ