x

Κοινωνία

Δήμαρχος Τριπόλεως στον «Ε.Κ.»: Με τους ομογενείς μας νιώθουμε ότι δεν είμαστε μόνοι

Ο ομογενής πατριώτης Χρήστος Καλογερόπουλος (Chris Callas) προχώρησε σε μία σειρά δωρεών στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Τρίπολη, και ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Τζιούμης μίλησε για το «εκλεκτό παιδί της Τρίπολης», όπως τον χαρακτήρισε, αλλά και για την σημαντικότητα των προσφορών των ομογενών στην γενέτειρα.

Ο κ. Τζιούμης, που ανέβηκε επίσημα στον δημαρχιακό θώκο τον Σεπτέμβριο του 2019, αναφέρθηκε στο πόσο σεβαστή και χρήσιμη είναι η άποψη των ομογενών αλλά και η συμβολή τους στην πόλη, τόνισε πως η επικοινωνία με την Ομογένεια είναι άμεση προτεραιότητα και αποκάλυψε πως οι ομογενείς αποτελούν για την δημοτική αρχή «πηγή δύναμης και αισιοδοξίας, νιώθουμε ότι δεν είμαστε μόνοι σε μια δύσκολη αποστολή» και πως αποτελούν υπόδειγμα για τους μόνιμους κατοίκους της Τρίπολης.

Κύριε δήμαρχε, ο κ. Καλογερόπουλος είναι ένας από τους ομογενείς μας που επέστρεψε στα πάτρια εδάφη και είναι ιδιαίτερα δραστήριος με δωρεές που προσφέρει στην Τρίπολη. Πόσο σημαντικές είναι οι κινήσεις αυτές του κ. Καλογερόπουλου; Τι μπορούν να «δώσουν» στην πόλη μας;

Ο κ. Καλογερόπουλος είναι εκλεκτό τέκνο της Τρίπολης, υπερήφανος  γι’ αυτήν, όπως και η πόλη είναι υπερήφανη γι’ αυτόν. Και για όλους τους ομοίους του. Το ενδιαφέρον του γι’ αυτήν, η γενναιοδωρία του και οι ιδέες του συμβάλλουν στη λύση προβλημάτων, στην ανάδειξη σημείων και εικόνων της πόλης, σημείων που ίσως διαφεύγουν της δικής μας προσοχής λόγω της καθημερινής συνάφειας και επαφής, που δεν επιτρέπουν να δούμε την ιδιαιτερότητά τους. Η «ματιά» ανθρώπων όπως του κ. Καλογερόπουλου είναι πολύτιμη για μας.

Τι σημαίνει για εσάς και τη δημοτική αρχή της Τρίπολης όταν άνθρωποι, όπως ο κ. Καλογερόπουλος που «πονάνε» και αγαπάνε τόσο πολύ την ιδιαίτερη πατρίδα τους, προσφέρουν αφιλοκερδώς;

Η αφιλοκερδής και ανυστερόβουλη προσφορά συμπολιτών, ιδιαίτερα των ομογενών, αποτελεί για την δημοτική αρχή πηγή δύναμης και αισιοδοξίας, νιώθουμε ότι δεν είμαστε μόνοι σε μια δύσκολη αποστολή, πολλαπλασιάζει τις αντοχές και τα κουράγια μας στον αδιάκοπο αγώνα για μια καλύτερη Τρίπολη, για μια καλύτερη ζωή για τους δημότες μας.

Ομογενείς με την προσφορά του κ. Καλογερόπουλου, αυξάνουν τις ευθύνες σας ως δημάρχου και θέλετε να αποδείξετε ακόμα περισσότερο ότι η Τρίπολη αξίζει και με το παραπάνω τις προσφορές τους;

Ασφαλώς αυξάνουν τις ευθύνες μας, ασφαλώς η δική τους ευγενής προσφορά γίνεται μέτρο σύγκρισης για εμάς, που ως αιρετοί εκπρόσωποι του λαού έχουμε καθήκον να λύνουμε τα προβλήματά του, να δημιουργούμε άριστες συνθήκες  βίου, να αναβαθμίζουμε διαρκώς την εικόνα της Τρίπολης και των χωριών μας.

Ανθρωποι με την προσφορά των ομογενών πιστεύετε ότι μπορούν να «ξεσηκώσουν» και ντόπιους να προσφέρουν στην Τρίπολη και στην Αρκαδία γενικότερα;

Ναι, οι ομογενείς μας και το ενδιαφέρον τους για την πόλη γίνονται καλό παράδειγμα, το υπόδειγμα, για τους μόνιμους κατοίκους της, για τους ντόπιους, ώστε να αντιληφθούν απόλυτα και να ενεργοποιήσουν τις δυνάμεις τους υπέρ αυτής. Και υπάρχουν συμπολίτες, ευγενείς Τριπολίτες, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις και με διάφορους τρόπους συντρέχουν στο έργο του Δήμου και όχι μόνον, αθόρυβα αλλά ουσιαστικά είναι ενεργοί πολίτες και κοινωνικά όντα…

Ο κ. Καλογερόπουλος, όπως και οι υπόλοιποι ομογενείς, έχουν μία διαφορετική κουλτούρα σε ό,τι αφορά την προσφορά τόσο προς την πόλη τους, όσο και από την πόλη προς τους πολίτες της. Εχετε μιλήσει σχετικά μαζί του ή με άλλους ομογενείς προκειμένου να γίνει καλύτερη η περιοχή μας;

Είπα και παραπάνω ότι μας ενδιαφέρουν και μας βοηθούν οι ιδέες τους, οι γνώσεις τους, το κοσμοπολίτικο πνεύμα τους. Ετσι, άλλωστε, προέκυψε και η πρωτοβουλία του κ. Καλογερόπουλου, που κόσμησε την κύρια είσοδο της πόλης και προίκισε με ένα έργο προορισμένο για τους αιώνες. Πάντα περιμένω και συζητώ με ξενιτεμένα μας αδέρφια, το γραφείο μου είναι ανοιχτό και χαίρομαι να ακούω προτάσεις, υποδείξεις, παρατηρήσεις.

O κ. Καλογερόπουλος εξέφρασε τη λύπη του για την εικόνα της πόλης μας και κυρίως για την είσοδό της, που είναι και η βιτρίνα της. Ποια είναι η δική σας άποψη και τι προτίθεστε να κάνετε για να αλλάξει αυτή η εικόνα;

Για την γενική εικόνα της πόλης καθένας έχει και μπορεί να έχει τη δική του, σεβαστή, άποψη. Ο κ. Καλογερόπουλος συνέβαλε στην αναβάθμιση αισθητικά του προ ιερού ναού της Μεταμόρφωσης χώρου. Εχει καλές ιδέες και προσβλέπουμε στην περαιτέρω συνεργασία μαζί του. Πάντως, το έργο της παρούσας δημοτικής αρχής για τη γενική εικόνα της Τρίπολης είναι θεωρώ, σημαντικό και ορατό. Αρκεί να συγκρίνει κανείς με το κοντινό παρελθόν, αρκεί καλοπροαίρετα να κοιτάξει τι έχουμε κάνει για πλατείες, δρόμους, πράσινο, σωτηρία διατηρητέων κτιρίων κ.λπ. Πάντοτε όμως μένουν περισσότερα για να γίνουν… Η βελτίωση, η αναβάθμιση, είναι μια ατέρμονη διαδικασία και σε αυτήν έχουμε αφιερωθεί.

Κύριε δήμαρχε σκοπός μας είναι η Ομογένεια να έχει επικοινωνία με την πόλη και η πόλη με την Ομογένεια. Να μαθαίνουν δηλαδή τα πάντα γύρω από την πατρίδα τους που αγαπάνε και βοηθάνε και κυρίως ποιες κινήσεις γίνονται για ένα καλύτερο μέλλον. Είναι και δικός σας σκοπός; Και αν είναι, κάνετε κάτι και τι προτίθεστε να κάνετε;

Η επικοινωνία με την Ομογένεια είναι προτεραιότητά μας. Με την Π.Ο.Α αλλά και με τους ομογενείς Καναδά, Αυστραλίας κ.λπ. είμαι και θέλω να είμαι σε συνεχή επαφή. Οι σύγχρονες δυνατότητες επικοινωνίας εξυπηρετούν απόλυτα αυτή. Η «άμεση επαφή με τον πολίτη» σε τακτά διαστήματα είναι δική μας πρωτοβουλία. Η Δημοτική Ραδιοφωνία, οι εφημερίδες της πόλης φτάνουν σε κάθε σημείο του Πλανήτη. Η Ομογένεια αποτελεί δύναμη σημαντική για την Τρίπολη, για την Αρκαδία, για την πατρίδα μας γενικότερα και, εύλογα, την θέλουμε στήριγμά μας. Ως Δήμος νιώθουμε χαρά με την επικοινωνία, αντλούμε ιδέες και δυνάμεις, επιθυμούμε να έχουμε κοντά μας τα δικά μας παιδιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΜΟΤΗΝΗ. Στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης μίλησε ο ποινικολόγος Σάκης Κεχαγιόγλου μετά από πρόσκληση της ΔΑΠ ΝΔΦΚ Κομοτηνής.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ