x
 

Πολιτική

«Δεν ήμουν ο βασικός εμπλεκόμενος», λέει ο Ερικ Τραμπ στη δίκη για τον Trump Organization

03 Νοεμβρίου 2023

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι δύο μεγαλύτεροι γιοι του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο Έρικ και ο Ντόναλντ Τζούνιορ, κατέθεσαν σήμερα ότι δεν είχαν καμία ανάμιξη με τα έγγραφα που ένας δικαστής έκρινε ότι είχαν παραποιηθεί δολίως με σκοπό να εμφανιστούν μεγαλύτερης αξίας τα ακίνητα που ανήκαν στην εταιρεία του πατέρα τους, την Trump Organization.

Καταθέτοντας ο ένας μετά τον άλλον, οι ενήλικοι γιοι του Τραμπ είπαν και οι δύο ότι δεν εμπλέκονταν στις αμφισβητούμενες εκτιμήσεις που απειλούν με κατάρρευση των αυτοκρατορία των ακινήτων του Τραμπ. Ο Ντόναλντ Τραμπ τους ανέθεσε τη διοίκηση της οικογενειακής επιχείρησής όταν ανέλαβε πρόεδρος των ΗΠΑ, μεταξύ 2017-21.

Ο Έρικ Τραμπ είπε ότι δεν γνώριζε καν τις οικονομικές καταστάσεις που χρησιμοποιήθηκαν για να εξασφαλιστούν δάνεια και ευνοϊκότερα ασφάλιστρα, τα οποία επέτρεψαν στην εταιρεία να συνεχίσει τη λειτουργία της. Ωστόσο, έδειξε να αποθαρρύνεται όταν ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Άντριου Άμερ παρουσίασε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, βιντεοκλήσεις και άλλα αποδεικτικά στοιχεία που τον έδειχναν να συζητά την οικονομική αποτίμηση ορισμένων ακινήτων-ορόσημων για την εταιρεία, όπως και την αλλαγή στη μεθοδολογία εκτίμησης ενός γηπέδου γκολφ. Απάντησε ότι δεν θυμόταν πολλές από αυτές τις επικοινωνίες που είχε.

«Ασφαλώς ήμουν ενήμερος αλλά δεν νομίζω ότι ήμουν ο βασικός εμπλεκόμενος ή έστω πολύ εμπλεκόμενος», είπε όταν ρωτήθηκε για την αποτίμηση του ακινήτου Σέβεν Σπρινγκς, στα βόρεια της πόλης της Νέας Υόρκης.

Νωρίτερα ο αδελφός του, ο Ντόναλντ Τζούνιορ, κατηγόρησε τους λογιστές, τόσο της εταιρείας του όσο και των εξωτερικών συνεργατών της. «Είχαν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για όλα αυτά απ’ όσες είχα εγώ», είπε.

Τα αποδεικτικά στοιχεία που κατέθεσαν οι εισαγγελικές αρχές στο δικαστήριο δείχνουν ότι και οι δύο γιοι του Τραμπ είχαν υπογράψει δηλώσεις που βεβαίωναν ότι παρείχαν ακριβείς πληροφορίες στην Mazars, την λογιστική εταιρεία με την οποία συνεργάζονταν και συνέταξε τις οικονομικές καταστάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Χένρι Κίσιντζερ, ιστορική μορφή της αμερικανικής διπλωματίας που όμως είχε ιδιαίτερα αμφιλεγόμενες διαστάσεις, υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επί των ημερών του Ρίτσαρντ Νίξον και του Τζέραλντ Φορντ στην προεδρία, πέθανε στα 100 του χρόνια, ανακοίνωσε το ίδρυμα που ίδρυσε ο νομπελίστας ειρήνης (1973) και φέρει το όνομά του.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ