x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Διάρρηξη στο ομογενειακό εστιατόριο «Gyro World» στην Αστόρια (Βίντεο)

20 Οκτωβρίου 2021

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Χρησιμοποιώντας μια μεγάλη πέτρα και αψηφώντας τον κίνδυνο να γίνει αντιληπτός, ένας άγνωστος άνδρας κατάφερε να εισβάλει στο υποκατάστημα της ομογενειακής αλυσίδας «Gyro World» στην Αστόρια, αποσπώντας ένα άγνωστο χρηματικό ποσό και διαφεύγοντας… σαν κύριος, κάτω από τη μύτη δεκάδων διερχόμενων και θαμώνων γειτονικών επιχειρήσεων.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.») ο ιδιοκτήτης του «Gyro World», Δημήτρης Πετρίδης, η καταγραφή του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης κατέδειξε ότι ο δράστης ενήργησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ένα χρονικό σημείο κατά το οποίο ένα μεγάλο κομμάτι της 30ής Λεωφόρου, όπου βρίσκεται το κατάστημα, εξακολουθεί να λειτουργεί.

Το περιστατικό συνέβη επτά λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, ξημερώματα, πλέον, Τρίτης, με τον κ. Πετρίδη να ενημερώνεται το πρωί, μην μπορώντας να πιστέψει -αρχικά- την ώρα κατά την οποία έγιναν όλα.

«Όταν με πήραν τηλέφωνο και μου το είπαν, περίμενα ότι θα είχε γίνει κάπου στις 5 το πρωί. Κι όμως, ήταν 12:07 μετά τα μεσάνυχτα. Για την 30ή Λεωφόρο είναι σαν να λέμε ώρα αιχμής», σχολίασε ο κ. Πετρίδης, που παρατήρησε τις κινήσεις του δράστη.

Στο βίντεο ασφαλείας καταγράφηκε ότι ο άγνωστος άνδρας κινήθηκε επί της 36ης Οδού, προκειμένου να μην βρίσκεται σε άμεση οπτική επαφή με τους διερχόμενους της 30ής Λεωφόρου. Αρχικά, παρατηρεί την κίνηση γύρω του και, κατόπιν, πετάει μια μεγάλη πέτρα στο τζάμι, αποτυγχάνοντας να σπάσει την τζαμαρία. Στη συνέχεια, κάνει μια δεύτερη προσπάθεια, η οποία είναι επιτυχής. Αφού απομακρύνει τα θραύσματα, κατευθύνεται στοχευμένα προς το ταμείο, ανοίγει την ταμειακή, αφαιρεί το χρηματικό ποσό και κατόπιν αποχωρεί.

«Δεν καλύπτει ιδιαίτερα τα χαρακτηριστικά του. Κατ’ αρχήν, μπορείτε να δείτε ότι δεν φοράει γάντια, ούτε καλύπτει το πρόσωπό του. Μόνο μάσκα, που φοράμε όλοι, και κουκούλα. Μετά, μου κάνει εντύπωση ότι ξέρει να κινηθεί στο μαγαζί. Πάει πολύ άνετα, κατευθείαν στο ταμείο. Στο τέλος, περπατάει πάνω στην 30ή Λεωφόρο και πάει προς την Στάνγουεϊ. Είναι απίστευτο, έχει κίνηση, εκείνη τη στιγμή φαίνονται να περνάνε αυτοκίνητα», τονίζει ο κ. Πετρίδης.

 

Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Δημήτρη Πετρίδη

 

Ασφαλώς, διαρρήξεις σε καταστήματα της Αστόριας και δη της 30ής Λεωφόρου έχουν σημειωθεί και κατά το παρελθόν, δύσκολα όμως επιχειρούσε κάποιος να εισβάλει σε κάποιον χώρο πριν παρέλθουν οι ώρες αιχμής. Ο ιδιοκτήτης του «Gyro World», αν και προβληματισμένος, εκφράζει την πεποίθηση ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό.

«Ανησυχώ, αλλά θέλω να πιστεύω ότι δεν θα ξανασυμβεί. Το υποκατάστημα αυτό άνοιξε από τις 26 Οκτωβρίου του 2017 και δεν είχαμε τέτοια προβλήματα. Ευελπιστώ ότι είναι ένα μεμονωμένο γεγονός», καταλήγει ο κ. Πετρίδης.

 

Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Δημήτρη Πετρίδη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΕΡΙΛΑΝΤ. Με τέλεση Αγιασμού και λόγους παραινετικούς από τον Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης Απόστολο ξεκίνησε η κατασκηνωτική περίοδος στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης οι οποίες φέρουν την ονομασία «Ο καλός ποιμήν» και βρίσκονται στο Chesapeake (Τσέσαπικ) της πολιτείας Μέριλαντ.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ