x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Διπλές διαδικασίες στην Ομοσπονδία

16 Απριλίου 2024

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ανοίγει ξανά το διοικητικό ζήτημα στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης και των παράλληλων εκδηλώσεων για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, κατά το οποίο είχε υπάρξει μια άτυπη και συμφωνημένη «ανακωχή» μεταξύ των δυο διοικητικών κέντρων.

Ειδικότερα, όπως είχε προαναγγείλει ρεπορτάζ του «Εθνικού Κήρυκα», κατά την διάρκεια της εβδομάδας επρόκειτο να ξεκινήσουν διαδικασίες και από τις δυο πλευρές προκειμένου να διεξαχθούν εκλογές, με αποτέλεσμα ο φορέας να φτάσει στο πρωτοφανές σημείο να έχει δυο παράλληλες διοικήσεις, χωρίς η μια να αναγνωρίζει την άλλη.

Από την μια πλευρά, το βράδυ της Τρίτης, επρόκειτο να διεξαχθεί η Γενική Συνέλευση που είχε συγκαλέσει το Διοικητικό Συμβούλιο Γεωργόπουλου, στο οποίο θα έδινε το «παρών» και η ηγεσία της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να γίνει ενημέρωση στους αντιπροσώπους και να ανοίξει ο δρόμος για τις εκλογές, οι οποίες, ωστόσο, θα πραγματοποιηθούν εκτός Σταθακείου.

Αντίθετα, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο είναι προγραμματισμένο, την Τετάρτη και την Πέμπτη, το διήμερο συνέδριο για τον καθορισμό της Εφορευτικής Επιτροπής και τον ορισμό ημερομηνίας εκλογών, από την Διοικούσα Επιτροπή των πρώην προέδρων και τον απερχόμενο πρόεδρο Κλεάνθη Μεϊμάρογλου. Οι φορείς της πλευράς αυτής διαβεβαιώνουν ότι θα έχουν τον καταστατικώς προβλεπόμενο αριθμό συλλόγων για να προχωρήσουν, μια εκδοχή που αμφισβητεί η άλλη πλευρά.

Στην αντίπερα όχθη, ο Γεώργιος Γεωργόπουλος ξεκαθάρισε πως το Διοικητικό Συμβούλιο δεν αναγνωρίζει καμία πράξη και καμία διαδικασία από την Διοικούσα Επιτροπή, χαρακτήρισε την Γενική Συνέλευση του Δεκεμβρίου και τις αλλαγές στο καταστατικό ως παράτυπες και επανέλαβε πως πλέον δεν υπάρχει κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης και πως την λύση θα την δώσουν τα δικαστήρια, καλώντας τους Συλλόγους να συμμετέχουν στις διαδικασίες που εξαγγέλλει το Δ.Σ. της 19ης Σεπτεμβρίου 2021.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με μια ανοικτή γιορτή, στην οποία έδωσαν το «παρών» πελάτες κάθε ηλικίας, όπως επίσης και γνωστά στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, το συγκρότημα του καφέ Under Pressure και της ελληνικής υπεραγοράς Athena πραγματοποίησε τα επίσημα εγκαίνια, το απόγευμα της Τρίτης 21 Μαϊου, στις νέες εγκαταστάσεις της 31ης Οδού στην Αστόρια.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ