x

Τελευταία Νέα

Διευκρινιστικές απαντήσεις Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας για αγορά ακινήτου

18 Ιουνίου 2020

ΣΥΔΝΕΪ. Διευκρινιστικές απαντήσεις δίνει με εμπεριστατωμένο ανακοινωθέν της η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, αναφορικά για την αγορά ακινήτου στο Σύδνεϊ, από το Consolidated Trust, το οποίο διακινητές ψευδών ειδήσεων το εμφάνισαν ως κατάλυμα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος εκλέχτηκε και ενθρονίσθηκε πριν από ένα έτος, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς και λεπτομερώς στην πρόσφατη εκτενή συνέντευξη του στον «Ε.Κ.» στην γενική ανασυγκρότηση της Αρχιεπισκοπής και των ιδρυμάτων της που συντελείται σήμερα. Διαμένει εντός του οικήματος της Αρχιεπισκοπής το οποίο μάλιστα ανακαινίζεται αυτόν τον καιρό και όχι σε διαμέρισμα πολυτελείας. Τυγχάνει της γενικής αποδοχής, αγάπης και εκτίμησης από την πλήθουσα Εκκλησία και Ομογένεια της Αυστραλίας

Το ανακοινωθέν της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας έχει ως εξής:

«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας ανακοινώνει τα εξής, σε σχέση με την αγορά ακινήτου από το Consolidated Trust στο Σύδνεϊ, όπου είναι και η έδρα της:

1. Δεδομένου ότι: α. η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας δε διαθέτει κατάλληλη αρχιεπισκοπική κατοικία, β. ο Αρχιεπίσκοπος και κάποιες από τις υπηρεσίες θα πρέπει να μεταφερθούν από τα Κεντρικά Γραφεία, λόγω της εκ βάθρων ανακαινίσεώς τους, μελετήθηκε κατ' αρχάς το ενδεχόμενο ενοικιάσεως ακινήτου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τον συγκεκριμένο σκοπό. Ωστόσο, λόγω των υψηλών και ασύμφορων ενοικίων στο Σύδνεϋ, το Consolidated Trust αποφάσισε να προχωρήσει στην αγορά ακινήτου.

2. Μετά από μελέτη αγοράς κτηματομεσιτικού γραφείου προκρίθηκε το ακίνητο στην οδό Kent, αξίας 6,5 εκ. δολαρίων, αφενός μεν για την καταλληλότητά του για το συγκεκριμένο σκοπό, αφετέρου δε για τη μελλοντική υπεραξία του, η οποία εγγυάται μια άριστη επένδυση για την Αρχιεπισκοπή. Στον επενδυτικό αυτό σκοπό συνέτεινε επίσης και το γεγονός ότι την ανακαίνιση του ακινήτου, η οποία αυξάνει την αξία του, ανέλαβε οικονομικώς εξ ολοκλήρου γνωστός επιχειρηματίας, ευεργέτης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

3. Όλη η διαδικασία της αγοράς είναι καθ' όλα νόμιμη και δεν υπήρξε καμία επίσημη αντίδραση επ' αυτής. Το ακίνητο αυτό δεν ανήκει σε ιδιώτη, ούτε στον Αρχιεπίσκοπο, αλλά απολύτως και εξ ολοκλήρου στο Consolidated Trust. Δεν εκκρεμεί κανένα δάνειο της Αρχιεπισκοπής σχετικά με τη συγκεκριμένη περιουσία.

4. Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχίζει να διαμένει στο κτίριο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. Διαψεύδουμε απερίφραστα όσους ισχυρίζονται ότι ο Αρχιεπίσκοπος διαμένει στη συγκεκριμένη κατοικία ή ότι έχει δηλώσει ότι θα διαμένει εκεί και επισημαίνουμε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί τέτοια απόφαση εκ μέρους του.

5. Δυστυχώς, κάποιοι, δίχως να είναι αρμόδιοι και δίχως να έχουν κάποια νομική ευθύνη, ανακινούν το ζήτημα της αγοράς του συγκεκριμένου ακινήτου με σκοπό να θίξουν την Ιερά Αρχιεπισκοπή και τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, γράφοντας επιστολές και προκαλώντας δημοσιεύματα. Υπεύθυνα και επίσημα δηλώνουμε ότι το Consolidated Trust εκπροσωπείται μόνο από τα μέλη του. Πληροφορίες σχετικά με τις ενέργειες του Consolidated Trust που προέρχονται από οπουδήποτε αλλού προφανώς δεν είναι αντικειμενικές και αξιόπιστες και διασπείρονται γιατί εξυπηρετούν ιδιοτελή συμφέροντα.

Εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, ο Λόιντ Οστιν, θα ταξιδέψει στην Ευρώπη εντός Φεβρουαρίου για συναντήσεις με συμμάχους των ΗΠΑ στο NATO εν μέσω κλιμάκωσης των εντάσεων με τη Ρωσία, εξαιτίας της συγκέντρωσης ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία, ανέφερε χθες Τρίτη ρεπόρτερ του δικτύου Voice of America μέσω Twitter.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ