x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Δωρεά πρόκλησης και πρόσκλησης ενός εκατομμυρίου δολαρίων από έφορο της Σχολής

ΒΟΣΤΩΝΗ. Στον απόηχο της δεκαετούς διάρκειας δοθείσας επαναβεβαίωσης της ακαδημαϊκής αναγνώρισης του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής από την Επιτροπή Ανώτατης Εκπαίδευσης της Νέας Αγγλίας (NECHE), η κ. Ελένη Κάρλου, διακεκριμένη έφορος της Σχολής, ανακοίνωσε πρόσφατα την επιθυμία της να δωρίσει ένα εκατομμύριο δολάρια στη Σχολή, με την προϋπόθεση ότι άλλοι δωρητές θα προβούν σε δωρεά ή σε δωρεές ισόποσης αξίας εντός διαστήματος ενενήντα ημερών.

Πρόθεσή της είναι να εμπνεύσει και άλλους δωρητές, να δώσουν στη Σχολή το κεφάλαιο κίνησης που απαιτείται για την περαιτέρω προώθηση των συνεχιζόμενων στρατηγικών πρωτοβουλιών της ηγεσίας της, προκειμένου να ενισχυθούν οι εγγραφές φοιτητών, να διασφαλιστεί η ακαδημαϊκή αριστεία, να συνεχιστεί η καλλιέργεια πνευματικών αξιών και να εξωραϊστούν οι χώροι και οι εγκαταστάσεις του ιδρύματος.

Η κ. Κάρλου, η οποία υπηρετεί ως πρόεδρος της επιτροπής ανάπτυξης της Σχολής, δήλωσε πως «εμπαίζουμε τους εαυτούς μας αν πιστεύουμε ότι οι ενορίες, οι οικογένειές μας και η Αρχιεπισκοπή μας μπορούν να αναπτυχθούν και να ευημερήσουν χωρίς μια ισχυρή Ορθόδοξη Σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ιερέων και λαϊκών ηγετών, καταλλήλως κατηρτισμένων και εχόντων τα απαραίτητα εφόδια  προκειμένου να προωθήσουν το έργο την Εκκλησίας μας στην Αμερική».

Η Εκθεση ΝECHE, που επαναβεβαίωσε την ακαδημαϊκή αναγνώριση του ιδρύματος, επεσήμανε τη σημαντική αύξηση των συνεισφορών δωρητών στη Σχολή κατά τα πρόσφατα χρόνια. Η αύξηση αυτή υπήρξε ένα εξαιρετικά σημαντικό βοήθημα για την ενίσχυση των εγγραφών (η οποία ανήλθε 20% κατ’ έτος), σε μείωση του χρέους από περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια σε ποσό κάτω των 5 εκατομμυρίων δολαρίων και σε πλεονασματικό προϋπολογισμό για τρία διαδοχικά έτη, όπου τα έσοδα της Σχολής υπερέβησαν τα έξοδά της.

Αρχείου. Αεροφωτογραφία του συγκροτήματος του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ HCHC)

Η ελπίδα και η προσευχή της κ. Κάρλου είναι ότι η υποσχεθείσα, υπό τις προαναφερθείσες προϋποθέσεις, δωρεά της θα εμπνεύσει αρκετούς πιστούς Ορθοδόξους χριστιανούς να «σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προσφέρουν απλόχερα» μέχρι τις 15 Ιουνίου. Αν συμβεί αυτό, τότε, όπως τονίζει, μετά χαράς θα συνεισφέρει ένα εκατομμύριο δολάρια, ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η διετής οικονομική εξόρμηση της Σχολής.

Ανέφερε πως «προσφέρω αυτή τη δυνητική επιχορήγηση προς τιμήν και εις μνήμη των αγαπημένων μου γονέων, Andrew και Eula Carlos, των οποίων η αγάπη και η αφοσίωση στην πίστη και την οικογένεια με εμπνέει να κάνω εμπράκτως το ίδιο – τόσο για τις ανάγκες του παρόντος όσο και για αυτές των μελλοντικών γενεών».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, εξέφρασε τη βαθιά του ευγνωμοσύνη για τη γενναιόδωρη επιχορήγηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων στη Σχολή, με την προϋπόθεση ότι άλλοι δωρητές θα  προβούν σε δωρεά ή σε δωρεές ισόποσης αξίας εντός διαστήματος ενενήντα ημερών, επαινώντας την «ακλόνητη αφοσίωσή της κ. Κάρλου στην Ορθόδοξη Κοινότητα και στην εκπαίδευση». Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε: «Η επιχορήγηση-πρόκληση της Ελένης είναι μία πρόσκληση προς δράση απευθυνόμενη στα μέλη της πιστής μας Κοινότητας όπως προστρέξουν και υποστηρίξουν μαζί της το κρίσιμο έργο της Σχολής. Προτρέπω όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς αδελφούς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προσφέρουν απλόχερα μέχρι τις 15 Ιουνίου, διασφαλίζοντας ότι το δώρο της Ελένης είναι εξασφαλισμένο και ότι η μελλοντική ανάπτυξη και επιτυχία του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής είναι εγγυημένη. Με αυτόν τον τρόπο, θα τιμηθούν όχι μόνο οι αγαπημένοι γονείς της Ελένης, Andrew και Eula Carlos, αλλά και οι αμέτρητες γενιές που θα ωφεληθούν από μια ισχυρή Ορθόδοξη Σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Αμερική. Μαζί, ας οικοδομήσουμε ένα λαμπρό μέλλον για την Σχολή και την Εκκλησία μας».

Ο πρόεδρος της Σχολής κ. Γεώργιος Καντώνης δήλωσε πως «δεν υπάρχουν λέξεις για να εκφράσουν όλα όσα έχει κάνει η Ελένη, τόσο για το Ελληνικό Κολέγιο και τη Θεολογική Σχολή, όσο και για την Εκκλησία στην Αμερική. Είναι πραγματικά μία έμπνευση για όλους. Είμαι σίγουρος ότι αν αρκετοί πιστοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί θα ανταποκριθούν γενναιόδωρα στην πρόκληση της Ελένης -και επίσης εάν συνεχίσουν την υποστήριξή τους στη Σχολή-, τότε θα δυνάμεθα να συνεχίσουμε την κατάρτιση καταλλήλως μορφωμένων ιερέων και λαϊκών ηγετών, οι οποίοι με τη σειρά τους θα βοηθήσουν τις ενορίες μας σε όλη την Αμερική όχι μόνο να επιβιώσουν αλλά και να ευδοκιμήσουν».

Οποιος ενδιαφέρεται να συζητήσει την καταβολή μίας δωρεάς προς τη Σχολή είναι ευπρόσδεκτος να επικοινωνήσει είτε τηλεφωνικά είτε διά μηνύματος.

George M. Cantonis ή Fr. Jame Katinas
President VP for Institutional Advancement
727-639-3598 617-850-1287
[email protected] [email protected]
Mailing address: 50 Goddard Avenue Brookline, MA 02445

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Ειρήνη Ζαχαριάδη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και τις επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ