x
 

Κοινωνία

Δωρεάν πρόγραμμα θεραπευτικής άσκησης για ασθενείς με νευρολογικές παθήσεις

29 Φεβρουαρίου 2024

ΑΘΗΝΑ. Δωρεάν πρόγραμμα θεραπευτικής άσκησης για ασθενείς με νευρολογικές παθήσεις διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Hellas). Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ασθενείς με πολυνευροπάθειες, άνοιες, νόσο Alzheimer, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, νόσο Parkinson, σκλήρυνση κατά πλάκας κ.α. και πραγματοποιείται στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους άθλησης της Alzheimer Hellas, υπό την επιστημονική εποπτεία της ομότιμης καθηγήτριας Νευρολογίας ΑΠΘ, Μάγδας Τσολάκη.

Στόχοι του προγράμματος είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών θεραπευτικής άσκησης ασθενών με νευρολογικές παθήσεις, η πρόληψη αλλά και η πρώιμη παρέμβαση και αντιμετώπιση της αναπηρίας που επέρχεται στην πορεία της κάθε νευρολογικής νόσου, τηρώντας τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας.

Το πρόγραμμα αρχίζει στις 4 Μαρτίου (ώρες 8:00-15:30) και θα πραγματοποιείται Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη δήλωση συμμετοχής τους και να ενταχθούν στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα μετά από την επικοινωνία τους με την Δρα Βασιλική Γαροπούλου (τηλ. επικοινωνίας: 6932906720).

Θα ισχύουν όλα τα τρέχοντα μέτρα προστασίας από τον Covid-19 και οι οδηγίες για υποχρεωτική χρήση μάσκας, εφαρμογή της υγιεινής των χεριών και τήρηση αποστάσεων. H φυσική παρουσία των ενδιαφερόμενων με αθλητική ενδυμασία στη Μονάδα Alzheimer «Αγία Ελένη» (Π. Συνδίκα 13), θα πραγματοποιείται με προγραμματισμένο προσωπικό ραντεβού, προ-συνεννόηση για την ημέρα και ώρα προσέλευσής τους, μέσω τηλεφώνου και καταγραφή των προσωπικών στοιχείων (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο). Κατά την προσέλευσή τους οι αθλούμενοι θα υπογράφουν στον «Κατάλογο Εισερχομένων Εξερχομένων στην Αθλητική εγκατάσταση της Alzheimer Hellas», όπου δηλώνουν ότι δεν έχουν συμπτώματα, είναι υποχρεωμένοι να φορούν ιατρική μάσκα ή εναλλακτικά μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2/ΚN95) σε όλη τη διάρκεια εκτέλεσης του προγράμματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

AΓΚΥΡΑ. Αναφορά στη δημιουργία θαλάσσιων πάρκων στο Αιγαίο και το Ιόνιο έκαναν πηγές του τουρκικού υπουργείου Αμυνας, κατά την τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση των αμυντικών συντακτών.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πρακτορικά

Με την παρέλαση της Νέας Υόρκης την Κυριακή 14 Απριλίου, έκλεισε κι ο φετινός κύκλος των παρελάσεων για τη μεγάλη και τρανή ημέρα της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 για τη λευτεριά της Ελλάδας από τους Τούρκους.

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

ΒΙΝΤΕΟ