x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

Κύριο Άρθρο

Δεν αρμόζει στην εικόνα της Ελλάδας η σύσταση του βρετανικού υπουργείου

«Ορια και προϋποθέσεις» φαίνεται να τίθενται στην ελληνική φιλοξενία, σύμφωνα με πρόσφατη σύσταση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών για τους τουρίστες που ανήκουν στην κοινότητα LGBTQ+ και σκοπεύουν να επισκεφθούν την Ελλάδα.

Μια τέτοια εικόνα βεβαίως δεν αρμόζει στη χώρα του Ξένιου Δία με την ισχυρή βιομηχανία του τουρισμού και τη διεθνούς φήμης φιλοξενία που προσελκύει και αφήνει ευχαριστημένους εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο.

Οι διακρίσεις και οι αρνητικές αντιδράσεις σε οποιαδήποτε εκδήλωση οικειότητας σε δημόσια θέα από ομοφυλόφιλα ζευγάρια, για τα οποία προειδοποίησε τους Βρετανούς ταξιδιώτες το υπουργείο, δεν έχουν θέση σε μία πολιτισμένη κοινωνία που οφείλει να σέβεται και να προασπίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η ελληνική κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προχώρησε στα μέσα Νοεμβρίου στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια σε μία ιστορική για την προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών της κοινότητας -και όχι μόνον- κίνηση.
Για μέρος της κοινωνίας και πιθανότατα αρκετά μεγάλο οι στερεοτυπικές αντιλήψεις, η προκατάληψη και η κατά συνέπεια αποστροφή -με κάθε τρόπο- αυτών των ατόμων παραμένουν.

Το καταδικαστέο ομοφοβικό επεισόδιο που είχε λάβει χώρα πριν από κάποιες εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη είναι δείγμα μιας θέσης και στάσης που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία και καθώς φαίνεται «εξάγεται» και προς τα έξω.

Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν παρά να καταδικάζονται και να μην συνιστούν κυρίαρχο παράδειγμα που πιθανότατα θα αποθαρρύνει ή θα περιορίζει μέλη της LGBTQ+ από το να ταξιδέψουν και να απολαύσουν τις διακοπές τους στη χώρα.

Η σχετική ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών ενέχει λανθασμένα μία προφανή γενίκευση «στοχοποιώντας» ιδιαιτέρως τις αγροτικές περιοχές, αν και σημειώνει την γενικά φιλόξενη κατάσταση στην Αθήνα και σε πολλά ελληνικά νησιά, ιδιαίτερα στη Λέσβο, τη Μύκονο και τη Σκιάθο. Η νότα αλήθειας την ίδια ώρα που υπάρχει σε αυτή οφείλει να μας προβληματίσει.

Η ενημερωμένη έκδοση της ιστοσελίδας του Βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών με τις ταξιδιωτικές συμβουλές για το εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα για τους ΛΟΑΤΚΙ+ ταξιδιώτες στην Ελλάδα. www.gov.uk

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μόλις προ ημερών, η εφημερίδα μας, αναφερόμενη στην τρέχουσα στην Ελλάδα προεκλογική περίοδο για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές, επεσήμανε σε κύριο άρθρο της μια θλιβερή πραγματικότητα.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ