x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Δεν ευοδώθηκε η προσπάθεια συμβιβασμού στην Ομοσπονδία

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σε αδιέξοδο φαίνεται πως οδηγείται η προσπάθεια συμβιβασμού ανάμεσα στις δυο αντιμαχόμενες πλευρές στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, καθώς, παρά την πρόοδο που είχε σημειωθεί, υπάρχουν διαφωνίες που δύσκολα θα ξεπεραστούν.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία την οποία είχαν αναλάβει οι Κώστας Μάστορας, Γιώργος Αλμυρούδης, Νίκος Αλυσανδράτος, Αχιλλέας Λυγγέρας και Δημήτρης Φίλιος, οι οποίοι έφεραν μέλη και των δυο τάσεων στο ίδιο τραπέζι, με τα αρχικά μηνύματα να είναι ενθαρρυντικά. Κάτω από άκρα μυστικότητα, οι επαφές συνεχίστηκαν, όμως συγκεκριμένοι όροι φαίνεται ότι δεν έγιναν αποδεκτοί από την πλευρά του Δ.Σ. που προέκυψε την 19η Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.») ο δημοσιογράφος Δημήτρης Φίλιος εξέφρασε την απογοήτευσή του, κάνοντας λόγο για «χαμένη ευκαιρία», επιβεβαιώνοντας ότι η σύγκλιση -η οποία μέχρι πριν λίγες εβδομάδες έμοιαζε απίθανη- είχε έρθει πολύ κοντά.

«Χάθηκε μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε την υπέρβαση και να βρεθεί μια ενωτική λύση. Είχαμε διαβουλεύσεις εντατικές και με τις δυο πλευρές, από την Πέμπτη μέχρι τη Δευτέρα, στις οποίες παραβρέθηκαν ηγετικά στελέχη, αλλά και προσωπικότητες όπως ο κ. Στάθης Βαλιώτης. Δυστυχώς όμως η αδιαλλαξία ορισμένων από την πλευρά της λεγόμενης ‘εκλεγμένης διοίκησης’ δεν επέτρεψε να βρεθεί λύση, αν και είχαμε φτάσει πολύ κοντά. Τελικά αποφάσεις της λεγόμενης Γενικής Συνέλευσης τορπίλισαν την όποια προοπτική εξωδικαστικής συμφωνίας», τόνισε ο κ. Φίλιος.

Υπενθυμίζεται ότι η Γενική Συνέλευση που συγκλήθηκε από την εκλεγμένη διοίκηση και έλαβε χώρα στην αίθουσα του «Μίνωα», ψήφισε υπέρ της ένταξης στον προϋπολογισμό ενός προβλεπόμενου ποσού για τις δικαστικές δαπάνες, ενώ ενέκρινε και το ψήφισμα για αλλαγή κλειδαριών στο Σταθάκειο, σε μια προσπάθεια να λειτουργήσει κανονικά το Δ.Σ. που εξελέγη στις αμφιλεγόμενες εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Από την πλευρά τους, οι Κώστας Μάστορας, Γιώργος Αλμυρούδης, Νίκος Αλυσανδράτος Αχιλλέας Λυγγέρας και Δημήτρης Φίλιος πρόκειται να παραχωρήσουν συνέντευξη στους εκπροσώπους του Τύπου την Πέμπτη το απόγευμα, στο Σταθάκειο, όπου και θα μιλήσουν για την πρωτοβουλία που ανέλαβαν και τους λόγους που -εξ όσων διαφαίνονται- τελικά δεν θα ευοδωθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Βασίλης Ζαχαρόπουλος με καταγωγή από τη Χαλανδρίτσα Πατρών, έχει γίνει γνωστός στην πολιτεία του Νιου Χαμσάιρ ως ο άνθρωπος των δέντρων, με ειδίκευση στο κόψιμό τους.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ