x
 

Κοινωνία

Διαμαρτυρία για κατολίσθηση στην Τριπόλεως-Πύργου

ΤΡΙΠΟΛΗ. H κατολίσθηση βράχου στην εθνική οδό Τριπόλεως-Πύργου μετά τα Λαγκάδια προκάλεσε σήμερα Τρίτη τη διαμαρτυρία κατοίκων της ευρύτερης περιοχής ώστε η Περιφέρεια να αναλάβει να διεκπεραιώσει τα έργα που χρειάζονται για να μην συμβεί κάποιο μοιραίο ατύχημα στο σημείο από Αγιο Κωνσταντίνο έως του Χιώτη και μετά στη θέση «Σπαστήρα» έως το Λευκοχώρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά την διαμαρτυρία ο δρόμος άνοιξε και πέρασε λεωφορείο.

Ο κ. Κανέλλος Γιαννικόπουλος σε ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του στο Facebook «Λαγκαδιανά Νέα» έκανε την παρακάτω ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Διαμαρτυρία-Κάλεσμα την Τρίτη 21 Μαρτίου στις 12:00 όλοι στον Αγιο Κωνσταντίνο, γιατί ΔΕΝ θα φταίει μόνο ο… ‘σταθμάρχης’. Καλούμε τους βουλευτές Αρκαδίας τον κ. Βλάση Κωνσταντίνο, τον κ. Παπαηλίου Γιώργο και τον κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, τον δήμαρχο Γορτυνίας κ. Κούλη Ευστάθιο, τους αντιδημάρχους και συμβούλους όλων των παρατάξεων, καθώς και τους υποψήφιους δημάρχους να είναι δίπλα μας και να πιέσουμε όλοι μαζί για την αποκατάσταση του δρόμου και να μην χρειαστεί να θρηνήσουμε θύματα. Οι κάτοικοι των Λαγκαδίων αλλά και τον γύρω περιοχών διαμαρτυρόμαστε για την κατάσταση (χάλι) της ε.ο. Τριπόλεως-Πύργου».

Φωτογραφία: Ευγενική Παραχώρηση «ΛΑΓΚΑΔΙΝΑ ΝΕΑ»/ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ο «Εθνικός Κήρυκας» μίλησε με τον αντιπεριφερειάρχη Μανώλη Σκάντζο, ο οποίος μας είπε ότι γίνονται συνέχεια έργα στα σημεία αυτά, αλλά οι δρόμοι είναι πολύ προβληματικοί, καθώς διασχίζουν βουνά. Συνέχεια γίνονται επενδύσεις των πρανών με συρματοπλέγματα, αλλά ο δρόμος είναι μεγάλος και δεν γίνεται να υλοποιηθούν όλα τα έργα τόσα γρήγορα. Πριν λίγο καιρό παραδόθηκε ένα τμήμα σε απόσταση 100 μέτρων από το συμβάν.

Οταν τον ρωτήσαμε τι θα γίνει τώρα με το συγκεκριμένο σημείο που έγινε η κατολίσθηση, μας είπε ότι θα πρέπει πρώτα να γίνει η σχετική μελέτη και πιστεύουν ότι μέχρι το καλοκαίρι θα είναι υπό έλεγχο.

Φωτογραφία: Ευγενική Παραχώρηση «ΛΑΓΚΑΔΙΝΑ ΝΕΑ»/ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Θυροκολλήθηκε στο Μέγαρο του Κοινοβουλίου το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής της ΙΘ' Περιόδου Προεδρευόμενης Δημοκρατίας, που προήλθε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ