GR US

Αποφοίτηση Ελληνικού Σχολείου και φεστιβάλ κοινότητας Τριών Ιεραρχών, Μπρούκλιν (Vid)

Εθνικός Κήρυξ

Η δασκάλα των ελληνικών, Μαρία Χαλκιά, με μαθητές του σχολείου στο φεστιβάλ της κοινότητας. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με μία όμορφη τελετή γιορτάστηκε η λήξη των μαθημάτων του Ελληνικού σχολείου της κοινότητας των Τριών Ιεραρχών στο Μπρούκλιν, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή 13 Ιουνίου.

Οι μαθητές, Κωνσταντίνος Γεωργιάδης, Γεώργιος Γεωργιάδης, Ανδριάνη Γόνατα, Αθανάσιος Παπασπύρου, Δημήτριος Στοίλας, Γεωργία Ράπτη, Φωτεινή Στοίλα,

Κωνσταντίνος Αποστόλου, Αλέξανδρος Φίλης και

Ελένη Λαμπράκη, τραγούδησαν, έπαιξαν θεατρική παράσταση και απήγγειλαν ποιήματα.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της ενορίας, Αρχιμανδρίτης Ευγένιος Πάππας, συνεχάρη μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικό προσωπικό για την εξαιρετική σχολική χρονιά και τόνισε τη σημασία διατήρησης της ελληνικής γλώσσας στις νέες γενιές.

Η δασκάλα, Μαρία Χαλκιά ανέφερε, “Ποιος θα το περίμενε πως για δεύτερη χρονιά η γιορτή προαγωγής των μαθητών μας θα γίνει κάτω από το νέφος της πανδημίας.

Με μοναδική επιμονή, εργατικότητα, τη βοήθεια και συνδρομή των οικογενειών τους τη φώτιση και ευλογία των Τριών Ιεραρχών υπερέβησαν όμως κάθε δυσκολία.

Η παρουσίαση των εορτών των Χριστουγέννων και της 25ης Μαρτίου στα βίντεο της Αρχιεπισκοπής ξεχώριζε.

Εθνικός Κήρυξ

Ο Αρχιμανδρίτης Ευγένιος Πάππας με τον πρόεδρο του εκκλησιαστικού συμβουλίου, Γιάννη Ευγενή. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Σήμερα επιβραβεύουμε τους κόπους τους προάγοντάς τους στην επόμενη τάξη.

Αγαπητά μας παιδιά,συγχαρητήρια για το επίτευγμά σας. Συνεχίστε τον καλό αγώνα χρησιμοποιώντας τα όπλα με τα οποία σας εφοδίασε η εκκλησία μας και το ελληνικό σχολείο.

Μπράβο. Εγώ και η δασκάλα Εμμανουέλα Κατσιπατάκη, σας ευχόμαστε ένα ξεκούραστο και ξέγνοιαστο καλοκαίρι.”

Αμέσως μετά τη γιορτή ακολούθησε το φεστιβάλ της κοινότητας με τους ομογενείς και κατοίκους της περιοχής να απολαμβάνουν στο προαύλιο της εκκλησίας παραδοσιακές λιχουδιές, γλυκά και λουκουμάδες.

Ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου, Γιάννης Ευγενής, ευχαρίστησε θερμά χορηγούς, δωρητές και εθελοντές για τη μεγάλη τους προσφορά, καθώς και την εφημερίδα “Εθνικό Κήρυκα” για τη στήριξη και προβολή.

Οπως ανέφερε, “διασκεδάζουμε όλοι μαζί και ταυτόχρονα συγκεντρώνονται χρήματα τα οποία είναι τόσο απαραίτητα για τα λειτουργικά έξοδα της εκκλησίας μας, για το Ελληνικό σχολείο, το Κατηχητικό και τα προγράμματα νεολαίας.

Εύχομαι και του χρόνου να βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί να διασκεδάσουμε”.

Εθνικός Κήρυξ

Ο Αρχιμανδρίτης Ευγένιος Πάππας, με την δασκάλα, Μαρία Χαλκιά, και τους μαθητές στην τελετή λήξης των μαθημάτων. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας, Μαρία Πλέσια, ευχαρίστησε και τα 65 μέλη του συλλόγου για την κατασκευή όλων των γλυκισμάτων που προσφέρονται στο φεστιβάλ.

Ο υπεύθυνος του φεστιβάλ, Γιάννης Λαμπράκης, ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του, όλους τους εθελοντές καθώς και τους προσκόπους της ενορίας που βοήθησαν από όλες τις θέσεις.

Ο ύπατος αντιπρόεδρος της AHEPA, Δημήτρης Κόκοτας, συνεχάρη την κοινότητα των Τριων Ιεραρχών για το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί και κάλεσε την Ομογένεια να γιορτάσει, έστω και καθυστερημένα λόγω της πανδημίας, τα 200 χρόνια της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Ο Χάρης Λαμπράκης, πρώην πρόεδρος της ενορίας, εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται και πάλι μαζί με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα μετά τα περιοριστικά μέτρα και ευχήθηκε σε όλους υγεία και καλό καλοκαίρι.

Εθνικός Κήρυξ

Μέλη της Φιλοπτώχου Αδελφότητας. Από αριστερά, Νίκη Απέργη, Τούλα Ορθου, Ελευθερία Ξενάκη, Νίκη Μπουρούτη, Μαρία Πλάσια, πρόεδρος, Εφη Παραπονιάρη. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Εθνικός Κήρυξ

Ομάδα εθελοντών. Ορθιοι από αριστερά, Νικόλας Κέρτης, Στίβεν Λάμπρου, Κώστας Βέλλιος, Χάρης Λαμπράκης, Αφροδίτη Στόιλα, Αντώνης Λαμπρίδης. Καθήμενοι, από αριστερά, Γιάννης Λαμπράκης και Θεόδωρος Βερούτη. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς