x

ΕΛΛΑΔΑ

DEMO: Η φαρμακοβιομηχανία που αλλάζει το επιστημονικό πρόσωπο της Ελλάδας

05 Οκτωβρίου 2022

ΑΘΗΝΑ. Ενα από τα σημαντικότερα ζητήματα για την απασχόληση στην Ελλάδα, είναι όχι μόνο η ποσότητα των διαθέσιμων θέσεων εργασίας, αλλά και η ποιότητα, οι ευκαιρίες που δίνονται σε εξειδικευμένους επιστήμονες αλλά και τους απόφοιτους ΑΕΙ τεχνικών σχολών να απασχοληθούν σε καλά αμειβόμενες θέσεις πάνω στο αντικείμενό τους. Τι είναι αυτό που λείπει για να αξιοποιηθεί η επιστημονική δυναμική που ξεκινά από τα Πανεπιστήμιά μας, και συχνά καταλήγει να διαπρέπει σε εταιρείες του εξωτερικού;

Κινητήριος δύναμη είναι οι εταιρείες που προσφέρουν προοπτική και ευκαιρίες εξέλιξης μέσω της καινοτομίας, των άριστων εγκαταστάσεων και της εκπαίδευσης των εργαζομένων τους. Κυρίως όμως, οι επιχειρήσεις που βρίσκονται σε μία αναπτυξιακή πορεία που ανοίγει δρόμους και δημιουργεί ένα καινούργιες ευκαιρίες απασχόλησης και εξέλιξης για τους νέους επιστήμονες στην Ελλάδα.

Η DEMO ABEE είναι μία ελληνική φαρμακοβιομηχανία που ξεχωρίζει ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο. Αποτελώντας την κορυφαία φαρμακοβιομηχανία στη ΝΑ Ευρώπη υλοποιεί σήμερα ένα 6ετές επενδυτικό πλάνο 356 εκ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία νέων παραγωγικών εγκαταστάσεων στην Τρίπολη και το Κρυονέρι, ένα νέο κέντρο RnD -ήδη σε λειτουργία στη Θεσσαλονίκη- καθώς και ένα νέο κέντρο Βιοτεχνολογίας στην Αττική.

Πρόκειται για τους πλέον αναπτυσσόμενους τομείς στον κλάδο του φαρμάκου, με τα αντίστοιχα τμήματα της DEMO να στελεχώνονται από καταξιωμένους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και με νέους επιστήμονες και τεχνικό προσωπικό από την Ελλάδα. Ομως, παράλληλα, η εταιρεία δημιουργεί το υπόβαθρο για να διαμορφωθεί ένας τομέας εξειδίκευσης στην Ελλάδα που θα συνδέει την Ακαδημαϊκή Κοινότητα με τη βιομηχανία, αναπτύσσοντας τα skills των νέων με το βλέμμα στις προσδοκίες και τα επαγγέλματα του μέλλοντος.

Η εταιρεία έχει διαχρονικά θερμή σχέση με τα ελληνικά πανεπιστήμια, και ιδίως το ΑΠΘ, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της έρευνας και της παροχής τεχνογνωσίας στους φοιτητές. Συγχρόνως, μέσω του ετήσιου προγράμματος πρακτικής άσκησης και υποτροφιών Start Your Journey, η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα σε τελειόφοιτους και απόφοιτους Χημείας, Βιολογίας, Φαρμακευτικής, Χημικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρονικών Μηχανικών / Μηχανικών Αυτοματισμού να αποκτήσουν εμπειρία και να ξεκινήσουν την καριέρα τους στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Είναι ένα πρόγραμμα που εδώ και 5 χρόνια τοποθετεί τους νέους στην καρδιά του σύγχρονου φαρμακευτικού κλάδου, εντάσσοντάς τους σε πραγματικά projects σε νευραλγικούς τομείς της εταιρείας στην έρευνα ή την παραγωγή, δημιουργώντας συχνά σταθερές και μόνιμες επαγγελματικές σχέσεις.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού σχεδιασμού της DEMO είναι η δημιουργία Ακαδημίας Βιοτεχνολογίας στο Κέντρο Βιοτεχνολογίας της Αττικής για την παροχή εξειδικευμένης εκπαίδευσης και εφαρμοσμένης έρευνας σε νέους επιστήμονες. Σε μια εποχή που η αναστροφή του brain drain είναι προτεραιότητα για τη χώρα, και το βασικό ζητούμενο είναι η απασχόληση με προοπτική και εξελικτική δυναμική, η DEMO δημιουργεί επαγγελματικές ευκαιρίες που αλλάζουν τις ισορροπίες για τα δεδομένα της Ελλάδας.

Οι εγγραφές για το Start Your Journey 2022 συνεχίζονται μέχρι 22 Οκτωβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΡΙΣΙ. Όταν οι 30 υπουργοί Εξωτερικών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ συναντήθηκαν στο Βουκουρέστι τον Νοέμβριο για να καταστρώσουν περαιτέρω σχέδια βοήθειας για την Ουκρανία και τους περιφερειακούς παράγοντες υπό την πίεση της Ρωσίας, υπήρξε μια "ηχηρή" απουσία: της Γαλλίας.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ

«Μικροί δημοσιογράφοι» της Τρίπολης «ανέκριναν τον Πρωθυπουργό

ΤΡΙΠΟΛΗ. Την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2022 η Τρίπολη υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Ρωσία απελευθέρωσε την Μπρίτνεϊ Γκράινερ, σε ανταλλαγή κρατουμένων

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η Ρωσία απελευθέρωσε την Πέμπτη τη σταρ του WNBA Μπρίτνεϊ Γκράινερ (Brittney Griner), στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων, με τις ΗΠΑ να απελευθερώνουν τον διαβόητο Ρώσο έμπορο όπλων Βίκτορ Μπουτ (Viktor Bout), δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας