x

Πολιτισμός

Διάλογοι του ΙΣΝ: Τα Social Media και η Κοινωνική Αλλαγή

ΑΘΗΝΑ. Από το Extinction Rebellion μέχρι το Black Lives Matter, τα κοινωνικά κινήματα αξιοποιούν όλο και περισσότερο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προωθήσουν τις εκκλήσεις τους για δράση. Στην εκδήλωση αυτή, η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία με το Chatham House, θα εξεταστεί η αξία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τα κοινωνικά κινήματα, καθώς και οι επιπτώσεις αυτών των ψηφιακών κινημάτων στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής. Ειδικοί επιστήμονες και ακτιβιστές από όλο τον κόσμο θα διερευνήσουν αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν αποτελεσματικό εργαλείο ή μας αποσπούν την προσοχή, τον βαθμό στον οποίο θα μπορούσαν να υποκινήσουν την κοινωνική αλλαγή και, τέλος, αν η αλλαγή αυτή έχει κρίσιμο αντίκτυπο στις πολιτικές αποφάσεις.

Η συζήτηση διεξάγεται στα αγγλικά, με ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά.

Το Chatham House αποτελεί πηγή ανεξάρτητης ανάλυσης, ενημερωμένου διαλόγου και ισχυρών ιδεών, εδώ και εκατό χρόνια. Αποστολή του είναι να βοηθά τις κυβερνήσεις και τις κοινωνίες να οικοδομήσουν έναν κόσμο με βιώσιμη ασφάλεια, ευημερία και δικαιοσύνη και να ενδυναμώσει την επόμενη γενιά υπευθύνων χάραξης πολιτικής.

Τους Διαλόγους επιμελείται και συντονίζει η Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου και υλοποιούνται με τη δημοσιογραφική επιμέλεια του μη κερδοσκοπικού δημοσιογραφικού οργανισμού iMEdD (incubator for Media Education and Development).

Πηγή: ΙΣΝ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Ενώ ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος ξεκίνησε την έρευνα για τις υποκλοπές και ήδη κλήθηκε και κατάθεσε ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καλεί κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ να μην εργαλειοποιούν την υπόθεση.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Κυριάκος: Δεν γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα – «Νόμιμη αλλά πολιτικά λάθος η παρακολούθηση»

ΑΘΗΝΑ. «Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υποτίμησε την πολιτική διάσταση της συγκεκριμένης υπόθεσης» τόνισε, μεταξύ άλλων, χθες σε τηλεοπτική του δήλωση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, επισημαίνοντας ότι «αυτό που έγινε ήταν λάθος, δεν το γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα».

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας