x
 

Ομογένεια

Δίκτυα υποστήριξης εν μέσω πανδημίας δωρεάς ΙΣΝ (βίντεο)

03 Ιανουαρίου 2021

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Ανυπομονώ να μπω στο γυμναστήριο με τους συμπαίκτες και τους προπονητές μου», λέει η Grace Sundback (Γκρέις Σάντμπακ). Είναι μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδος αυτή για τους νέους στη Νέα Υόρκη, καθώς το σχολικό τους πρόγραμμα, η κοινωνική τους ζωή και -ιδίως στις υποβαθμισμένες κοινότητες- τα δίκτυα υποστήριξής τους έχουν διαταραχθεί επ’ αόριστον.

Προκειμένου να βοηθήσει τους νέους να συνεχίσουν να αναπτύσσονται, το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στηρίζει με δωρεές του εννέα ξεχωριστούς οργανισμούς, ανάμεσά τους και ο New Heights, μέλος του οποίου είναι η Sundback.Οι οργανισμοί αυτοί χρησιμοποιούν τις αθλητικές δραστηριότητες ως όχημα για να ενεργοποιήσουν τους νέους, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή τους σε ποικίλα προγράμματα.

Στα ικανά χέρια των εννέα αυτών συνεργατών, ο αθλητισμός γίνεται εργαλείο που συμβάλλει στην προσωπική ανάπτυξη, την ακαδημαϊκή επιτυχία και εν τέλει την ευημερία των νέων. Ξεκινώντας με τον αθλητισμό, οι οργανισμοί προσφέρουν στη συνέχεια υπηρεσίες, όπως είναι η παροχή βοήθειας για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο ή η προσφορά νομικής συμβουλευτικής για μετανάστες, καθώς επίσης συμβάλλουν στην απόκτηση νέων εμπειριών, όπως για παράδειγμα είναι η συμμετοχή σε έργα αποκατάστασης αστικών πλωτών οδών ή η εκ του μηδενός κατασκευή ξύλινων σκαφών (βλ. Rocking the Boat).

Ετσι, ο οργανισμός Street Squash αξιοποιεί το σκουός, το Figure Skating in Harlem το καλλιτεχνικό πατινάζ, το South Bronx United το ποδόσφαιρο, το New Heights το μπάσκετ, και ο οργανισμός DREAM το μπέιζμπολ/σόφτμπολ. Ο οργανισμός New York Road Runners βγαίνει στο δρόμο προσφέροντας αθλητικές δραστηριότητες για όλους, χωρίς να αποκλείει τους νέους που χρησιμοποιούν αμαξίδιο, ενώ οι Rocking the Boat, Row New York και Hudson River Community Sailing αναλαμβάνουν δράση στο νερό, με κωπηλασία και ιστιοπλοΐα.

Μπορεί ο αθλητισμός και η αίσθηση της άμιλλας που καλλιεργεί να είναι το αρχικό δέλεαρ για συμμετοχή, αλλά τελικά τα προγράμματα των εννέα αυτών οργανισμών βασίζονται σε βαθύτερα θεμέλια όπως είναι η σταθερή ενθάρρυνση, η δημιουργία μίας κοινότητας ανθρώπων και η ανάπτυξη δεξιοτήτων για μια ζωή.

«Καθένας από αυτούς τους οργανισμούς προσεγγίζει το σημαντικό έργο της καθοδήγησης των νέων πρωτότυπα και θετικά, μετατρέποντας την ομαδικότητα και τις αθλητικές προκλήσεις σε χώρο για προσωπική ανάπτυξη», δήλωσε η Ρούλα Συκλά, μέλος της Διεύθυνσης Δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. «Συνεχίζουν να εκπληρώνουν την αποστολή τους παρά τις δυσκολίες που έφερε η πανδημία και είμαστε υπερήφανοι που στηρίζουμε το έργο τους».

Οι νέες δωρεές εντάσσονται στη Διεθνή Πρωτοβουλία Δράσης Covid-19 του ΙΣΝ, ύψους $100 εκατομμυρίων, ωστόσο αποτελούν συνέχεια παλαιότερων δωρεών του ΙΣΝ σε καθέναν από τους οργανισμούς αυτούς.

Το ΙΣΝ πιστεύει ότι ο αθλητισμός μπορεί να στηρίξει τους νέους με πολλαπλούς τρόπους, φέρνοντας τους ανθρώπους κοντά και χτίζοντας δεξιότητες για το αύριο, είτε αυτό είναι σε σχολεία, σε κοινότητες προσφύγων, σε απομακρυσμένα νησιά, ή και αλλού.

«Ο αντίκτυπος αυτών των δράσεων εκτείνεται πολύ πέρα από τα γήπεδα, τα παγοδρόμια και τους αθλητικούς χώρους», δήλωσε η Kira Pritchard (Κίρα Πρίτσαρντ), μέλος της Διεύθυνσης Δωρεών του ΙΣΝ, σχετικά με τους εννιά δωρεοδόχους. «Προσφέρουν σημαντικότατες εκπαιδευτικές και ολοκληρωμένες κοινωνικές υπηρεσίες στα παιδιά και τις κοινότητες που εξυπηρετούν, σε καθημερινή βάση».

Πηγή: ΙΣΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δύο παιχνίδια χάρμα οφθαλμών παρακολούθησαν οι φίλαθλοι για το Ελληνο-Ορθόδοξο Πρωτάθλημα Βόλεϊ της Αρχιεπισκοπής.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ