x
 

Πολιτική

Δέκα και μία ερωτήσεις του «Ε.Κ.» στην Αγγελική Κανούλα, υποψήφια δημοτική σύμβουλο Θεσσαλονίκης

ΑΘΗΝΑ. Ο «Εθνικός Κήρυξ» έθεσε έντεκα ερωτήσεις στην Αγγελική Κανούλα, με την ευκαιρία των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής και παραθέτει τις απαντήσεις της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου.

«Εθνικός Κήρυκας»: Τι σας ώθησε στα κοινά;

Αγγελική Κανούλα: Με ώθησε η προσδοκία μου να αφήσω έναν καλύτερο κόσμο για τις επόμενες γενιές προωθώντας καλές πρακτικές σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον και τον εθελοντισμό.

Επίσης, είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα κοινωνικής πολιτικής. Πιστεύω ότι η διοίκηση ενός δήμου πρέπει να έχει στις προτεραιότητές της την προστασία του περιβάλλοντος και τις κοινωνικές δομές, όπως για παράδειγμα άρτιες σχολικές μονάδες, παιδικούς σταθμούς, δομές για τις ευπαθείς ομάδες αλλά και για την τρίτη ηλικία. Π.χ. πρόσφατα συμμετείχα σε μια ημερίδα όπου ανέδειξα την ανάγκη δημιουργίας δημοτικού γηροκομείου για ασθενείς που πάσχουν από άνοια.

«Ε.Κ.»: Γιατί με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα;

Η Αγγελική Κανούλα, υποψήφια δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση στον «Ε.Κ.»

Α. Κανούλα: Για πολλούς και διάφορους λόγους, αλλά κυρίως γιατί απέδειξε ότι μπορεί να ηγηθεί της πόλης με ικανότητα και αποφασιστικότητα. Με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα γνωριζόμαστε από το 2019, χρονιά που συμμετείχα για πρώτη φορά μαζί του στις δημοτικές εκλογές και στη διάρκεια της 4ετίας που πέρασε συνεργαστήκαμε άψογα. Ο Κ. Ζέρβας πριν ηγηθεί της παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη», διετέλεσε Αντιδήμαρχος και αναπληρωτής Δημάρχου, έχει αυτοδιοικητική εμπειρία αλλά και επαγγελματική, ως ελεύθερος επαγγελματίας πολιτικός μηχανικός.

Επίσης, να σας θυμίσω ότι η τετραετία που διανύσαμε ήταν δύσκολη, διότι ο κορωνοϊός δεν επέτρεψε να γίνουν πολλά από αυτά που είχαν σχεδιαστεί. Ακόμη και οι υπάλληλοι δεν είχαν τη δυνατότητα να πάνε στο δημαρχείο για να κάνουν τη δουλειά τους. Πιστεύω ότι πρέπει να του δοθεί κι άλλος χρόνος ώστε να ολοκληρώσει τα σχεδιαζόμενα έργα.

«Ε.Κ.»: Είναι προτεραιότητα το περιβάλλον;

Α. Κανούλα: Σαφώς και είναι και θα έπρεπε να είναι για τον καθένα μας. Προσωπικά αγαπώ τη φύση, ακούγεται κοινότυπο αλλά, είναι έτσι, η φύση είναι το κοινό σπίτι μας, έτσι πρέπει να το βλέπουμε, η προστασία του πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητά μας.

«Ε.Κ.»: Και ο εθελοντισμός λοιπόν συνδέεται με το περιβάλλον;

Α. Κανούλα: Ο εθελοντισμός είναι στο DNA μου. Υπάρχει μακροχρόνια συμμετοχή μου σε εθελοντικές ομάδες με κύριο αντικείμενο τους καθαρισμούς των ακτών του νομού Θεσσαλονίκης. Τίποτε δεν γίνεται χωρίς τη συμμετοχή και συνεργασία των πολλών. Η επιτυχημένες δράσεις είναι αποτέλεσμα μιας επίπονης και επίμονης ομαδικής δουλειάς. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο αγωνίζομαι για την προστασία της άγριας ζωής στους υγρότοπους και οραματίζομαι μια κοινωνία με ταυτόχρονη συμμετοχή φορέων του δημοσίου και των ενεργών πολιτών.

Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση στον «Ε.Κ.»

«Ε.Κ.»: Αρα, μητέρα, σύζυγος, επιχειρηματίας, εθελόντρια. Πόσο εύκολα συνδυάζονται όλοι αυτοί οι ρόλοι;

Α. Κανούλα: Και ελεύθερα αθλούμενη καθημερινά θα προσέθετα (χιούμορ).

Η σωστή διαχείριση του χρόνου είναι η απάντηση. Φροντίζω να μην αφήνω τον χρόνο να περνά ανεκμετάλλευτος, κάθε λεπτό είναι σημαντικό για μένα, έχω περίσσευμα ενέργειας, έτσι ήμουν ανέκαθεν, άλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος που ασχολήθηκα επαγγελματικά με τον αθλητισμό.

«Ε.Κ.»: Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο η δημοτική Αρχή της Θεσσαλονίκης ποια είναι;

Α. Κανούλα: Πρώτον, να πείσει τους δημότες ώστε να έχουν ενεργή συμμετοχή στα κοινά, και κυρίως τη νεολαία, διότι δεν έχουμε μόνο δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις. Δεύτερον, να αποδείξει στους δημότες ότι δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος, ότι δεν ανέχεται όποιον και όποια ασκεί πλημμελώς τα καθήκοντά του/της.

«Ε.Κ.»: Mια πρόβλεψη για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Α. Κανούλα: Πιστεύω ότι οι Θεσσαλονικείς θα ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπο του Κωνσταντίνου Ζέρβα επιβραβεύοντας την εργατικότητα του ίδιου και της ομάδας του, τα αποτελέσματα της πρώτης θητείας και το ήθος του. Εχει όλα τα εχέγγυα για να γίνει ο πιο επιτυχημένος και αγαπητός δήμαρχος.

«Ε.Κ.»: Αν μπορούσατε να αλλάξατε κάτι άμεσα στη Θεσσαλονίκη τι θα αλλάζατε;

Α. Κανούλα: Τους επαγγελματικούς ρυθμούς. Η πρωτεύουσα κατέχει τα πρωτεία σε αυτό. Μια επαγγελματική συνάντηση στην Αθήνα μετατρέπεται άμεσα σε συνεργασία με συνοπτικές διαδικασίες και αμοιβαίο συμφέρον. Το ζω στη δουλειά μου συχνά. Στη Θεσσαλονίκη το συζητάμε, το ξανασυζητάμε, η λήψη αποφάσεων αργεί κι έτσι μένουμε πίσω.

«Ε.Κ.»: Είστε σύμβουλος επιχειρήσεων, ασχολείστε με τα ευρωπαϊκά προγράμματα ΕΣΠΑ. Υπάρχουν ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις τις Β. Ελλάδος; Και πώς μπορεί να βοηθήσει ο Δήμος;

Α. Κανούλα: Υπάρχουν αλλά δεν τις εκμεταλλεύονται οι επιχειρηματίες στο μέτρο που θα μπορούσαν για πολλούς λόγους (έλλειψη σωστής πληροφόρησης, μεθοδικότητας και οργάνωσης αλλά και εξαιτίας καθυστερήσεων λόγω γραφειοκρατίας του δημοσίου).

Ο Δήμος μπορεί να βοηθήσει στη διάχυση της πληροφορίας με εκδηλώσεις και καλύτερη συνεργασία με τα επιμελητήρια.

«Ε.Κ.»: Τι θα αφήνατε για πάντα το ίδιο στη Θεσσαλονίκη;

Α. Κανούλα: Την αίσθηση ότι γνωριζόμαστε λίγο-πολύ όλοι μεταξύ μας. Η Θεσσαλονίκη παραμένει μια ανθρώπινη πόλη!

«Ε.Κ.»: Ποια είναι η αγαπημένη σας φράση;

Α. Κανούλα: Τα πάντα ρει (Ηράκλειτος).

Βιογραφικό

Η Αγγελική Κανούλα γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή «Ντεπώ» και φοίτησε στο 19ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης. Από 4 ετών ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και διακρίθηκε στην ενόργανη γυμναστική, στο μπάσκετ και στο στίβο (άλμα επί κοντώ).

Σπούδασε στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο «Ιστορία του Ελληνικού Πολιτισμού» και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην «Ιστορία και Κοινωνιολογία του Αθλητισμού».

Είναι σύμβουλος επιχειρήσεων στην Alpha Plan consultants (2003 – σήμερα), τ. Δ/σα Σύμβουλος της ΜΑΘ ΑΕ ΑΟΤΑ (Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης) και μέλος του ΔΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένη με τον Κλεόβουλο Αλεξιάδη, Γενικό Διευθυντή της Alpha Plan consultants και έχουν έναν γιο 17 ετών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου της Βουλής, κυβερνητικών στελεχών και άλλων επισήμων πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η εκδήλωση στο αίθριο του παλαιού Δημοσίου Καπνεργοστασίου, επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 15 ετών από την έναρξη λειτουργίας του ελληνικού τμήματος της Google.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ