x

Κοινωνία

DEMO: Απολογισμός Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (2021)

14 Ιανουαρίου 2022
Ξένη Δημοσίευση

ΑΘΗΝΑ. Για την DEMO επιτυχημένη επιχειρηματικότητα δεν αποτελεί μόνο η πρόοδος της εταιρείας και η επίτευξη θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων, αλλά και η κοινωνική υπευθυνότητα και η βιώσιμη ανάπτυξη, αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.  

Υπό τον τίτλο «Είναι Ευθύνη ΜΑΣ», η εταιρεία αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που στηρίζουν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, προμηθεύοντας δωρεάν με φάρμακα, υλικά και μηχανήματα αποκεντρωμένα ιατρεία νησιών, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, κοινωνικά φαρμακεία, και άλλα. Η εταιρεία ανακυκλώνει εντυπωσιακές ποσότητες πλαστικού και χαρτιού, ενώ διαχειρίζεται με δικά της μέσα τη συλλογή των στερεών αποβλήτων της και τα μεταφέρει προς καταστροφή. Η DEMO διασφαλίζει την τήρηση των διαδικασιών σωστής διαχείρισης για τα κτίρια των εγκαταστάσεων και την καταγραφή των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, εξοικονομώντας παράλληλα ενέργεια από σύγχρονα συστήματα φωτισμού.

Ήδη, από το 2020, το κύριο μέρος του προγραμματισμένου ετήσιου προγράμματος της εταιρείας άλλαξε, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες που προέκυψαν σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο.  Την χρονιά του 2020 το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο ευρώ υποστηρίζοντας ΜΚΟ, Πολιτεία και Εργαζόμενους.

Με την ίδια δυναμική συνεχίστηκε και για όλο το 2021 καθώς η DEMO:

 Υποστήριξε για ακόμη μια χρονιά Φορείς, ΜΚΟ, Νοσοκομεία και Κοινωνικά Φαρμακεία

 • Με δωρεές σκευασμάτων στους  Γιατρούς του Κόσμου, στο Κέντρο Κράτησης Προσφύγων Αμυγδαλέζας, στο Χαμόγελο του Παιδιού, στο Σύλλογο Η Αγκαλιά, στην Αρχιεπισκοπή και στα Κοινωνικά Φαρμακεία.
 • Με τη δωρεά θερμικής κάμερας στο Παναρκαδικό Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης « Η Ευαγγελίστρια».
 • Με τη δωρεά Αντισηπτικών και Προστατευτικών Μασκών στο Τμήμα Ασφαλείας της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη και με τη δωρεά γαντιών προστασίας στο Λιμενικό Σώμα Λέσβου.
 • Με τη δωρεά και  αποστολή φαρμακευτικού υλικού στο Λίβανο.
 • Με τη δωρεά σκευασμάτων στον οργανισμό ΑΡΧΕΛΩΝ για τη περίθαλψη θαλασσίων χελωνών και την επαναφορά τους στη θάλασσα.

Βρέθηκε δίπλα στους πυρόπληκτους τον Αύγουστο

 • Με τη δωρεά Οφθαλμικών Σταγόνων NewSept Eyes

6.000 αμπούλες στο Χαμόγελο του Παιδιού σε πυρόπληκτους Αττικής

9.000 αμπούλες στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος για τα κλιμάκια Ηλείας, Αρκαδίας, Εύβοιας

 • Με την οικονομική υποστήριξη στο Σώμα Εθελοντών Κρυονερίου Αττικής για αγορές μηχανημάτων και εξαρτημάτων πυρόσβεσης

Γιόρτασε τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση

 • Χρυσός Χορηγός στις λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Τρίπολης
 • Χορηγία της συλλεκτικής έκδοσης «Οι Ιατροί στην Παλιγγενεσία»

Βρέθηκε στα μικρά νησιά του Αιγαίου

 • Μεγάλος χορηγός της Άγονης Γραμμής Γόνιμης  για το πρόγραμμά “Open Schools – Open Minds” σε 8 μικρά νησιά του Αιγαίου και 116 μαθητές.
 • Υποστήριξε για 9η χρονιά την Ομάδα Αιγαίου στον 27ο διάπλου της, αναλαμβάνοντας το οικονομικό κόστος της κατασκευής του στεγάστρου φύλαξης ασθενοφόρου στο νησί των Λειψών
 • Ήταν χορηγός για 7η χρονιά του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής στο Μόλυβο της Λέσβου

Με το βλέμμα στα παιδιά και στους νέους

 • Για τρίτη χρονιά επιδότησε το ετήσιο ενοίκιο 4 φοιτητών του Οργανισμού το Χαμόγελο του Παιδιού.
 • Στήριξε τον οργανισμό ΕΛΙΖΑ για το έργο του στην  παιδιατρική κλινική της Αλεξανδρούπολης.
 • Για 4η χρονιά πραγματοποίησε τα προγράμματα υποτροφιών και πρακτικών ασκήσεων START YOUR JOURNEY
 • Αυτές τις γιορτές συμμετείχε στο 4ο Food Drive 2021 της ΠΕΦ για την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», με προσφορά βασικών προϊόντων διατροφής και είδη υγιεινής σε παιδιά και τις οικογένειές τους

Είναι ευθύνη μας και θα συνεχίσει να είναι και για το 2022!

 Λίγα Λόγια για τη DEMO ABEE, www.demo.gr

Με υπερσύγχρονες παραγωγικές μονάδες έκτασης 66.000τμ, υψηλής τεχνολογίας αποθηκευτικές εγκαταστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και προσωπικό 1000 ατόμων, η DEMO είναι μία από τις κορυφαίες φαρμακευτικές  εταιρείες  στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Η εταιρεία  δραστηριοποιείται με δικά της προϊόντα σε 85 χώρες παγκοσμίως, στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, την Μέση Ανατολή, την Νότια Αμερική και την  Ωκεανία. Το πρόγραμμα Υπευθυνότητας της DEMO βασίζεται σε 4 πυλώνες: Περιβάλλον, Υπεύθυνο Marketing, Εργαζόμενοι και Κοινωνία, με επίκεντρο  τα παιδιά και τις ευπαθείς ομάδες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Μόλις μερικά 24ωρα μετά τη γνωστοποίηση του ειδεχθούς ομαδικού βιασμού 24χρονης γυναίκας στην πόλη της Θεσσαλονίκης την παραμονή Πρωτοχρονιάς συγκλονισμένη παραμένει η κοινή γνώμη.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Απεβίωσε σε ηλικία 66 ετών στην πόλη McKeesport της Πενσυλβάνιας, ο δικηγόρος Πήτερ Παπαδάκος, ο οποίος ήταν από τα πλέον δραστήρια μέλη της Μητρόπολης Πίτσμπουργκ και εκ των καλύτερων ιεροψαλτών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αμερική

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την προσωρινή διακοπή των πτήσεων σε μια σειρά από αμερικανικά αεροδρόμια, που επηρεάζει και τη γραμμή Αθήνα – Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά η αεροπορική εταιρεία Emirates, το απόγευμα της Τρίτης, 18 Ιανουαρίου, προκαλώντας αναταραχή στο επιβατικό κοινό.

Αμερική

Διεκδικώντας πατρίδες Το 2021 ο Ελληνισμός γιόρτασε την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση που ελευθέρωσε το Εθνος και ίδρυσε το κράτος των Ελλήνων.

ΒΙΝΤΕΟ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν φοιτητικοί σύλλογοι και εκπαιδευτικοί φορείς στην Αθήνα.

Mία νεκρή, 8 τραυματίες από πυρκαγιά σε κτίριο στο Μπρονξ (Vid)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε και οκτώ τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων πέντε αστυνομικοί, σε μια έκρηξη και φωτιά που προκάλεσε την κατάρρευση τριώροφου κτιρίου στην πόλη της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Τρίτη.