x
 

Γενικά Νέα

Δωρεά 17,3 εκ. στο Ταμείο Υποτροφιών της AHEPA

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Με αρχικό εχέγγυο μια δωρεά ύψους 17,3 εκατομμυρίων δολαρίων, το Ιδρυμα AHEPA Inc., μια φιλανθρωπική δομή της AHEPA, προχωράει στην ίδρυση του «Ταμείου Υποτροφιών Ιωάννης Γεώργιος Τσίτσος» (John George Tsitsos Scholarship Fund)

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της AHEPA, ο ευεργέτης, ο οποίος επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος, έχει ως στόχο την ίδρυση ενός ταμείου που θα βοηθήσει φοιτητές ελληνικής καταγωγής στην πορεία των σπουδών τους σε τομείς της επιστήμης, των μαθηματικών, της πληροφορικής, της τεχνολογίας, της φυσικής και της ιατρικής έρευνας μέσω της διάθεσης υποτροφιών και άλλων επιχορηγήσεων.

Από την πλευρά του, ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Σάββας Τσίβικος, έδωσε συγχαρητήρια στον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Νικόλαο Καρακώστα, και τον διευθύνοντα σύμβουλο, Βασίλη Μωσαϊδη, απονέμοντας τα εύσημα για το έργο που επιτελούν και τη διασφάλιση αυτής της δωρεάς, την οποία και χαρακτήρισε ιστορική.

Σε κοινή δήλωση, οι Νικόλαος Καρακώστας και Βασίλειος Μωσαϊδης, εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στον ευεργέτη, τονίζοντας πως, πλέον, η AHEPA έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει τους ελληνικής καταγωγής φοιτητές στην ακαδημαϊκή σταδιοδρομία τους.

«Είμαστε ιδιαιτέρως ευγνώμονες στον ευεργέτη μας για μια δωρεά που θα έχει μια διαχρονική επίδραση στο Ιδρυμα AHEPA και την κοινότητα που υπηρετεί.  Η δωρεά αναγνωρίζει και προσδίδει εμπιστοσύνη στην αποστολή που υλοποιούμε προκειμένου να παρέχουμε στους φοιτητές πρόσβαση σε ακαδημαϊκές ευκαιρίες. Με την έναρξη του ‘Ταμείου Υποτροφιών Ιωάννης Γεώργιος Τσίτσος’, είμαστε πλέον σε ισχυρή θέση ούτως ώστε, στις επόμενες γενιές, να βοηθήσουμε τους φοιτητές να εκπληρώσουν τα ακαδημαϊκά τους όνειρα και να τους δώσουμε τα εχέγγυα για μια επιτυχημένη καριέρα.  Εν μέσω του αυξημένου κόστους στην Ανώτερη Εκπαίδευση, η αποστολή μας ενισχύεται σημαντικά με βαθιές ευχαριστίες στη γενναιοδωρία των ευεργετών, όπως επίσης και στον ανώνυμο δωρητή», αναφέρει η σχετική δήλωση.

Τέλος, τονίζεται πως η δωρεά απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, όπως επίσης και σε συμμετέχοντες σε σεμινάρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης και περηφάνειας η μεγάλη παρέλαση στην 5η Λεωφόρο με την οποία ο Ελληνισμός της Νέας Υόρκης τιμά την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ