x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Διπλή εκδήλωση στη Βοστώνη για την εθνική επέτειο

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η ομογένεια της Βοστώνης πραγματοποίησε την Παρασκευή 5 Απριλίου διπλή εκδήλωση για την εθνική επέτειο της Ελλάδας. Η πρώτη έγινε στο Δημαρχείο της Βοστώνης και η δεύτερη στο κυβερνείο της Μασαχουσέτης.

Ο εκπρόσωπος της δημάρχου Βοστώνης, Τζέιμς Κόλιμαν και η δημοτική σύμβουλος Έριν Μέρφι, επιδίδουν την διακήρυξη για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ‘Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Αρχικά έγινε η έπαρση της ελληνικής σημαίας στον ιστό του Δημαρχείου Βοστώνης. Παραβρέθηκαν μέρος του τμήματος των ομογενών Ευζώνων, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη, Συμεών Τέγος, ο γενικός γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού, Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο οποίος επρόκειτο να είναι ένας εκ των Τελεταρχών της παρέλασης, ο εκπρόσωπος της δημάρχου Βοστώνης, Τζέιμς Κόλιμαν, η δημοτική σύμβουλος Εριν Μέρφι, ο γενικός διευθυντής του Δημαρχείου Βοστώνης, Αλεξ Γιούρντας, ο οποίος είναι τρίτος στην ιεραρχία στο Δήμο Βοστώνης, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Καυκάς και Γεώργιος Παναγιωτόπουλος, αξιωματούχοι της Ομοσπονδίας, ο πρόεδρος του Ευβοϊκού Συλλόγου Βοστώνης, Δημήτρης Ματθαίος, οι πρώην πρόεδροι της Ομοσπονδίας Δημήτρης Παπασλής και Μιλτιάδης Αθανασόπουλος, ο π. Αθανάσιος Νένες, ο οποίος αντιπροσώπευσε τον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο και μερικοί ομογενείς.

Ομάδα Ελλήνων ιατρών από την Γερμανία που βρίσκονται στη Βοστώνη για Ιατρικό συνέδριο, καθώς περιηγούντο την Βοστώνη είδαν την εκδήλωση στο δημαρχείο και σταμάτησαν να δουν.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΌΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Επίσης παραβρέθηκε, εντελώς τυχαία, μία ομάδα ομογενών γιατρών από τη Γερμανία, οι οποίοι έχουν έρθει στη Βοστώνη για κάποιο συνέδριο, είδαν την ελληνική σημαία καθώς περπατούσαν στη Βοστώνη και συνεόρτασαν και αυτοί μαζί με τους ομογενείς της Βοστώνης.

Ο Ελληνοαμερικανός πολιτειακός γερουσιαστής Μπρους Ταρ, επιδίδει την διακήρυξη της κυβερνήτη της Μασαχουσέτης για την Εθνική Επέτειο της Ελλάδος στην εκδήλωση στο κυβερνείο Μασαχουσέτης. Διακρίνονται οι Βασίλης Καυκάς, π. Αθανάσιος Νένες, Μπρους Ταρ, Ιωάννης Χρυσουλάκης, Συμεών Τέγος.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Μετά την τελετή της έπαρσης της σημαίας στο Δημαρχείο, όλοι, πεζοί, μετέβησαν στο κυβερνείο της Μασαχουσέτης όπου προηγήθηκε δεξίωση στην οποία παραβρέθηκε και ο Βαγγέλης Ακτσαλής, πρόεδρος του κόμματος της Δημιουργίας, συνοδευόμενους από την Αθήνα από τον καθηγητή Γεώργιο Ασημέλη.

Ο π. Αθανάσιος Νένες, αναπέμπει την εναρκτήρια προσευχή στην εκδήλωση του κυβερνείου Μασαχουσέτης αι διαβιβάζει τον χαιρετισμό του Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθοδίου.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Η εκδήλωση στο Κυβερνείο ξεκίνησε με τη χορωδία του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής Βοστώνης, η οποία έψαλε το κοντάκιο της Θεοτόκου «Το προσταχθέν μυστικώς λαβόν εν γνώσιν» υπό τη διεύθυνση του καθηγητή της Εκκλησιαστικής Μουσικής π. Ρωμανού Καράνου, με την είσοδο των ομογενών ευζώνων στην αίθουσα της Γερουσίας όπου έγινε η τελετή, στην οποία παρέστησαν τοπικοί βουλευτές της Μασαχουσέτης.  Το πρόγραμμα παρουσίασε ο Ελληνοαμερικανός γερουσιαστής Μπρους Ταρ. Ο π. Αθανάσιος Νένες ξεκίνησε με προσευχή και με το μήνυμα του Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθοδίου. Εψάλησαν οι Εθνικοί Υμνοι Ελλάδος και Αμερικής.

Από την εκδήλωση στο κυβερνείο της Μασαχουσέτης για την Εθνική Επέτειο της Ελλάδος.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Ο Μπρους Ταρ έπλεξε το εγκώμιο της Ελλάδας. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Καυκάς, ο οποίος έκανε έκκληση για συμμετοχή των ομογενών στην παρέλαση της Κυριακής, ο γενικός πρόξενος Συμεών Τέγος, ενώ την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο γενικός διευθυντής Αποδήμου Ελληνισμού, Ιωάννης Χρυσουλάκης. Ο κ. Χρυσουλάκης, ανάμεσα στα άλλα, είπε πως «αυτή η επέτειος συμβολίζει πάντοτε ελευθερία, δημοκρατία, ειρήνη και σεβασμό, αξίες οι οποίες σήμερα είναι σχετικές από ποτέ άλλοτε. Αξίες οι οποίες τα δύο έθνη μας, η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, μοιράζονται δια μέσου της ιστορίας. Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, η Ελλάδα έχει καθιερωθεί ως μία αξιόπιστη δύναμη για σταθερότητα, ειρήνη, ευημερία και ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή της».

Μαθητές και μαθήτριες του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου της κοινότητας της Αγίας Τριάδος του Λόουελ τραγουδούν τον Θούριο του Ρήγα στην εκδήλωση στο κυβερνείο Μασαχουσέτης.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Εξεδόθη επίσημη διακήρυξη για την 25η Μαρτίου και τη λευτεριά της Ελλάδος από την κυβερνήτη της Μασαχουσέτης, ενώ τα παιδιά του Ημερησίου σχολείου του Λόουελ τραγούδησαν πατριωτικά τραγούδια ανάμεσα στα οποία και τον Θούριο του Ρήγα και χόρεψαν ελληνικούς χορούς.

Τα αδέλφια Δημήτριος και Δωροθέα Γαλανού από το Ελληνικό Σχολείο της κοινότητας του Αγίου Νεκταρίου μίλησαν σε άπταιστα Ελληνικά για την Επέτειο της Επανάστασης του 1821.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Τα αδέλφια Δημήτριος και Δωροθέα Γαλανού, μαθητές του ελληνικού σχολείου της κοινότητας του Αγίου Νεκταρίου Βοστώνης εκφώνησαν ομιλίες για την επέτειο της Ελλάδας σε άπταιστα Ελληνικά. Επίσης, ο μαθητής Γεώργιος Κεφάλας του ημερήσιου ελληνικού σχολείου της κοινότητας Αγίας Τριάδας του Λόουελ εκφώνησε σε άριστα Ελληνικά ομιλία για την 25η Μαρτίου.

Από την εκδήλωση στο Κυβερνείο της Μασαχουσέτης για την 25η Μαρτίου. Ο γενικός διευθυντής του δημαρχείου Βοστώνης Αλξ Γούρντας και ο Δημήτρης Ματθαίος, πρόεδρος του Ευβοϊκού Συλλόγου Βοστώνης και μέλος του συμβουλίου της Ομοσπονδίας.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ “Ε.Κ.”/ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Το Ελληνικό Απογευματινό Σχολείο της κοινότητας του Αγίου Νεκταρίου στο Ρόσλιντεϊλ της Βοστώνης γιόρτασε την 50ή επέτειο από της ιδρύσεως του, συνωδά με την εκδήλωση των εξετάσεων της φετινής χρονιάς.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ